Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Otec povedal, že keď bol mladý, toto patrilo k najakčnejším a najvtipnejším filmom. Teraz to už však pôsobí ako spomalený film... Tempo je síce pomalšie a zábery na jedno miesto možno dlhšie, ale je to stále veľmi vtipné. Chcem aby sa točili takéto filmy aj teraz, chcem znovu podobne ladené komediálne westerny. Pre Terence Hilla a Buda Spencera mám slabosť a na ich filmoch som vyrastal. 8/10 ()

smrtacik 

všechny recenze uživatele

Kto by ich nepoznal, jeden modrooký bloňďatý a druhý taký drobček, ktorého päsť Vám na tvári nejednú bolestivú grimasu vykúzli. Áno sú to Malý Joe (Terence Hill) a Drobček (Bud Spencer). Filmik je vlastne pokračovanie Pravej a ľavej ruky diabla, čo bol poriadny kus zábavy a o tu neprídete ani v tomto prípade. Joe a Drobček sú bratia (však sa podobajú ako vajce vajcu), ktorý sa stretávajú opäť v rodnej chatrči .Kým Drobček má snahu o nejakú tu ,,prácu", tak si sem-tam šlohne nejakého toho koňa, Joe sa len necháva ťahať púšťou za svojím ,,oslíkom" a vychutnáva si pohodu.. .Osud ich privádza do blízkeho mesta, kde si pri pokry hneď urobia niekoľko nepriateľov a trochu sa nabalia. Kúpia čosi na seba a čo čert nechce, samozrejmä si ich pomylia s fegerálnymi agentmi, z čoho vyplinie neskutočné množstvo zábavy. Nechýba tu veselý úsmev Terence Hilla, ktorý nám predvedie aké rýchle má ruky i nohy, tie využije v bitke v nejednom bare, máme tu mračiaceho sa Drobčeka, ktorým ani kusy nábytku nepohnú a jeho päste demolujú banditov silou lokomotívy. Naskytuje sa možnosť ľahkého zárobku, ale priplietajú sa im do cesty okrem banditos aj miestný bratia z misionárskej stanice, ktorý sa neobmedzili iba na kázanie dobrého slova. Výborná westernova atmosféra, skvelé dialógy medzi Bambinom a Trinitym, hlášky (,,hľadáš prácu? už len za to ťa zastrelím), pästné súboje v bare či v misii pri skvelej hudbe Guida de Angelisa, whisky , karty, piesok, zbrane a samozrejmä pečené fazule dokresľujú skvelú atmosféru divokého západu. Ja osobne môžem túto podarenú dvojku kedykoľvek a vždy sa dobre pobavím, najmä keď sa takto dobre namixuje pomer akcie a zábavy. Hodnotenie: 80% ()

Reklama

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Sequel o dva roky staršího filmu They Call Me Trinity je prakticky tím stejným co se slabého příběhu a vyumělkovaných rvaček týká, ale už bez kvalit, které to v případě originálu u mě vytáhly na těch 2/5. Není zde tak dobrý hudební motiv a přišlo mi to rovněž méně humoristicky nabité. Z 2h stopáže jsem se 90min nudil, což klasifikuji jako tvůrčí selhání. Autoři se svezli na úspěchu a nejen, že to nikam neposunuli - udělali to dokonce hůře než před tím. Z lidí promlouvá nostalgie, ale tento kousek už dnes nemá cenu vidět. Pokud je zájem vidět komediální špageťák od Barboniho, doporučuji spíše Man of the East. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další příjemně zábavný spaghetti western, kde dva bratři Trinity (většinou vyčuraný Terence Hill) a Bambino (povětšinu nabručený Bud Spencer) pomáhají slabým a chudým proti mocným, kteří ty chudé jen vysávají a ubližují jim. Tentokráte vše začíná, když se oba bratři vydávají cestou zločinu, aby si vydělali a mohli si užívat. Trinitimu se daří v kartách, po nepovedeném přepadení se vydávají za tajné agenty a nakonec se jim podaří odhalit a zneškodnit nekalé obchody bohatého Parkera (Emilio Delle Piane) a tím osvobodit místní misionářskou stanici a její chudé věřící před bestialitou zloduchů. Sami samozřejmě nezískají zamýšlený lup, ale opět je tu plno vtipu, pořádných ran a rychlých koltů. Další zábavné postavy: otec (Harry Carey Jr.) a matka (Jessica Dublin, která byla mladší než oba bratři) obou hrdinů, představený misie (Pupo De Luca), obávaný Stingary Smith (Benito Stefanelli), falešný pokrový hráč Divoký Hendricks (Antonio Monselesan) a půvabná dívka (Yanti Somer), na kterou dělal Trinity stále dojem. Zkrátka další příjemná oddechová zábava, kde nespoutané a nadšené dobro vítězí nad zlem a chamtivostí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkujeme, pane kapitáne !! Kéž by byl každý takhle štědrý !!" - "Jo, a z toho dítěte by byl alkoholik !!" ;) Výtečný sequel výtečného spaghetti westernu Pravá a levá ruka ďábla subžánrového klasika Enza Barboniho, jemuž se nedá upřít velmi vtipná a zajímavá zápletka, když se Bud Spencer s Terencem Hillem vydává za tajné agenty, ani že tvůrcům opravdu není doslova vůbec nic svaté.. Nemůžu se však zbavit dojmu, že Malý unavený Joe působí poněkud, jakkoli symbolicky, utahaně a zejména by mu slušela lepší hudba, protože tohle se bratrům De Angelisovým vůbec nepovedlo.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Matku Buda a Terence zde ztvárnila herečka Jessica Dublin. Ve skutečnosti by ale nikdy nemohla být jejich matkou, protože když se Jessica narodila, Budovi již bylo dvanáct let a Terencovi tři roky. (Stocki)
  • Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována. (Jizni Tlapa)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama