Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Od útlého dětství je mi záhadou, proč jsou rodinné komedie Marie Poledňákové (z jejíž fotky mám dojem, že svačí duše) tak populární, když se v nich humot vyrábí zásadně uřvaností a nesnesitelností naprosto všech postav. Matka je typická ustaraná trpitelka, zralá na ránu kladivem, otec infantilní kkt a ten malý smrad mě vyloženě děsí - typický zmrdeček, který bral ostatním dětem svačiny a porůznu je šikanoval a když se na to přišlo, všechno se zametlo pod koberec, neb je to přece ták roztomilý hoch. Btw. její filmy mne jako úplně malé Sadako dovedly k přesvědčení, že dospělost znamená de facto lobotomii. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Druhé a stejně vydařené pokračování příběhu o jedné (skoro) rodince, která se hledala, až se našla. Změnily se lokace a roční období a přibyl svérázný dědeček v dokonalém podání Josefa Karlíka. Plus pár výborných sekvencí, které pobaví nejen napoprvé (vodník ve studni, pošťák v rybníce). Autorům amerických rodinných komedií, kde se to hemží uječenými spratky, pitvořícími se dospělými a slintajícími psy bych tohle dala opisovat stokrát políčko po políčku. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedno z krásnych príkladov, kde sequel prekonáva prvá diel. Pribudli tu nové postavy (najlepší je určite starý otec) no a film disponuje aj väčším množstvom humoru. Každá druhá veta Tomáša Holého (opäť geniálny) je skvost a nezabudnuteľná hláška. Narozdiel od jednotky, tento film má stále skvelé tempo. Väčšina filmu sa odohráva na prázdninách u deda a nie sú tu hluché miesta ako vo "Veľrybe". Tempo je vyrovanné a veľmi dobre sa na to pozerá. Herci podávajú skvelé výkony. Okrem Holého sú tu úžasní Němec, Preissova, či Karlík. No a poteší aj znesiteľný Sobota. Klasická komédia, narozdiel od jednotky ÚPLNE právom kultová. Jedna z najlepších česko-slovenských komédií. 80%+ ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Je výborné, že se po úspěchu tvůrci nebáli a vytvořily tak, minimálně stejně skvělé, pokračování. Což o to, to se tvůrci povětšinou nebojí, ale jak to někdy dopadá. Vem to čert. Skvěle zvládnuté pokračování, ve kterém k triumfální trojici přibyl neméně skvělý děda. Krásné, sluncem prozářené, prázdninové dobrodružství, které ke každoročnímu televiznímu letnímu reprízování přímo vybízí. Kopec zábavy, a z oblíbených postav snad konečně stane rodinka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybych věděl, že se ti tu nebude líbit, tak bych se byl narodil někde jinde." Nebudu zastírat, že mě baví sledovat tři generace vychytrale taktizujících chlapů, kteří samozřejmě nemají šanci uspět proti pragmatické mamince. A to Colombo chce jen vylézt na horu, tatínek zdolat maminku a děda získat papíry na vnuka. Takové prázdniny bych přál svým dětem, takže až si najdu chvilku na dostavění stroje času, tak vím, kam se s nimi vydat. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (41)

  • Ve scéně, kdy je Luboš (František Němec) s Annou (Jana Preissová) v hotelu u Sedmi horolezců, Luboš dvakrát odhazuje ručník na postel a hned v následujícím záberu ručník odhazuje znovu. (Mr.Hudson)
  • Když Luboš (František Němec) ukazuje Anně (Jana Preissová) pokojíček u dědy, tak urve dveře od skříně. V dalším záběru jsou opět v pořádku na svém místě. (Fary)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama