Reklama

Reklama

WikiLeaks

  • USA The Fifth Estate (více)
Trailer 1

Příběh o zrodu webové stránky WikiLeaks a jejím negativním dopadu na přátelství hlavních protagonistů... Mladý německý novinář Daniel Berg se seznámil na internetu s vizionářem a bojovníkem za právo znát informace v jejich co nejméně zkreslené podobě, Julianem Assangem. Přemluví Berga, aby s ním spolupracoval na internetové stránce WikiLeaks, která bude mít za úkol odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád a mocných tohoto světa. Oficiální média začínají brát WikiLeaks jako sobě rovnou. Assange chce stále větší kauzy. A tak, když se mu do rukou dostane video z Iráku, kde jsou zabiti dva novináři americkými vojáky, neváhá ho zveřejnit. I přes odpor Berga začne uveřejňovat ohromné množství amerických diplomatických depeší, které svým obsahem nejenom, že destabilizují mezinárodní vztahy USA, ale také mohou dostat do ohrožení života ohromné množství lidí po celém světě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (123)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to pečlivě, dával pozor na detaily, hltal těžkopádné dialogy a přesto jsem často ztrácel nit. Spousta detailů okolo masivního úniku informací zůstalo skryto v mlze nebo bylo nastíněno jen v nedořečených náznacích. A to je škoda, protože když už se rozhodnu zpracovat takhle pregnantní látku, snažím se diváka vtáhnout do děje. Třeba tím, že si nějaký ten zamlžený fakt domyslím a ladně jej doinstaluji v rámci scenáristické licence. Což se tvůrcům Fifth Estate bohužel nepodařilo a tak vám nakonec v hlavě zůstane jen ten arogantní Cumberbatch s peroxidovou kšticí. A to je málo. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Žádná z postav se nezískala moje sympatie (snad kromě filmové přítelkyně Daniela Berga švédské krásky Alicie Vikander), k ohavně obarvenému Benedictu Cumberbatchovi jsem cítil vyloženě odpor. Tak, jak mě celá tahle kauza moc nebrala v reálu, nezískal si mě ani film. Šedivý, málo zajímavý, prakticky bez emocí. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Film o WikiLeaks? Který? Á, tamten. Hmm.Ten vychází z těch dvou nejhorších knih... plných lží a překroucení, tak jako všechny špatné propagandy. Podívejte, film o WikiLeaks... To je spíš "anti-WikiLeaks" film. Ono nejde ani tak o to z čeho vychází, ale jak mizerně je pojatý. To důležité nemá žádný dopad (na děj), ale ani ty malá lidská dramata nejsou adektvátní. Singerův mizerný scénář je epizodní, zkratkovitý a scucává zpoustu věcí dohromady. Často si vymýšlí pro vyšší dramatický efekt, který Condon někdy dokáže a někdy nedokáže (mizerné virtuální kanceláře) prodat. Vzikl z toho příběh podivína a zrádce, kteří si k sobě nehledali cestu ani spolu neměli nic společného, jen chtěli pohnout světem. Cumberbatch hraje velice dobře, dává do toho všechno, Brühl je ale otravný až nesympatický - byl to záměr? Závěrečný rozhovor o pátém stavu, či co to bylo, navíc v současném světě působí legračně. Lidi (většinu) to nezajímá, nic nečtou. Věřte mi, psal jsem o tom diplomovou práci. Upřímně, kolik kabelogramů, depeší nebo zpráv jste si přečetli vy? ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý, veľmi znepokojivý film o tom, aké dôležité sú informácie, teda pravdivé informácie. Pre všetkých, ktorý aspoň raz zapochybovali o dôveryhodnosti zdrojov. Brať to ako film, skáčete po celom svete, herecky perfektné ( Vikander v červených oných, hmmmm ), digitálne trochu nedotiahnuté. Ale skôr pri tomto filme ide o ten obsah, ktorý má. O zdelenie myšlienok, iného pohľadu. Samozrejme, určite to bolo upravované a veľa vecí možno ostalo zamlčaných, ale ako prvotný náhľad do problematiky bohato postačujúce. 4 z 5 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když se oprostím od toho, jak moc je anebo není tenhle film reálnej, protože jak jeho trefnej závěr sám uznal, pravda neexistuje, existuje jen úhel pohledu a ten má každý jinej (hmm, hluboká myšlenka :-), tak tu máme perfektně natočené politické drama s příměsí thrilleru, jedno z nejlepších, co jsem v letošním roce viděl, Na čemž má velkou zásluhu (jak taky jinak) Benedict Cumberbatch a Daniel Brühl (potěšila ještě přítomnost oblíbených Davida Thewlise a Petera Capaldiho). Líbí se mi ten akční tón, film, který by mohl chtít jednoho nudit (pořád tam jsou sklonění nad notebookama a zuřivě do nich mydlí), tak prostě nemá šanci, přestože trvá nad dvě hodiny... Což už je samo o sobě výmluvné. O samotné problematice WikiLeaks však budete muset zapátrat jinde (na to je film až moc názorově nevyhraněný a soustředí se spíš na profesní vztah dvojice Assange - Domscheit-Berg). A ještě se mi líbilo, jak tam Ben nosí tričko s potiskem The Pirate Bay, vtipné :-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Film vychází zčásti z autobiografie Daniela Domscheita-Berga, ten s Assangem server stvořil, ale poté od něj ve zlém odešel a i v době uvedení filmu se s WikiLeaks soudil. (morgos)
  • Postava „Ziggy“ je založená na dobrovoľníkovi WikiLeaks Sigurdurovi Thordarsonovi, ktorý sa neskôr ukázal ako informátor FBI. (Arsenal83)
  • Server WikiLeaks vznikl v roce 2006 a od začátku se zaměřoval na zveřejňování tajných vládních dokumentů a dalších citlivých dat. (morgos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno