Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů dua Hill + Spencer. Není to špatné, ale když už jsem si zvyknul na jejich obvyklé role, tak je zákonitě jasné, že s tímhle se nedokážu smířit. Přesto se na to dobře kouká, ale s humornýma scénami jsem se příliš nesetkal. Celé je to myšleno vážně a tak je to později na dvojce znát. Rozhodně to ale stojí za shlédnutí a zklamání to rozhodně není, prostě je to něco jiného než bych od nich čekal. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nevím kde v tom ostatní viděli komedii, protože zápletka i atmosféra je pořádně temná. Nešetří se mrtvolami, ani krutými scénami s mrazivou atmosférou. Kdo zná jen zřeštěné filmy téhle dvojice, bude možná chvilku zmatený. Humoru je tu opravdu minimum a když už, tak je černý jako duše hlavního záporáka. Akcí bohužel taky neoplývá, takže si kamera libovala v dlouhých statických scénách a vyprávění se líně vleklo. ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

První skutečný film dua Spencer & Hill... Možná je to tím, že jsem si jej pustil jen jako kulisu, ale připomíná mi to případ Kmotra, kdy ani ten mě nedokázal nijak zaujmout i přes vysoké místní hodnocení. Kmotr mi připadal jako tuctová gangsterka a tohle mi připadá jako tuctová westernovka - jen je třeba zdůraznit, že nejde o komedii, kterými se Spencer & Hill proslavili. Z toho důvodu mě ani neláká koukat na pokračování (Trumfové eso, Boot Hill). ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak moc komedie, presto docela slusny western. Po Trumfovem esu sice patrny upadek, ale i tak jeste vyborny film, z dob kdy duo Spancer Hill jeste netocili strestene komedie, ale brali sve herectvi aspon castecne vazne cimz u me jen ziskava. Me se to libilo i kdyz dej nepatril mezi nejpropracovanejsi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky pomaly ukecany a pre mna nudny western v ktorom nahodou hraju Spencer/Hill. K ich klasickym komediam to ma daleko. Väcsinu filmu tu konaju samostatne a buddy chemia medzi nimi tu uplne absentuje. Rovnako ako humor a bitiek je minimum. Nie su ani zabavne prehnane a ani prilis napadite. Stvalo ma na nich, ze su zrychlovane. Film prekvapi zbytocnou mierou brutality. Dokonca ani hudba sa mi nepacila. Celkovo mi tu chybala ta klasicka pohodova atmosfera. Zapletka má detektivny nadych, co je pre mna v kombinacii s westernovou atmosferou smrtelna kombinacia. 4/10. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co přijedou desperádi s mrtvým šerifem do krčmy, jeden z nich jménem Bud (José Manuel Martín) si vynutí pozornost vesničanů výstřelem do stolu. Před tím je ale detailní záběr na pomalu se otáčející bubínek, ve kterém nejsou žádné náboje. Stejně tak je v záběru na Budovu pistoli při vykopávání zlata ztřetelně vidět, že není nabitá. (p3tris)
  • Natáčelo se ve španělské Andalusii a v italských filmových studiích v Římě. (gogos)
  • V době, kdy se film natáčel, se Terence Hill oženil s Lori Zwicklbauer, která byla členkou natáčecího štábu. (chleba24)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama