Reklama

Reklama

Fruitvale

  • Česko Poslední stanice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skutečný příběh o tragické smrti energického Oscara Granta (22 let), mladého otce, který byl bezdůvodně zastřelen v oblasti západního pobřeží v Kalifornii tamní policií na Silvestra roku 2008. Jeho vražda šokovala celé Spojené státy. Film popisuje pravdivý příběh dvaadvacetiletého mladíka ze západního pobřeží v Kalifornii. Oscar Grant se probudil na Silvestra roku 2008 s podivným pocitem. Nebyl si jistý co se děje, ale rozhodl se, že tentokrát dodrží svá předsevzetí: matce, která má na Silvestra narozeniny, bude lepším synem, přítelkyni Sophii, ke které nebyl poslední dobou úplně upřímný, bude lepším partnerem a hlavně, své krásné čtyřleté dceři Tatianě bude lepším otcem. I když si uvědomuje, že změna nebude vůbec snadná, jde to Oscarovi zpočátku dobře. Jeho odhodlání však ukončí tragédie v podobě střelby ve stanici metra Fruitvale, kde je chladnokrevně zabit místní policií. Oscarova náhlá tragická smrt šokovala celé Spojené státy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (133)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Parádně zrekonstruované drama podle skutečných událostí.Film o chlapci co v životě dělá chyby (vím o čem mluvím)...a i když to celé chce zvrátit a přehodit na lepší životní kolej,tak se mu stane něco co ovlivní všechny jeho příbuzné na vždy.Michael B.Jordan je perfektní a už se od Ryane Cooglera i něj těším na Creeda.Za mě celkově 90% a pět hvězd. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDE JE TATÍNEK?...“ /// (no kde by byl, když ho naposledy viděli ve stanici Fruitvale 1.1.2009?) Film, kterej musel (fakt musel!) natočit černoch. Nic proti diskriminaci, ale bílej by to tak hezky vodvyprávět neuměl. Jako že nemusíš úplně špatnej, jak se snažíš změnit… a stejně tě ty hovada… Vono spíš záleží na okolnostech. Třeba na rozhodnutí („jeď metrem!“… „no tak jo.“) Sledujeme střípky z posledních dnů Oscara, kterej žije takovej normální život. (hodinu a půl? vo čem chtěj vyprávět?) A tak skoro hodinu a půl vyprávěj – nenuděj, prostě Oscar má rodinu, krimi minulost…, ale stejně čekáme na trmu-vrmu ve stanici Fruitvale, která ve mně emoce nevzbudí. A končí to agitkou a pozvánkou do Fergusonu. (Asi trochu kecám…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Radím parchantovi, aby jezdil metrem (je černej a chcu, aby umřel). 3.) Thx za titule „Richja“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Slíbil jí, že chce s ní a dcerou být nadosmrti. Krutě pravdivá předpověď. Není to žádný svatoušek, měl oplétačky s drogami, pracovní doba mu nic moc neříkala, partnerská věrnost taky ne. Tvůrci ho i tak vykreslují jako fajn chlapíka, který pomáhá zoufalým běloškám s chystanou slavnostní večeří nebo přejetým čoklům. Máme tu solidní (ač silně kalkulující) drama podle skutečné události aneb poslední hodiny života Oscara Granta, černocha, kterého po incidentu v metru obstoupí několik policajtů a pár svědků pořídí na mobilní telefony záznam incidentu, kterak se nad jeho tělem ležícím čelem k podlaze sklání a jeden z nich náhle vytasí pistoli a z půlmetrové vzdálenosti střelí ležícího Granta do zad a následně bezvládnému mladíkovi spoutá ruce. Po několika hodinách postřelený v nemocnici umírá. Obhajoba chabá (policista u soudu tvrdil, že si spletl pistoli s taserem), přesto střelec odešel s minimálním trestem. Trošku tlačíme na pilu, herci nicméně nadmíru slušní!! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne, na tohle neskočim. O čem to vlastně bylo? O černochovi, kterého pustí z kriminálu a on dál prodává fet a chlapovi, co ho odmítne zaměstnat vyhrožuje, že si na něj počká? A pak si hraje na spořádaného otce a partnera? A tomu mám jako věřit? S tímhle mám soucítit? A pak přijde incident, ke kterému to celé směřuje, ale ten je tak neskutečně jednostranně podaný, že tomu může uvěřit jen osoba naivní či navedená. Celé to ještě umocňuje přítomnost Kevina Duranta, který vystřihl to správně tupé plešaté hovado. A že to bylo sestaveno na základě výpovědi svědků a příbuzných? Určitě všichni víme, jakou faktickou hodnotu mají výpovědi cikánů. Většinou si z toho musíte odečíst 80%, vydělit to celé třemi a vynásobit 0,5. Pak se možná doberete k pravdě. A tohle je to samé. Jediným, ale zase poměrně výrazným pozitivem jsou herci, kteří podali civilní a uvěřitelné výkony, což se s bídnou režií poměrně dost tlouklo. 30% ()

Brousitch 

všechny recenze uživatele

"Když jsem dostal od rodiny povolení zfilmovat tu událost, necítíte v tu chvíli nějaké břemeno, jako spíš velkou zodpovědnost. Tak to má ale každý filmař, který se do něčeho takového pustí, hlavně pokud jde o komunitu, která je mu blízká a má ji rád. Přijde vám, že jste nad tím získali určité vlastnictví. Cítíte, že je to hojící se rána a vy nechcete jít nějakým způsobem proti tomu nebo to tříštit. Mně zajímal pouze příběh toho kluka, který pocházel ze stejného místa jako já a byl zhruba ve stejném věku. Nešlo mi vůbec o tu střelbu, jen o ten lidský příběh." - Ryan Coogler ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Aby producenti filmu neprekročili stanovený rozpočet, tak sa herečka Octavia Spencer vzdala svojho honoráru. (MikaelSVK)
  • Společnost The Weinstein Company odkoupila snímek za 2 500 000 amerických dolarů dva dny po jeho premiéře na filmovém festivalu Sundance. (Dr Lizal)
  • Film sa natáčal na autentických miestach v kalifornskom Oaklande, San Franciscu a tiež v štátnej väznici San Quentin. Finálna scéna na vlakovej stanici Fruitvale sa natáčala takisto na totožnom mieste, kde sa stal aj skutočný incident a kde je dodnes v podlahe stanice diera od guľky. (MikaelSVK)

Související novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Reklama

Reklama