Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Naši dva oblíbenci zřejmě stále nepochopili, že jejich sláva je dávno v čudu. Dva dědci jako hrdinové, no budiž. Ale celé to je utahané, upatlané, humoru jako šafránu o akcích ani nemluvě. Opakovaný vtip není vtipem a zde to platí trojnásob. A do toho všeho ještě zamíchat děcka… Nevím, buď mi to nesedlo náladově, nebo je to opravdu jen nastavovaná kaše se spoustou zbytečného sentimentu. Chtěl jsem dát z dobré vůle alespoň něco, ale za scény Moses junior, had, záchrana nedávám ani to. On ten scénář tak jako tak i přes tyto scény nestál za nic. 201502259803/10300 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rozlucka Spencera a Hilla prebehla skutocne vo velkom style. Tato dvojica zacinala vo westernoch /Buh Odpousti, ja ne, Tromfove eso/ a luci sa s divakmi taktiez westernom. Takmer 65 rocny Spencer sice uz nerozdava take brutalne rany ako v Dva Machri mezi nebem a Peklem/vsak aj evidentne pribral/, ale jeho o 10 rokov mladsi kolega ma stale ranu. Film vsak zachranuje zaverecna rvacka, ktora divakovi serviruje presne to, cim sa duo Spencer -- Hill preslavilo. Chyba vsak hudba Maurizia a Guida de Angelis, to je podstatna chyba. Celkovo je Botte di Natali slusny, ale iba priemerny film. 68 % ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pistolník Travis (Terence Hill) se rozhodne splnit přání své matky, aby byla rodina na Vánoce pohromadě. Stojí však před ním těžký úkol a to přesvědčit svého bratra Mosese (Bud Spencer), který o nějaké sešlosti nechce ani slyšet... Po devíti letech od Superpolicajtů z Miami se Terence a Bud sešli, aby natočili svůj poslední film a to rovnou v žánru, kterým se uvedli na filmová plátna. Pod poněkud hanlivými českými názvy (Blb a blbec/Průseráři) se skutečně skrývá nefalšovaná westernová komedie (mimochodem režirovaná samotným Terencem), která už bohužel nepůsobi tak svěže a zábavně jako jejich starší snímky. Což o to Bud a Terence jsou pořád sympaťáci k pohledání, stále mají rádi fazole a ve svých tradičních hereckých polohách jsou jak ty rybky ve vodě (až je s podivem, že se nejmenuji Trinity a Bambino), ale jejich hlášky a pěsti už krapet postrádají svou pověstnou údernost. Bitky se soustředí především okolo mladšího Terence a i když nejsou vyloženě nudné, tak přece jenom zde chybí jejich tradiční parťáci (no vlastně spíš protivníci) jako Riccardo Pizzuti nebo Claudio Ruffini (ale i oni už v době vzniku filmu nebyli žádní mladíci). Stejně tak chybí i hudba věrných bratrů De Angelis. Samotný příběh (který napsal Terencův syn Jess) má pár zajímavých a vtipných scén a nevadí ani poněkud sentimentální závěr, ale jako celek už to zase taková zábava není. Průseráři tak jsou spíše průměrnou komedií, ale i když Budovi a Terencovi přibyla nějaká ta vráska, tak pořád jsou to ti stejní frajeři jako za mlada a právě díky nim je tento film vlastně docela fajn podívanou. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Film, který nevyniká téměř ničím. Obyčejná komedie, která sází na popularitu známých tváří Terence Hilla a Buda Spencera. Neurazí a příjemně se na to kouká, ale nic více v tom nehledejte. Zajímavější informací je to, že je to rozlučkový film s touto slavnou dvojicí. Bavil jsem se, ale není to záležitost k popukání. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mi nepřišlo, že by po letech nějak výrazně ztratili šmrnc. Pobavila jsem se dobře jako kdysi. Párkrát jsem sice narazila na hluchá místa, ale nijak zvlášť mě to nerušilo u filmů. Moje typické hodnocení dvojice: Spencer - Hill. Komedie s nadsázkou, lhostejno k prostředí, ačkoliv western je celkem fajn. Vlastně si moc nepamatuji přesný děj, tuhle dvojku mám prostě ráda, vím, že se pobavím a že atmosféra je příjemná. Zápletky jejich filmů mi přijdou průměrné, ale solidně zpracované, nezklamou :-) // Tak jsem si uvědomila, že obličejové výrazy Terence Hilla skutečně zbožňuji. tenhle žánr mu prostě sedl, o tom žádná. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama