Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Proč jsi mamince nenapsal ?" ... "Protože neumím psát - a vy neumíte číst." ----- Leč starý dobrý Západ ještě nedošel tak daleko, aby slovo mělo větší váhu nežli zbraně - tudíž čtení a psaní zůstávají i nadále dovednostmi nedůležitými, víceméně nadbytečnými - vysokého věku se můžete v pohodě dožít i bez nich. Oproti "Pravé a levé ruce ďábla" je příběh možná maličko rozvolněný, ale když dojde na lámání chleba, oba jeho hrdinové opět nezklamou - solidní 4* jsou proto zasloužené ... bez nejmenších pochybností. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pokračování výtečné westernové komedie Pravá a levá ruka ďábla už není tak zábavné. Sice je tu spousta vtípků, ale chybí ucelená pořádná akce - mlátička a střílečka. Dlouhé to je skoro dvě hodiny a je tam jen jedna pořádná bitka a to až na konci. A to je na T. Hilla a B. Spencera zatraceně málo. Jejich neustálé navážení se do sebe film nezachrání, a tak setkání s jejich rodiči je téměř nejzábavnější na celém filmu. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další příjemně zábavný spaghetti western, kde dva bratři Trinity (většinou vyčuraný Terence Hill) a Bambino (povětšinu nabručený Bud Spencer) pomáhají slabým a chudým proti mocným, kteří ty chudé jen vysávají a ubližují jim. Tentokráte vše začíná, když se oba bratři vydávají cestou zločinu, aby si vydělali a mohli si užívat. Trinitimu se daří v kartách, po nepovedeném přepadení se vydávají za tajné agenty a nakonec se jim podaří odhalit a zneškodnit nekalé obchody bohatého Parkera (Emilio Delle Piane) a tím osvobodit místní misionářskou stanici a její chudé věřící před bestialitou zloduchů. Sami samozřejmě nezískají zamýšlený lup, ale opět je tu plno vtipu, pořádných ran a rychlých koltů. Další zábavné postavy: otec (Harry Carey Jr.) a matka (Jessica Dublin, která byla mladší než oba bratři) obou hrdinů, představený misie (Pupo De Luca), obávaný Stingary Smith (Benito Stefanelli), falešný pokrový hráč Divoký Hendricks (Antonio Monselesan) a půvabná dívka (Yanti Somer), na kterou dělal Trinity stále dojem. Zkrátka další příjemná oddechová zábava, kde nespoutané a nadšené dobro vítězí nad zlem a chamtivostí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pistole, fazole, Spencer a Hill. Klasika, která stále neztratila tempo ani vtip, nemá jediné hluché místo a navíc získala ten příjemný, téměř sentimentálně laděný nostalgický nádech vzpomínek na dětství. Scéna s hodinami stejně jako Bambinova zpověď nebo pokerová scéna ani po letech neztratily vtip, závěrečná mela v klášteře švih a dvojice Hill-Spencer dokonale sladěnou souhru. Dokonalá oddechovka, ve všech ohledech lepší než první díl, Pravá a levá ruka ďábla. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Bratři Trinity (Terence Hill) a Bambino (Bud Spencer) přijíždí navštívit své rodiče. Ti Trinityho přesvědčují, aby se stal zlodějem koní, stejně jako jeho bratr. Trinity nakonec souhlasí a odjíždí do města společně s Bambinem. Ve městě se jim podaří vyhrát slušnou sumu peněz v pokeru a tak sí koupí luxusní oblečení, načež je všichni začnou považovat za federální agenty... Pokračování snímku Pravá a levá ruka ďábla se nese ve stejném duchu jako první díl. Nechybí tak rvačky, trefné slovní přestřelky, ochrana nevinných, skvělá melodie bratrského dua De Angelis, věrný Ricardo Pizzuti a fazole. Trinity a Bambino jsou zde prostě sympaťáci, kteří sice nejsou žádní svatoušci, ale nakonec se postaví na stranu dobra. Dvorní režisér a scénaritsta v jedné osobě Enzo Barboni poprvé (a ne naposledy) použil zápletku se záměnou, kdy jsou oba hrdinové považování za někoho jiného, což má za následek spoustu zábavných situací. Maly unavený Joe je tak natočen přesně v duchu klasických komedií dua Hill-Spencer a stejně jako v případě Pravé a levé ruky ďábla o filmu mohu napsat, že se jedná o sympatický, vtipný a příjemný snímek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)
  • Ve východním Německu byl film uveden pod názvem “Der Kleine und der müde Joe“ a v západním Německu pod názvem “Vier Fäuste für ein Halleluja“. V Americe potom jako “Trinity Is Still My Name“. (Stocki)
  • Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována. (Jizni Tlapa)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama