Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo zdejší nízké hodnocení... Pro mě jsou Švidnlíři oblíbeným filmem s úsměvným výkonem Nicholase Cage (pro mě jeho druhá nejlepší role za Adaptací), který je křížencem Dannyho Oceana a Woodyho Allena (no to je trochu divoké přirovnání, ale je to jenom pro představu - prostě podvodník s neurotickými sklony). I ostatní výkony jsou slušné, příběh má dobrý spád, chytrou pointu (opravdu jsem nic netušil, dokud to nepřišlo) a usmiřující konec. Nenáročné, chytré, vtipné No a mimochodem, těžko se věří tomu, že bylo Alison Lohmanové v době natáčení 24 let, přitom tam opravdu úspěšně předstírá patnáctku a ve stejném roce hrála překrásnou Sandru v Burtonově Velké rybě. Holt je to paní Švindlířka ;-) 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale ani som z toho nespadol na zadok. Dobrá pointa je tu rozvinutá do pomerne šedivého, málo výrazného deja, v ktorom asi najviac pobavili len psychické excesy N. Cagea - ukážkový príklad človeka postihnutého ťažšou formou OCD (Obsedantno-kompulzívna porucha). Pre človeka takto postihnutého nič príjemné, pre diváka zábavné, N. Cage opäť raz zahral vynikajúco, to sú postavičky presne pre neho. Na silný priemer film vytiahol hlavne záver s celkom prekvapivým rozuzlením. 65/100 ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Scott neScott, komedie nekomedie, thriller nethriller – schizofrenní je ve Švindlířích na první pohled prakticky vše kromě precizních herců a vytříbených vizuálních nápadů (jichž je pro komedii – byla to komedie? - zatracená škoda). Snad je to režisérova nezkušenost v žánru či nestabilní námět, na kterém se nedají řádně vybudovat sympatie k představitelům (do konce jsem nevěděl, zda Cageovi fandit či ne), možná přešachovaný závěr, který mě plně neuspokojil (souvisí s předchozí výtkou) a vinu nese zčásti i vratký (proč to neříct) scénář, vytahující vyšumělé kontexty podle potřeby momentálního efektu. Scott točil pouze a jenom pro pobavení a ikdyž se často není čemu smát, vlastně to velice pěkně uteče. A to chce přece jen pěknou dávku umu. Ale raději zpět k dalšímu Blade Runnerovi, co ty na to, Ridley? You’re hell of a director, then show it again! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nicola Cage mi tu přišel naprosto úchvatný, což v mém případě platí velmi často. Zvládnul táhnout celý film až do konce, a to v podstatě ve všech momentech. Já si nemůžu pomoct, ale mě jeho herectví baví. Co už mě tolik nebavilo, to je scénář filmu, který by zajímavý hlavně díky v závěru, kde se celkem očekávaně odkryly karty. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Musíš si byť istý tým, že ten, koho podvádzaš, v skutočnosti nepodvádza teba.“ PODVODNÍKOV nakrútil Ridley Scott (VOTRELEC, 1492: DOBYTIE RAJA) len preto, aby si oddýchol počas prestávky medzi vysokorozpočtovými historickými veľkofilmami GLADIÁTOR (2000) a KRÁĽOVSTVO NEBESKÉ (2005). A podľa toho aj vyzerajú. Odľahčená atmosféra verzus podpriemerný kriminálny dej, nakrútený „len tak“... akoby mimochodom a medzi rečou. Zopár solídnych hercov (McGill, Rockwell), jedno pekné dievča (24-ročná Alison Lohmanová ako štrnásťročná zlodejka) a jeden otravný Nicolas Cage v príbehu plnom viac či menej (väčšinou menej) pravdepodobných zvratov. P.S. Neskorší DOBRÝ ROČNÍK (2006) na mňa fungoval ako „oddych majstra“ neporovnateľne lepšie, ako toto čudo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama