Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Western, ktorym zname duo Spencer -- Hill prerazilo. Sice ide o spaghetti western, ale dost iny nez ako to v Europe zaviedli Sergio leone a Klint VychodnyLes. j to skor fazulovy western, podla niektorych ludi dkonca najlepsi spaghetti western na svete. Preco ? Neviem, BS/TH tu este netvoria rovnocennu dvojicu, Spencer je v uzadi. vela - kam sa budu uberat ich filmy - naznacila Budova veta "Kde sa tu da najest ?" Zaporak v tomto filme je rovnaky ako zaporak vo filme Pro pár dolarů navíc(1965). Scenaristicky kvalitny film, sice sa neda hovorit o nejakych hereckych vykonoch, ale je tu dostatok prestreliek a rezia Giuseppe Colizziho je uveritelna z kazdeho uhla pohladu. Je tu vsak dostatok hlucheho miesta, hlavne v strednej casti filmu a o kladnu postavu tu ani nezakopnete. 79 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není zábavný film ve smyslu komedie, tohle je film, který odkazuje na Leoneho dolarovou trilogii, kdy Terence Hill je v podstatě jen dalším bezejmenným hrdinou, který si musí hodně protrpět, aby se dostal do cíle. Závěr mohl být trochu drsnější, ale přesto je tohle povedený western s Budem a Terencem na začátku jejich společného působení. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že jedna z nejvtipnějších filmových dvojic se poprvé setkala před kamerou ve westernu, který je smrtelně vážný a místy dost drsný. je to úplně jiný film něž všechny ostatní spencero-hillovky, ale vůbec ne špatný. Spencer hraje jen vedlejší roli, mnohem víc prostoru dostal padouch Mrtvola. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Slabší western dua Hill - Spencer, hodně pomalý, vážně myšlený - což by nevadilo, ale hlavně tak nějak bez šťávy, žádná pořádná vypointovaná přestřelka, ani souboj. U jejich westernů se mi libí ta špinavost a drsnost divokýho západu, všichni jsou nemytý atd., ale to samozřejmě k dobrýmu diváckýmu zážitku nestačí. Na rozdíl od jiných jejich filmů, tady není skoro žádný humor. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že zde účinkuje herecké duo Hill-Spencer, tak film není pojat jako taková slapsticková taškařice. Já jejich fanoušek sice nejsem, ale tohle mě rovněž nestrhlo: Příběh sice není toliko komplikovaný, jako je odvyprávěn tak, že divák musí trochu přemýšlet, aby si to chronologicky poskládal dohromady. Od toho se odvíjí i to, co by diváka mělo u filmu držet. Předpokládá se, že z úsporného a nechronologického dávkování informací vzejde zájem o to, co se mezi postavami vlastně stalo. Mě však nijak zvlášť nezajímaly ani postavy, od čehož se odvíjí i to, že mě ani nezajímá, co se mezi nimi odehrálo či to, o co usilují. Nejvýraznější a tedy i nejinteresantnější postavou mi vlastně přišel samolibí a ukecaný záporák v podání Franka Wolffa - ale nejlepší scénu má ve 20 minutě filmu, což taky není zrovna ideální. Terence Hill a Bud Spencer zde sice nejsou zaměnitelní (kvůli diferenci svých těl ani být nemůžou), ale nijak zvlášť si mě nezískali. Ještě to nebylo úplně dotažené; Až postupem let mezi sebou dynamiku a kontrasty zdokonalili, ale právě zde se prvně objevili jako duo a následné úspěchy svých kariér stavěli na tom, co bylo položeno zde. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • V západním Německu byl film znám pod třemi názvy - “Gott vergibt - wir beide nie“, “Gott vergibt...Django nie!“ a také jako “Zwei vom Affen gebissen“. (Stocki)
  • Poté, co přijedou desperádi s mrtvým šerifem do krčmy, jeden z nich jménem Bud (José Manuel Martín) si vynutí pozornost vesničanů výstřelem do stolu. Před tím je ale detailní záběr na pomalu se otáčející bubínek, ve kterém nejsou žádné náboje. Stejně tak je v záběru na Budovu pistoli při vykopávání zlata ztřetelně vidět, že není nabitá. (p3tris)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama