Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

RHK 

všechny recenze uživatele

Slabší komediální spaghetti western díky nenápadité Colizziho režii, která se snaží napodobit Leoneho filmy, ale nemá na ně ani náhodou. Je zde spousta hluchých míst díky nedostatečnému sestříhání - proč má proboha tenhle film s jednoduchým odpočinkovým scénářem 132 minut? Do průměru ho vytahují Terence Hill, Bud Spencer a především Eli Wallach. Ten se chce po úniku z vězení pomstít třem bývalým společníkům, kvůli jejichž zradě bručel 15 let v base. Cestou za pomstou však obere dva kamarády a ti se ženou za ním. Pěkná je ale muzika - Carlo Rustichelli. Trailer: http://www.imdb.com/title/tt0064860/combined ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Fanoušky Hilla a Spencera asi nepřekvapí, že jejich začátky nebyly tak ztřeštěné, jak je známe z pozdějších filmů. Terence je namísto vychcaného chytrolína tentokrát nejdrsnější frajer na divokém západě a Bud nerozdává tolik facek jako jindy. Komedii tentokrát moc nečekejte, jde spíše o plnohodnotný western plný přestřelek a mrtvol. Závěrečná scéna s ruletou je jeden z nejlepších filmových momentů co jsem viděl a celkově film řadím k tomu lepšímu ze spaghetti westernu. Škoda, že takhle nedopadly i další Colizziho díla. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Tak nebyt Eliho, tak je to hodne spatne - anglickym dabingem pocinaje, zapletkou pokracujic a zbyvajici trojici konce. Snad jenom ty spanelske exteriery jsou fajnove. Spousta typanu, co se snazi vypadat jako ze soudobeho emerickeho filmu, jen aby tam dostali prilezitost. Mno zadna parada ale videt se to da. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Boh odpúšťa... Ja nie! prekvapivo zmenilo styl. Uz to nie je drsny western, ale pohodovy film, ktory ma blizko komediam dvojice BS/TH. Tentokrat uz chemia medzi nimi funguje na jednotku. Dockame sa aj zabavne pojatych bitiek. Ale este nie su uplne prehnane. Je to taky kompromis medzi prilis blaznivymi bitkami a celkom uveritelnymi. V prestrelkach sa ubralo na zbytocnej brutalite, ktora k filmom BS/TH nesedi. Pribeh je epizodny a najviac mi pripomina film Dobrý, zlý a škaredý s tym, ze za dobreho tu je dvojka BS/TH, za skaredeho, ktory neustale vyparati nejaku zabavnu neplechu tu je znova Eli Wallach a zly sa ukaze az na konci. Ale je to riadny zmrd. K lepsiemu hodnoteniu filmu chyba sviznejsie tempo. Niektore epizodky neboli extra zaujimave alebo zabavne, ale viacere zase stali za to, takze po serioznej jednotke ma dvojka prijemne prekvapila. Ale je mozne, ze fanusikov drsnej jednotky tento väcsi priklon k humoru sklame. 6/10. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Paradni a asi nejlepsi western dvojice Hill Spencer ktere neskutecne doplnuje sympatak Wallach a ke konci jeste Peters. Jo jo kdyby tyhle S & H westerny vsechny vypadaly jako tenhle bylo by to opravdu fajn, ja to porad tvrdim, ze by tehle dvojici lehka vaznost a mirna nadsazka slusela vice nez ciste komedialni duch. Nemuzu nez doporucit a za to, ze jde o opravdu nejlepsi western pro me docela oblibenych hercu (zvlaste pak westernove eso Eli Wallach) tak davam nejvyssi hodnoceni. Mimochodem koukal jsem to v ceskem zneni, ale original by byl asi lepsi. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)

Reklama

Reklama