Reklama

Reklama

Fruitvale

  • Česko Poslední stanice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skutečný příběh o tragické smrti energického Oscara Granta (22 let), mladého otce, který byl bezdůvodně zastřelen v oblasti západního pobřeží v Kalifornii tamní policií na Silvestra roku 2008. Jeho vražda šokovala celé Spojené státy. Film popisuje pravdivý příběh dvaadvacetiletého mladíka ze západního pobřeží v Kalifornii. Oscar Grant se probudil na Silvestra roku 2008 s podivným pocitem. Nebyl si jistý co se děje, ale rozhodl se, že tentokrát dodrží svá předsevzetí: matce, která má na Silvestra narozeniny, bude lepším synem, přítelkyni Sophii, ke které nebyl poslední dobou úplně upřímný, bude lepším partnerem a hlavně, své krásné čtyřleté dceři Tatianě bude lepším otcem. I když si uvědomuje, že změna nebude vůbec snadná, jde to Oscarovi zpočátku dobře. Jeho odhodlání však ukončí tragédie v podobě střelby ve stanici metra Fruitvale, kde je chladnokrevně zabit místní policií. Oscarova náhlá tragická smrt šokovala celé Spojené státy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (133)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Milý POMO, mohu Tě ubezpečit, že mé oko to nechalo naprosto suché. Proč by také mělo mokrovatět ? Zemřel drogový dealer, kriminálník, nemakačenko*, prudil a permanentní průserář. Jemu přeji úspěšnější příští život. Produkci a filmovému štábu, aby svůj kvalitní řemeslný um zaměřili na zajímavější téma a nemuseli lézt černošské většině do zadků a peněženek. POMOvi a ostatním ubrečeným, aby podobně rozjařenou grupu veselých afroameričanů nepotkali v zapadlé uličce. *nemakačenko = člověk, kterému sebrali kačenku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate celý film je vyrozprávaný v oficiálnom texte tu hore a to je veľmi zlé. Za to ale film nemôže. Posledná polhodina stojí za to, do radov polície sa proste dostávajú magori, to sa asi nedá zastaviť. Psychologickými testami totiž prejde aj rasista aj totálny vymetenec. Zároveň to ale bola fakt blbá náhoda. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Moje srdce už za sociálne kauzy nekrávca ako kedysi, ale filmy z podobného prostredia mám aj tak stále rád. Obyčajní ľudia, obyčajné problémy a modrogolierová strana Ameriky. Z času na čas je fajn vidieť ako vyzerajú príbytky a životy pracujúcej vrstvy a pripomenúť si, že aj USA nie je len krajina snov. Nemám potuchy nakoľko tvorcovia Granta prikrášľujú a romantizujú, a väčšinou takéto veci beriem s rezervou. Z informácií na wikipedii to vyzerá, že policajti situáciu naozaj nezvládli, hoci pravda je, že Grant a spol. pri zadržaní nemuseli klásť dosť výrazný odpor. Nuž, horúce hlavy, chaos, menej inteligencie a čo-to alkoholu asi spraví svoje. Každopádne pozerateľná záležitosť k hodnovernosti ktorej sa definitívne nevyjadrím. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Černošská pohádka se špatným koncem. Profesionálně zrealizované dílko podle skutečných událostí, které se bojí jít víc do hloubky a místo toho si raději vystačí s šablonovitými postavami a jde naproti většinovému divákovi a jednodušším emocím. Zfilmované je to ale hodně přesvědčivě, takže zas až tolik nenamítám. Typický čtyřhvězdičkový film. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Mě se to vůbec nedotklo. Nevím čím to je, ale prostě ani ťuk. Chápu skromnost, pochmurnost snímku a neznámost herců a za toto chválím, ale když na mě drama nijak nedolehne, tak nemůžu hodnotit moc pozitivně. Příběh byl o ničem a když přistoupím na nejpravděpodobnější variantu, že byl o nápravě a novém lepším začátku hlavního protagonisty, tak tomu věřit můžu, ale nemusím. A už vidím, jak mi teď za předchozí dodatek bude spousta lidí dávat virtuální palce dolů. Já to unesu. Život není fér. Nikdy nebyl a nebude. 50 % Oblíbená část- závěrečná scéna ve sprše ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Snímek obdržel dotacina ve výší 100 000 amerických dolarů od filmové školy San Francisko Film Society a dalších 100 000 dolarů od Nadace Kennetha Rainina. První částka padla na produkci, druhá na post-produkci. (Dr Lizal)
  • Aby producenti filmu neprekročili stanovený rozpočet, tak sa herečka Octavia Spencer vzdala svojho honoráru. (MikaelSVK)

Související novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Reklama

Reklama