Reklama

Reklama

Into the Mind

  • Slovensko V mysli (festivalový název)
Trailer

Toto je příběh o stále rostoucí výzvě. O odvaze riskovat fatální procitnutí, o vytrvalosti a usíli k dosažení svých cílů. To vše nejsou jen fyzické výkony, ale i stav mysli, který je nezanedbatelnou částí našeho výkonu. Od tvůrců mnohokrát oceněného filmu " All.I.Can ", Sherpas Cinema hrdě představuje svůj nejnovější celovečerní film s tématikou extrémího lyžování v hlubokém prašanu - Into the Mind. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Artová oslava odvahy, rychlosti, pohybu člověka na sněhu - něco, co zdaleka přesahuje obvyklou trikovou sypačku z 'extrémně sportovních' videí. Neříkám, že jsem občas nebyl unešen, ale těch meditativních záběrů přírody a horských šamanů na mě příliš... Rozhodně ale zajímavá podívaná, plus ta jízda přes noční město - krása. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Presentation of sport with its own specific character in which it is often about taking the huge risks to get extra shots. In the final product it is shown that when the focus is set on extreme performances, then the crowd can go wild. Regarding to mixing of the different story lines, the outcome is quite incoherent and the individual chapters are not so fascinating. After all Into the mind is highly effective show and most of the time is covered with absolute beauty. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba co se audio-vizuálního zpracování týče, s multikulturním nádechem a propracovanou režií, to vše určitě nadmíru potěší všechny fandy extrémních sportů, hlavně freestyle snowboardingu a freeskiingu. Tohle není film o nejlepších tricích nebo nejšílenějších skocích, tohle je příběh o pocitech z jízdy, příběh jezdce, krajiny a smyslů. 85 % ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem žádným fanouškem sportovně laděných videí, už trailer na Into the Mind si mě získal parádní kombinací nádherných záběrů a povedené hudby. To, co pak dokázal samotný film ve svých třinácti kapitolách o překonávání hranic a učení se pokoře už se těžko popisuje slovy. Díky prvotřídní technické kvalitě by dokázal bez problémů stát i na samotných záběrech přírody zabírající krásy od mořských vln, přes mravenčí upravené sjezdovky až po vysokohorské planiny a čarokrásné vrcholky hor. Samotné sjezdy ale nejsou jenom akčním zpestřením, naopak se mi poprvé stalo, že se mi podařilo vžít se do pocitů vystupujících borců, a právě o těch pocitech Into the Mind je. A i díky hudbě se stal po Domově druhým nejkrásnějším filmem, který jsem viděl. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Recyklácia toho, čo sme už videli v All.I.Can, akurát s pokusom o mystifikáciu a artového zaradenia. Napoprvý krát to ešte čiste z vizuálnej stránky fungovalo v The Art of Flight, ale tu je to už naozaj len hra na efekt, bez akéhokoľvek podtextu. Od dokumentu čakám viac, nie len videoklip s krásnymi zábermi... 60% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní aktéri filmu spoločne s filmovým štábom navštívili okrem Kanady, kde prebiehala väčšina časť natáčania, aj exotické krajiny ako Bolívia, Kostarika, Nepál, India, Hong Kong, Švajčiarsko či severoamerická Aljaška. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu sa o ňom vyjadrili slovami: „Rozostrenie hranice medzi snom a realitou, ako vnímame svet prostredníctvom mysle mnohých ľudí. Into the Mind predstavuje porovnanie odovzdaných skúsenosti medzi mentormi a ich žiakmi, ktoré vytvárajú filozofický portrét nového ľudského druhu. Čo nás poháňa k prekonaniu výziev?" (toscho)
  • Ve filmu hrají jedni z nejlepších lyžařů, snowboardistů a horolezců sponzorovaní společností TNF, konkrétně například Xavier de Le Rue, Tom Wallisch, DCP, Angel Collinson, Benji Farrow, Ian Mcintosh, Ingrid Backtrom, Renan Öztürk, Jimmy Chin, Conrad Anker nebo Kris Erikson. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama