Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda neškodných podfukářů se vesele živí malými podvůdky na ctihodných spoluobčanech. Jednoho dne se však rozhodnou pro megapodfuk. Pro jeho uskutečnění potřebují mozek celé akce, a tím má být Charleston (Bud Spencer). Ten souhlasí a celý ten šílený podnik nazve dvojitým saltem mortale. Jde o to, vypálit rybník americkému mafiánovi (James Coco), který se snaží potopit svůj ztrátový parník (takové malé plovoucí Las Vegas), na který má uzavřenou vysokou pojistku. To se mu ale nedaří, a proto se svým právníkem vymyslí podfuk na potenciálního kupce, který by jim měl stoprocentně vyjít! To ale netuší, že tím šťastným zákazníkem je sám Charleston, který své dvojité salto mortale hodlá zvládnout s naprostou elegancí. Aby toho nebylo málo, tak se do všeho ještě zaplete okradený policejní inspektor Watkins (Herbert Lom), kterému banda podfukářů, v čele s Charlestonem, odcizila obraz Gauguina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajimavej, mnohem vic, nez klasicky filmy Spencera a Hilla, mi pripominal nejake anglicke komedie. Protoze ackoliv se jedna o komedii, je skvele napsana a inteligentni. Coz uz se neda napsat o postavach, krome Spencera, kterej se tu chova celou dobu jako nejakej mafianskej sef a trochu se porve jen jednou, vsichni pusobily jako banda idiotu a z nich nejvic James Coco, kdyz se pokazdy snazil telefonovat a telefon mu nekam padal. Jeste zminim Herberta Loma, kterej by nebyl spatnej, kdyby si svou postavu misty neplet s Dreyfusem. Celkove se mi film docela libil, ale moh bejt urcite krapet kratsi, 105 minut je zbytecnejch. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nenáročná komedie o podvodnících, kteří troufalým a odvážným plánem vytrestají dvojici chamtivých mafiánů a podvodníků. Podvodník velkého kalibru Charleston (solidní Bud Spencer) je protřelým velitelem skupiny filutů a podvodníků, kteří připravili zábavné divadlo a podvod v hodnotě pěti miliónů dolarů s pozoruhodně velkou noblesou, plnou hravé drzosti, do které se nebojí zapojit i policejní pracovníky. A veselá zábava svižně ubíhá ke svému velkému finále a pořádné třenici, kde vítězí tvrdé pěsti a chytrost. Z dalších rolí: policejní inspektor Watkins (dobrý Herbert Lom s hlasem Ferruccia Amendoly), přinucený vstoupit do hry pro svůj vychytrale ukradený obraz, samotný velký mafiánský šéf Joe Lo Monaco (James Coco s hlasem Antonio Guidi), nerudný při svých neúspěších, připravující velkou boudu se svým právníkem Morrisem (Renzo Marignano), a nadšená skupina podvodníků Jack Watson (Jack Cayenne), Bull (Dino Emanuelli), strýček Fred (Geoffrey Bayldon) a malý Frankie (Ronald Lacey), kteří s hbitou samozřejmostí přivádějí svůj plán k dokonalému splnění. Je to příjemná zábava, nenáročná, hravá, vtipná a ideálně stvořená k myšlenkovému uvolnění a odpočinku. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Poctivá komedie s Budem Spencere (v té době zřejmě nejlepší formě) v roli vynalézavého podvodníčka, který za přispění několika kamarádů přivede na buben proradného amerického podvodníka a ještě si navíc nakloní na svou stranu londýnského komisaře. Film sice neoplývá řadou fackovacích scén (je zde pouze jedna a i když choreografie je slušná, je to přeci jen málo), zato humorných scén je dost a film není vůbec nudný. Pro milovníky hillovek či spencerovek příjemné překvapení, pro ostatní další postarší film průměrné kvality. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ztrácel jsem se v zápletce, protože to bylo tak promyšlené, až tomu chyběl silnější moment vychutnávání si úspěchu. Znáte to, všichni tyhle do detaily naplánované a vycházející podvody milujeme, a tady to Charleston Bud s hlasem Rudolfa Hrušinského rozjel prvotřídně, viz akce na zcizení obrazu. Mlátička mi trochu připomněla arénu smrti z Jestli se rozlobíme, budeme zlí, ale některé rekvizity ji možná i převýšily (klaun z krabice). Herbert Lom taky perfektní, ale mafián ve vaně mi lezl na nervy. A mraky výborných hlasů, Haničinec, Sklenčka, Novotný, Zahajský, Holý, Vicena, Langmiller. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Italská krimi komedie, v níž si český rodák Herbert Lom v roli britského inspektora dobírá síť drobných zlodějíčků, ve spolupráci s jejich podfukářským vůdcem. A pokud na scéně zrovna nefiguruje neschopný mafián Coco, mělo to povětšinou vtip a šarm. Budovi Spencerovi změna stylu filmu prospěla, stejně jako malé odskočení si od spolupráce s kolegou Hillem, výtečník s hlavou pro kšeft v ojedinělém divadelním prostředí je to vskutku elegantní. Herbert Lom si veškeré minuty své přítomnosti takřka krade do sebe, přínáší do toho nádech anglického humoru a povětšinou to zvládá bez pitvoření (líbil se mi zde víc, než v Návratu Růžového Pantera z předchozího roku). Bohužel vše dobré a zábavné kazí třetí z hlavní postav a sice onen mafián, jehož trapné výstupy s telefonováním ve vaně či v bazénu by byly vhodné leda tak do nějakého animáku se zvířecími postavičkami. Skoro všichni se ve vedlejších rolích se někdy chovají jako naprostí... ehm, podivní blbci, což by možná tolik v rámci žánru nevadilo, ale pitvořící se mafián s telefonem byl opravdu k nevydržení a uzoufání. Bohužel prostoru má víc, než si zasloužil, takže zároveň sráží celé mé hodnocení o jednu hvězdičku směrem dolů. Nicméně nutno ocenit stylovou taneční hudbu bratří De Angelisů a český dabing hlavní postavy Rudolfem Hrušínským. 65% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama