Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že som to už kedysi dávno videl, no nepamätám si to. A tak to pravdepodobne bude aj teraz, do týždňa aj zabudnem, že som videl nejakého T. Hilla. Jeho filmy mi nikdy ktovieako nevoňali, aj keď je pravda, že v tomto snímku je ešte pomerne znesiteľný, pravdepodobne preto, že tu nemal toho svojho parťáka B. Spencera (jeden z tej trojice však jeho úlohu trocha zastúpil). Štipka humoru sa tu nájde, niektoré scénky pobavili (hlavne tá, keď prišli všetci spolu prvý krát do saloonu), ale nešlo o nič prevratné. To isté sa dá povedať i o samotnom príbehu - mal síce hlavu aj pätu, no ničím neprekvapil a miestami aj trošku nudil. Napriek tomu si však myslím, že ide o jeden z najlepších filmov kde hrá T. Hill. Lepší priemer. 65/100 ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice kluk z města.  Není mým snem být Tramp a mít vedle sebe ráno o šišku víc, ani nechci být Cowboy.  Takže nejsem úplně přiznívec   westernového žánru. ale v komediálním kabátu ho dokážu snést, notabene s Budem Spencerem nebo Terrence Hillem, který si zde zahrál lehce netradiční roli. Sice je pořád úsměvavý sympaťák s jiskrou v oku ale místo drsňáka jde o vzdělaného uťápnutého mladíčka, který se musí za pomoci tří typických divokozápadových kovbojů teprve naučit. Jenom tato konfrontace je poměrně vtipná, parodická a přináší příjemné odhlečení. Konečně mají chlapi z westernového světa s tabákem v puse a potem na čele nějaký protipoĺ. Toho bych se asi v Leonettiho westernu nedočkal. Když už tady byl takový dobrý náběh, chtělo to ještě více přidat opravdových vtipů a nesázet jen na výchozí motiv a příjemně odhlehčnou spaghetti atmosférou. Nejde o nic důmyslného a na tempu, humoru a tahu na branku šlo trochu přidat. Ale jde o poměrně pohodovou a milou podívanou, která probudí minimálně menší úsměv a když mohu u westernu alespoň pomýšlet na nadprůměrné hodnocení, nemůžu toho nevyužít, i kdybych měl mírně nadhodnocovat. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

„Dokud uvidím zapadat slunce, Západ bude existovat.“ Jedinečný film a nejlepší sólovka Terence Hilla. Nabízí příjemnou oddychovou zábavu a navíc i inteligentní humor. Film je doslova napěchován hláškami. Je prodchnut romantickými ideály, střetem svobody ducha a civilizačního pokroku, střetem kultury viktoriánské Anglie a Divokého Západu. Vše s vysokou dávkou vtipu. Skvělá titulní píseň Don't Loose Control, herecké obsazení (super typy) a jeden z nejlepších westernových závěrů v historii kinematografie. „Děkuji ti Bože, že si stvořil Západ, kterej nemá konce.“ Starý český dabing je zde naprostou nutností! 93% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto má filmy s T. Hillom a B. Spencerom napozerané nebude z tohto nijako zvlášť prekvapený. Podstatne kvalitnejší humor i príbeh, v porovnaní s inými kúskami, sa mu nedá uprieť, takže spokojnosť. Záverečná fackovačka je už ale opäť v starých koľajách a tieto preplesky ma už rozosmiať nedokážu. Ako chlapci sme sa smiali práve na tých fackovačkách, ale dnes je to presne naopak a viac si vychutnám humor, i keď dobre mierená vždy pobaví. Hláška, ktorá ma najviac rozosmiala: "Prišiel ste mi podať informácie o odchode dostavníka, však?"...Cez všetky klady i zápory je pre mňa aj tak veľkým prekvapením, že sa tento film vošiel do top 200-300. Je to dobrý film, ale tak významné postavenie v rebríčku, si myslím nezaslúži. 70%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, že ty body jsou hlavně z nostalgie, ale Terence Hill je v tomhle prostě parádní, jako dobrák, který se má stát padouchem, protože si to otec přál. Je to i film nostalgický vzhledem k Divokému západu, což je takové trochu smutné, hlavně v závěru. Film funguje jako komedie i jako western, což se cení. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V úvodních titulcích a následných přechodových záběrech je úzkorozchodná železnice Durango Silverton. Jedná se zcela zjevně o záběry z úvodních a závěrečných titulků filmu Podporujte svého pistolníka! (1971). Úzkorozchodná železnice Durango and Silverton, často zkracovaná jako D&SNG, je úzkorozchodná historická železnice, která funguje na 45,2 mílovém úseku trati mezi Durangem a Silvertonem v americkém státě Colorado. (sator)
  • Film se natáčel v okolí Plitvických jezer chorvatského Národního parku. (Landauer)

Reklama

Reklama