Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

classic 

všechny recenze uživatele

Dvojka Winnetou, je zákonite lepší - veľkolepejší, výpravnejší, väčší, výraznejší, aspoň z môjho pohľadu, to tak je. Náčelník Apačov sa rýchlosťou svetla zamiluje do krásky, menom Rybanna, lebo ju jednak hneď v úvode filmu, uchránil pred veľkým macom, ktorý sa ju snažil extra napadnúť, do toho sa vrhol odvážny Winnetou, a láska bola na svete, ale bude trvať len kratšieho charakteru, pretože sa línia udalostí, akosi skomplikuje... Chystá sa veľké stretnutie, z rôznych indiánskych kmeňov, aby sa uzatvoril MIER, medzi „bledými tvárami” a pôvodnými obyvateľmi Ameriky, indiánmi. Medzitým u vojakov Konfederácie, kde tomu velí plukovník Merril, pričom vzťahy začínajú byť poriadne naštrbené ( bieli versus indiáni ), jeho syn - poručík Robert Merril, navrhne, aby si vzal za ženu indiánku Rybannu, a tak by sa nastolil mier. Len to by tu nesmel byť hlavný nepriateľ - Bud Forrester, ktorý práve kuje nebezpečné plány, samotný Old Shatterhand, bude mať s ním, čo dočinenia, aby zistil, aký debil sa z neho vykľul. Musím svedomito pochváliť pokračovanie, ktoré ma omnoho viac oslovilo, bavilo, a zaujalo, má ešte lepšie obsadenie, ako predtým, kde ma nezaujíma úhlavný nepriateľ Forrester ( Anthony Steel ), ale najmä pár vedľajších postáv, námatkovo vymenujem TRI - Karin Dor, ako pekná, okatá Rybanna, Mário Girotti, ktorého skôr poznáte pod pseudonymom Terence Hill, a ešte Klaus Kinski, ako David 'Luke' Lucas, kamarát so zlými. Režisér Reinl rapídne pridal na plyne, lebo musím uznať, že práve prostredná časť trilógie, je vyspelejšia, ako samotná prvá časť ! Jednotka sa mi nezdá byť na takej úrovni, ako Dvojka... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Oba pokrevní bratři v plné síle, vždy připraveni, nepřemožitelní a nedostižitelní a k tomu láska po indiánsku. Skvělé obsazení, jednoduchý příběh, romatika a zábava. Vinnetou je ve skvělé formě, pořádně zatáhnout břicho, když se na plátně objeví "nahoře bez", mu dá docela zabrat :-) Letos již téměř půlstoletí od natočení, mnohokrát zhlédnuto, přesto stále láká k obrazovce. ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Jednoduše krásně natočená , do překrásného prostředí bývalé Jugoslávie zasazená a nádhernou hudbou podkreslená indiánka o hrdinném ochránci práv náčelníku Vinnetuovi a jeho pokrevním bratru Old Shatterhandovi. Klasika klasik , oblíbená série mého dětství a je jedno o který díl s těch čtyřech stěžejních se jedná. Jen asi ještě jedna poznámka a ta se týká hlavní záporné postavy vůdce banditů Forrestera , který je můj druhý nejoblíbenější záporák celé série. 91% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tiež sa mi páči aj keď odklon od literárnej predlohy je značný, ale čo narobíme. Jediné, čo mi vadí, je obsadzovanie rovnakých hercov do rôznych rolí v rôznych dieloch. Asi filmári šetrili. Za starej doby sa snáď ani iné westerny nevysielali ako Vinnetou takže už som to videl toľkokrát, ale celkom sa na to stále dá pozrieť, je tam dosť dobrých ako dobrodružných tak celkom vtipných scén, v tomto diele sa navyše objavili aj iné herecké tváre ako mladý Terence Hill a zloduch K. Kinski takže aj po päťdesiatich rokoch sa to dá. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

U Pokladu na stříbrném jezeře jsem hodnocením nad tři hvězdy pro jistotu ještě šetřil pro film uzavírající svatou Vinnetuovskou trojici: Rudého gentlemana. A to vyplatilo se. Byl to už můj třetí prázdninový večer s Vinnetuem a tak už jsem si na něj zvykl a vlastně se mi začíná i líbit. Pořád se neplánuju přidat k indiánům ale už se těším až zazní legendární hudba, Vinnetou s Oldem Shetrhandem se budou prohánět na koních a zase na všechny padouchy vyzrajou. Čím dál víc mi to příjde romantické a už s tím začínám pomalu i souznit. Zde navíc byla skutečná romantika mezi Vinnetuem a krásnou Rybannou, které se nakonec Apač vzdal za oběť vytouženého míru mezi bílými a indiány. I tato myšlenka mě v i coby spíše náročného diváka i  rámci naivního oddychového ale poetického dobrodružství zasáhla. A přestože bych ve filmu našel pořád velké limity, jestli mám někdy u Vinnetua jít nad průměrné hodnocení, tak právě tady. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Mezi 73 snímky promítanými v sezóně 1964/65 v Německu obsadil Vinnetou – Rudý gentleman první místo. (hippyman)
  • V průběhu natáčení se přihodilo mnoho úrazů, které byly většinou způsobeny pádem z koně. Pět komparsistů utrpělo vážné popáleniny při požáru v New Venangu, přestože měli na sobě azbestové obleky. (hippyman)
  • Jiné názvy filmu v různých zemích světa - Belgie: Winnetou - Le Trésor des montagnes bleues/Winnetou - De schat der blauwe bergen. Dánsko: Krigerhovdingen Winnetou. Francie: Le Trésor des montagnes bleues. Velká Británie: Last of the Renegades. Holandsko: Winnetou keert terug. Itálie: Giorni di fuoco. Jugoslávie: Vinetu II deo. Rakousko: Winnetou - 2. Teil. Polsko: Winnetou II: Ostatni renegaci. Portugalsko: Winnetou - Revolta dos Apaches. Švédsko: Västerns laglösa. Švýcarsko: Winnetou - 2. Teil. Španělsko: La Carabina De Plata. USA: Last of the Renegades. (hippyman)

Reklama

Reklama