Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Pierre 

všechny recenze uživatele

U Pokladu na stříbrném jezeře jsem hodnocením nad tři hvězdy pro jistotu ještě šetřil pro film uzavírající svatou Vinnetuovskou trojici: Rudého gentlemana. A to vyplatilo se. Byl to už můj třetí prázdninový večer s Vinnetuem a tak už jsem si na něj zvykl a vlastně se mi začíná i líbit. Pořád se neplánuju přidat k indiánům ale už se těším až zazní legendární hudba, Vinnetou s Oldem Shetrhandem se budou prohánět na koních a zase na všechny padouchy vyzrajou. Čím dál víc mi to příjde romantické a už s tím začínám pomalu i souznit. Zde navíc byla skutečná romantika mezi Vinnetuem a krásnou Rybannou, které se nakonec Apač vzdal za oběť vytouženého míru mezi bílými a indiány. I tato myšlenka mě v i coby spíše náročného diváka i  rámci naivního oddychového ale poetického dobrodružství zasáhla. A přestože bych ve filmu našel pořád velké limity, jestli mám někdy u Vinnetua jít nad průměrné hodnocení, tak právě tady. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Novy postavy - Ribanna, Hatatitla, ten co ho hraje Terence Hill (to mě překvapilo, že tam hraje...). Když v předchozím díle Old přišel o Nšo-či, tak ani Vinnetou to nemá s Ribannou jednoduchy. Záporák docela nudař, ale skončil dobře, takže špatně, takže to je dobře. Ale mnohem víc zaujal Klaus Kinski, kterej byl mnohem lepší hajzl, už jenom tím ksichtem. Ze scén zaujala a pobavila hlavně ta první - bitka s umělym medvědem na nože, chch. Speleologové si užijou scén z jeskyní, kde je hezká ozvěna a je to dobrá schovka pro indiánsky squaw s capartama. Jakej je rozdíl mezi Gustavem Husákem a Vinnetouem? Oba dva jsou rudí, ale Vinnetou je gentleman. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No když opomenu pár opravdu srandovních okamžiků(A ted nemyslím jenom scéna s medvědem) tak se jedná o celkem jakž takž dobrou Mayovku s perfektní přírodou a celkem dobrým scénářem. Osobně bych řekl že tohle je ten typ kde se vypne mozek a jedete na vlně apačů. Barker je stále borec. A o Kinskim ani nemluvím. Palec nahoru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tiež sa mi páči aj keď odklon od literárnej predlohy je značný, ale čo narobíme. Jediné, čo mi vadí, je obsadzovanie rovnakých hercov do rôznych rolí v rôznych dieloch. Asi filmári šetrili. Za starej doby sa snáď ani iné westerny nevysielali ako Vinnetou takže už som to videl toľkokrát, ale celkom sa na to stále dá pozrieť, je tam dosť dobrých ako dobrodružných tak celkom vtipných scén, v tomto diele sa navyše objavili aj iné herecké tváre ako mladý Terence Hill a zloduch K. Kinski takže aj po päťdesiatich rokoch sa to dá. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Wow Terence Hill! Tak to je tedy překvápko, že se zde objevuje. Už za mlada to byl sympaťák, jen škoda, že přebral Vinnetouovi Rybanu. Jinak i druhý díl Vinnetoua je vynikajicí, parádní lokace (film začíná velkými vodopády), kostýmy, hudba, herecké výkony i zápletka. Samozřejmě Pierre Brice v roli Vinnetoua a Lex Barker v roli Old Shatterhanda jsou výteční jako v každém filmu s jejich postavami. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • S návštevnosťou 12 292 884 divákov sa jedná o tretí najnavštevovanejší film v československých kinách vôbec. (Raccoon.city)
  • Ve filmu se sešlo několik válečných veteránů z různých stran. Lex Barker (Old Shatterhand) bojoval v řadách americké pěchoty v Africe a Itálii, Pierre Brice (Vinnetou) bojoval v Indočíně v řadách francouzských výsadkářů. Anthony Steel (Forrester) byl příslušníkem britských granátníků a sloužil na Středním východě. Eddi Arent (lord Castlepool) a Klaus Kinski (David Lucas) byli příslušníky wehrmachtu (Eddi prošel boji na východní frontě, Klaus padl do britského zajetí, kde předstíral, že se zbláznil). (Martyn.86)
  • Grizzlyho, který ohrožuje Ribannu (Karin Dor), představovala cirkusová medvědice z Hamburku jménem Peggy, doprovázená ještě kolegy Mundim a Peterem. Medvědům bylo devět let, vážili 600 až 800 kg a měřili 2,3 metru. Klíčové scény ovšem zahrál (v kožichu) jejich cvičitel Rudi Althoff, protože se režisér Harald Reinl příliš obával nešťastné náhody. (hippyman)

Reklama

Reklama