Reklama

Reklama

Jdi na to

  • Itálie Nati con la camicia (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Terence HillBud Spencer se opět setkávají na Floridě, ale tentokrát se z nich stane dvojka neohrožených superšpiónů... Tulák Rosco (Terence Hill) se prohání po amerických dálnicích na kolečkových bruslích a míří, kam ho vítr zavane. Bezcílné svobody si užívá i Doug (Bud Spencer), kterého právě pustili z vězení, kde seděl kvůli menšímu nedorozumění s jedním jachtařem, co mu plašil ryby. Oba se náhodou setkají v zastrčeném motorestu uprostřed ničeho a od té chvíle to jde od deseti k pěti. Nejdřív se jim podaří omylem ukrást kamion, a aby si zachránili kůži, sednou na první let do Miami. Naneštěstí tím ale zaberou místa dvěma elitním špionům na tajné misi a do klína jim spadne kufřík s milionem dolarů. Aby dvojice z celé šlamastyky v pořádku vybruslila, rozhodnou se dál vydávat za agenty Steinberga a Masona a plány zákeřného gangstera K1 na ovládnutí světa překazit po svém – holýma rukama a s pořádnou dávkou štěstí... Ztřeštěnou italsko-americkou komedii s nerozlučnou hereckou dvojkou natočil Enzo Barboni, v titulcích uvedený pod pseudonymem E. B. Clucher. V zásadě jde o volné pokračování snímku Dva poldové (1977), namísto policistů proti své vůli se tu však Spencer a Hill úplnou náhodou stanou tajnými agenty a vyvléknout se z mise pro ně nebude vůbec snadné. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (199)

otík 

všechny recenze uživatele

Jde o příjemnou, ale ne kdoví jak zábavnou komedii. Bud Spencer a Terence Hill se díky omylu stávají tajnými špiony, získají velké bohatství a zároveň vyřeší zapeklitý případ. Bitek je pomálu, jejich choreografie však potěší, Hill i Spencer jsou stále svěží a dobře se na ně kouká. Překvapí velká pohyblivost Spencera při scéně s čínskými číšníky. Obecně jde o lepší průměr filmografie obou ranařů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku jak bych film hodnotil tenkrát a jestli by to bylo hodnocené stejně jako dnes. A hned si odpovídám, ne v době svých bujarých let pastýřských bych šel výš. Je to s podivem, ale soudruzi tehdy tyto komedie se známou dvojicí pouštěli na ČST a tak český divák mohl čmuchnout také k jinému typu komedií než byly ty naše. Pro nás tehdy malé děti to ale bylo i něco jiného. Sotva jsem bez hlubšího poznání mohl ocenit natážky na Bondovky a jiné akční a špionážní filmy,  ale obdivoval jsem ten západní svět tak jak bypadal. Vše mi připadalo úžasné a  to tedy pochopitelně tehdy proti zašlému socialistickému neudržovanému Československu bylo. Amerika měla v osmdesátkách ten správnej šmak a cejtil jsem to z toho i dnes z těch aut, náklaďáků, Boeingů 727 na letištích, z leteckých společností TWA a PAN AM ... to vše je dnes už jen minulostí... Tehdá se mi samozřejmě také nevíce  líbily ty bitky. Stále stejné jako v jiných filmech s touto dvojící, ale přesto jsem se mohl potrhat smíchy kdy nejčastěji mafiáni létali od jedné pěsti ke druhé, to jak si je Bud s Terencem podávali z ruky do ruky. Dnes tomu nelze upřít pár vtipných míst i narážek na jiné filmy, ale přeci jen je to zábava pro dospělehého diváka značně infantilní a lehce vyčpělá. Takže dnes je to jen za 3 šplíchance od kosatky. * * * ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Tentokrát v koprodukci s USA stále lepší jak spousta dnešních rádoby vtipných jůesej komedií, hlavně díky dvěma mlátičkám. Scénář je v podstatě pořád stejný a K1 je hodně naivní boss, ale gesta, hlášky a bomby, co ti dva rozdávají. To je nekonečnej příběh, kterej neomrzí..Budův vězeňskej apetit je dražší než celej vesmírnej program. :D 70% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film z dětství. Nespočet hlášek, dobře vymyšlený scénář (hlavně pokud je divákovi 10 let), kultovní dvojice - to mi stačí ke štěstí. Aktualizace 30.01.2019: Tenhle film pořád funguje! Což se o všech filmech téhle dvojice fakt říct nedá. Film jsem viděl na VHS a v televizi fakt hodněkrát, ale naposledy snad před 10 lety, tak jsem si ho teď pustil znovu, no a pořád ještě mě dokáže pobavit!! Má snad James Bond někdy dovolenou?? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších snímků dua Spencer & Hill, kde se divák dočká všeho, co od této dvojice očekává. Typické setkání pánů v motorestu, kde Hill tradičně vyprovokuje rvačku, jejich společný odchod, aby se ihned dostali do maléru. Tentokrát jsou omylem považováni za agenty. Příběh působí dojmem parodie na známé bondovky a to právě propůjčenými určitými scénami. Humor, akce, genialita každé minuty. Tento snímek je viditelně propracovaný do každičkého detailu. Pro shlédnutí dobrá volba. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Když na lodi dáma vyzývá Terence a Buda k souboji, má na nohách kotníčkové boty na vysokém podpatku. Když se ale na mělčině brání zatýkání od policistů má na nohách sandály na podpatku. (Stocki)
  • Šéf nazývaný Tiger (David Huddleston) v jedné scéně použije botu jako telefon, je to možný odkaz na seriál Get Smart (1965), kde Don Adams používal rovněž telefon zabudovaný ve své botě. (Stocki)

Reklama

Reklama