Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější Spencer-Hillovka. Příběh není ještě ve stylu "lumpárna, kvůli které se S+H zase porvou", je tu příběh, který by se neztratil ve vážnějším westernu (vlastně jsou to obšlehlý Django a Sedm statečných - přičemž oba filmy vycházejí z Kurosawy), ale úplně jinak řešený, takže místo přestřelek je tu obrovská rvačka na konci, která je propracovanější a akčnější, než spousta westernových přestřelek. Spousta hlášek: "Víš, Bambino..." "Neříkej mi Bambino!" "A jak ti mám říkat?" "Neříkej mi nijak! i kdyby ses topil!"Hlavní záporák má celkem dost prostoru a je správně slizký. A ta písnička je úžasná. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý, či môj odmietavý postoj k Bud Spencerovi a Terence Hillovi stále trvá a nesklamal som sa. Trvá. Viem si predstaviť maníka, ktorý vyhlási: " Dajte mi pokoj s vašim umením. Som narobený ako kôň a chcem sa baviť." Pre takého diváka je tento film tým pravým. Ja nie som narobený a nepotrebujem sa nevyhnutne baviť a ak, tak určite nie na choreografických bitkách. Nakoľko si myslím, že ústredná dvojica mala nakrútiť jeden film a potom si nájsť iný spôsob obživy, sú dve hviezdičky spravodlivým hodnotením. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale tenhle špageťák jsem viděl poprvé v životě. Najdeme tu v podstatě skoro celou partu, která se pak sešla u Podivného dědictví, ale něco tu přebývá: Bud Spencer. Ten nicméně táhne na svých širokých ramenou celý film. Jeho otrávený výraz je naprostou klasikou. Ovšem nevinné modré oči Terence Hilla utopené kdesi v mastné upocené zarostlé tváři také... À Propos upocené. Po skončení jsem to musel utřít pod televizí, protože pot z filmu vyloženě kape. :-) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Šerif Bambíno (Bud Spencer): "To nechceš vôbec nič robiť?" Lenivý Joe (Terence Hill): "Pozri sa, nič nerobím a predsa nemám vôbec na nič čas." Tento dialóg, z inak priemerného westernu, ma odrovnal. Veď to je jasné. Človek, ktorý dokáže nájsť vášnivú radosť v ničnerobení, ako by mohol niekedy pracovať, byť zamestnaný?  Výstižné. Šťastné sú chvíle, keď nemusím nič robiť. Absolútne nemám čas na inú otravnú prácu, či zamestnanie. A ak by som mal prostriedky na ničnerobenie, ani stádom volov by ma do konca života nik nedohnal k nejakej "zmysluplnej a platenej práci". Oveľa radšej by som sa donekonečna kúpal s krásnymi mormónkami v jazere, pojedal plné taniere fazule a preháňal sa na koni krajinou, podobne ako dvaja odlišní a predsa podobní bratia s diabolsky rýchlymi rukami v tomto filme. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pohodovka, která jakoby kolísala mezi vážně míněmým spaghetti westernem a komedií. Sem tam vtípek, přesně mířená kulka a stejně přesně mířená hláška, sem tam nějaká bitka, Spencerův klasický facák, Hillovy podrazy, které hravě omluví svýma modrýma kukadlama. Prostě klasika, které člověk rád odpustí nějakou tu drobnou vadu na kráse. Už jako kluk jsem měl obecně italské westerny raději než ty americké, od Leoneho po Corbucciho, od Trinity po Djanga. Je radost si sem tam nějaký po letech zopakovat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Honorár Buda Spencera (Bambino) bol 25 miliónov lír. (Raccoon.city)
  • Natáčalo sa neďaleko malého talianskeho mesta Camerata Nuova, na hranici regiónov Lazio a Abruzzo. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama