Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

RHK 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý špagetti western s dvojicí Spencer - Hill. Kdysi se mi to líbilo více, ale nyní mi to přišlo unavenější a lacinější. Dva nevychovaní bratři s dobrým srdcem - zloděj koní Bambino a karetní hráč Joe - se zpočátku dost nesnášejí, ale po slibu otci spolu musejí spolupracovat. Nejlepší je začátek - scény obou přepadení na poušti vrcholící snězením fazolí a dojemné setkání rodinky u krůty ("Co máme? Vlasně ani nevím, lítalo to kolem.") a pak až konec - bitka v klášteře ve stylu rugby a zapojení mnichů do rvačky podle biblického hesla Kdo po Tobě kamenem, ty po něm chlebem. Z prostřední části mne zaujalo Joeovo školení protihráče karbaníka v míchání karet a pak v míchání facek a pistole. Trailer je zde: http://www.youtube.com/watch?v=U_A0VbpxjXA ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasický film dvojice Buda Spencera a Terence Hilla. Oba dva zde rozdávají svoje rány jak jsem u nich zvyklí. Hill opět nezapomněl na svůj okouzlující úsměv, který tentokrát patřil krásné farmářce. Oběma chlapíkům to moc slušelo, když vyšli od krejčího a měli na sobě obleky a buřinky. Škoda, že za pár chvil zase vypadali jako honáci dobytka. Vždycky se ke všemu připletli jako slepý k houslím a museli z toho vybruslit. ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z mých oblíbenějších westernů, i když jsem jich viděl málo, protože mě vůbec nebaví, ale dobrým westernem byl Mé jméno je Nikdo a taky ušlo Podivné dědictví. Mně tohle jako pravý western nepřišlo, spíše jako špagety western. Malý unavený Joe se velice podobá svým dějěm a scénami filmu Mé jméno je Nikdo, ale Mé jméno je lepší, má lepší, legračnější scény a celkově je lepší. U Joa se mi líbily role, Bud Spence a Terence Hill, to jsou špičkoví herci, opět nezklamali. Ve filmu se taky objevují bitky, jež jsou skoro v každém filmu se Spencerem a Hillem.. Taky byla nádherá hudba. Ve většině westernů je vždy vynikající hudba, obzvlášť ve Vinetouovi. Jak to celé schrnu, tak Joe mě nezklamal. 72% ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Bratři Trinity (Terence Hill) a Bambino (Bud Spencer) přijíždí navštívit své rodiče. Ti Trinityho přesvědčují, aby se stal zlodějem koní, stejně jako jeho bratr. Trinity nakonec souhlasí a odjíždí do města společně s Bambinem. Ve městě se jim podaří vyhrát slušnou sumu peněz v pokeru a tak sí koupí luxusní oblečení, načež je všichni začnou považovat za federální agenty... Pokračování snímku Pravá a levá ruka ďábla se nese ve stejném duchu jako první díl. Nechybí tak rvačky, trefné slovní přestřelky, ochrana nevinných, skvělá melodie bratrského dua De Angelis, věrný Ricardo Pizzuti a fazole. Trinity a Bambino jsou zde prostě sympaťáci, kteří sice nejsou žádní svatoušci, ale nakonec se postaví na stranu dobra. Dvorní režisér a scénaritsta v jedné osobě Enzo Barboni poprvé (a ne naposledy) použil zápletku se záměnou, kdy jsou oba hrdinové považování za někoho jiného, což má za následek spoustu zábavných situací. Maly unavený Joe je tak natočen přesně v duchu klasických komedií dua Hill-Spencer a stejně jako v případě Pravé a levé ruky ďábla o filmu mohu napsat, že se jedná o sympatický, vtipný a příjemný snímek. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film dvojice Hill - Spencer, který snesu. Je to zřejmě tím, že mám rád westerny, i když ti dva jich natočili více. Tento má vystavený děj podle klasických westernových příběhů a dva hlavní herci mi tentokrát nepřipadají jako úplní nýmandi.  Yanti Somer Trinitá a Bambino jsou dobromyslní braši, ale taky někdy pěkný svině. Pracují tvrdě svými pěstmi za práva chudých a utlačovaných. Krev sice neteče, ale vidíme mnoho rvaček, které svým zvukovým doprovodem budí dojem brutality, avšak všichni víme, že to s realitou nemá nic společného. Celkově průměr, jako všechny filmy s touhle dvojicí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Původní německá verze uváděná do kin měla délku 127 minut a přístupnost od 16 let. (Stocki)
  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama