Reklama

Reklama

Star Wars: Vzestup Skywalkera

  • Česko Star Wars: Epizoda IX - Vzestup Skywalkera (více)
Trailer 1
USA, 2019, 142 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Naomi Ackie, Carrie Fisher (a.z.), Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Mark Hamill (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spojují síly, aby diváky vzali na epickou výpravu do předaleké galaxie ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. Ve strhujícím závěru stěžejní Ságy Skywalkerů se zrodí nové legendy a odehraje se konečný boj za svobodu galaxie. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (1 425)

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi tuctový a nezajímavý příběh. Těchto pseudozápletek se stále novými a novými záporáky a rádoby zvraty se dá napsat de facto nekonečné množství. Film je nabitý akcí a pěknými efekty, takže rozhodně nenudí, ale už zde rozhodně nejde o nějakou tajemnou atmosféru, či budování fikčního světa. 5/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vy jste tady na pana Disneyho ale strašně, strašně moc zlí. A on dal přitom světu myšáka Mickeyho a kačera Donalda. A teď i tyhle barevné, načančané (a doufejme, že už) finální Starbucksy, eeeh Starwarsy... Ano, máte částeně pravdu, oproti předešlým dvěma epi-disney-zodám to bylo méně učesané, více bylo vidět, že se bojuje s tím, jak to nějak důstojně zakončit (což se nepovedlo tak docela dobře), ale jsou to Star Wars a i když jsou na míle vzdáleny ode všech původních epizod, beru je na milost. Téhle trojdílné dotáčce IMHO uškodil snad nejvíce casting, protože celá řada herců disponuje charismatem level 0 až 1, např. Adam Driver mi do role Kylo Rena nesedl teda vůůůbec a ani Daisy Ridley s věčně lehce podmračeným obličejem nebyla žádné terno... Takže za čtyři a dejte už s tím prosím vás pokoj a nechte Star Warsy spinkat v hrobečku. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Nic nerieste, upalujte do kina. Kvoli takymto filmom boli vymyslene. Od prvej chvile maximalne nadupany, zabavny a obcas velmi dojimavy blockbuster. V porovnani s konkurenciou je to absolutna spicka, ALE...okrem ineho sa tu uzatvara najvacsia filmova saga vsetkych cias a ako finale je to nie uplne uspokojive. Namiesto budovania osudoveho konca sa tu zbytocne riesia pripomienky frflosov k minulej casti a na vyvoj postav neostava uplne miesto. Vysledkom je tak sice obrovska spokojnost nad samotnym filmom ale zaroven aj trpka pachut nad iba silne nadpriemernym zakoncenim sagy, ktore malo byt uzasne. Nikdy som zo Star Wars filmu neodchadzal tato sklamany (aj ked rozhodne nie je najhorsi). To ale neznamena, ze to nestrka zvysok blockbusterov v pohode do vrecka. Ale kazdopadne sa tesim na dalsie projekcie, ktore dojmy trochu napravia. 8/10 (a ako obycajny film za desat) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Snad si ani nevybavím jiný film, kde bych co pět minut byl nadšený a pak otrávený. Na každý dobrý nápad přijde scéna, která je na hraně debility. Jeden by skoro řekl, že si Abrams jen tak pro srandu vzal k ruce jako pomocného režiséra Uwe Bolla. Ale ve výsledku to splnilo svůj účel, je dobojováno a necítil jsem se nijak okradený nebo znechucený (ale je pravdou, že jsem nikdy nebyl extra fanda Star Wars). V mých očích každopádně bude Vzestup Skywalkera Dark Phoenixem Star Wars ságy - koncepčně naprosto nezvládnutý bordel s pár silnými momenty a celkem důstojným finále. Na číslo 9 cajk. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Dost mě překvapilo, že v tu samou vteřinu, kdy Reylo oficiálně vešlo do kánonu, naskočily závěrečné titulky podbarvené Careless Whisper od George Michaela a jakýmsi zpoceným pleskáním. Přišlo mi to jako trochu divný posun v tónu a ladění, ale na druhou stranu to mohlo dopadnout mnohem hůř. Taky mohl J.J. Abrams přijít s něčím, co by zneplatnilo oba předchozí filmy, které už tak zneplatňovaly jeden druhý, vytřelo si prdel s posledními drobky charakterových oblouků, jež oba protagonisti měli, vysralo se na již stěží existující worldbuilding, zničilo odkaz i témata ságy jako takové a rozdmýchalo úvahy, o čem vlastně celá sequelová trilogie byla a proč musela mermomocí vzniknout, pomineme-li nepopiratelnou nutnost utržit rozpočet jedné menší země za merch. Zaplať pánbůh, že se to nestalo, to by byl fakt trapas. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (60)

  • Sithský trůn byl vytvořen podle originálních konceptů, které vytvořil Ralph McQuarrie pro původní trilogii Star Wars (trůn konkrétně pro Epizodu VI - Návrat Jediho, 1983). (Sidarius)
  • John Williams, skladatel hudby ke všem devíti filmům ságy Star Wars, se na okamžik objeví na planetě Kijimi. Jeho postava se jmenuje Oma Tres. (D.Moore)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

22.06.2023

Nový Star Wars film pokračující příběh Rey (Daisy Ridley) má oficiální název, synopsi a také předběžné datum začátku natáčení. Tzv. Skywalker sága skončila v roce 2019 snímkem Star Wars: Vzestup… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Reklama

Reklama