Reklama

Reklama

Devět královen

  • Česko Podraz (více)
Trailer

Obsahy(1)

Juan (Gastón Pauls) se jednoho rána pokusí nemotorně uplatnit stejný podvod na dvě různé pokladní v samoobsluze. Když je odhalen, ujme se ho muž, který ho celou dobu tajně pozoroval. Marcos (Ricardo Darín) se však za policistu pouze vydává: ve skutečnosti je zkušeným podvodníkem, jenž si nevinně vyhlížejícího mladíka vytipoval jako svého nového komplice. Juan se pod Marcosovým vedením rychle vypracuje v mistra přetvářky, který umí šikovně manipulovat s city svých bližních a vymámit na nich prakticky libovolnou částku. Před sehranou dvojicí je teď úkol ukrást a výhodně prodat vzácný aršík devíti známek z období Výmarské republiky nazvaný "Devět královen". Tu vlastní ostražitá dáma jménem Berta (Elsa Berenguer). Špičkoví podvodníci rozjíždějí smrtonosně elegantní hru, v níž neváhají překvapovat jeden druhého. Kromě pravých známek je však ve hře i jejich dokonalá kopie z padělatelské dílny Bertina bratra Sandlera (Óscar Núnez). Důležitou roli sehraje i bohatý sběratel Vidal Galdolfo (Ignasi Abadal) a Marcosova krásná sestra Valeria (Leticia Brédice), jež se sourozencovým životním stylem zásadně nesouhlasí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Začátek, když se postupně rozkrývaly jednotlivé charaktery na zajímavých podvodnických existencí, jsem kvitoval podobně jako spousta jiných drobných podrazáků ve smyslu povedeného studijního materiálu "Jak na to". Bohužel, s přibývajícím časem se elegance a styl vytratili a nahradil je jenom přímočarý tah na branku v touze udělat jihoamerický remake/poctu severoamerickému Podrazu. Jako hrobníka celého filmu považuji poslední scénu, která otevře oči i tomu nejzabedněnějšímu divákovi - skončit to o záběr dřív v metru a nechat si udělat obrázek každému zvlášť... Ani hlavní protagonisté nebyli nijak extra sympatičtí - možná odvedli svůj telenovelový standard na pořádný celovečerák to ale nestačilo. ()

wray 

všechny recenze uživatele

mozno s 4* trocha prehanam (vsak - aj tychto con artist/heist filmov je uz dnes hodne) ale - mne sa to ozaj pacilo az vynimocne :) snad aj preto ze to bolo ine - argentinske. kolko argentinskych filmov si z poslednej doby pamatate? cize - prostredie, jazyk, styl - je to take "ine". no a samozrejme najviac potesi prekvpaivy zaver. o to v takomto style filmu predsa ide. a tu je to naplanovane ozaj dobre. je jedno ze cely film tusite ze je v tom nejaky podraz, aj tak pochopite az ku koncu filmu o co vlastne ide a - aj tak koniec (snad prijemne) prekvapi. ci uz mate radi nezavisle (proste neamericke), art, alebo len "podvodnicke" filmy - nueve reinas odporucam kazdemu... ()

Reklama

LiDoOp 

všechny recenze uživatele

Kdybych k tomuto filmu býval nedělal titulky, dal bych za pět. Film, jež sleduji po pár vteřinách si zkrátka nelze užít a to ani poté, co se podívám na celý. Hlavní hrdina Gastón Pauls (to jméno slyším poprvé a nejspíš i naposledy) zahrál svoji postavu bravurně. Z vyjukaného zajíčka se na konci vyklube podlý a vyčuraný zlodějíček. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Výborný podvodnícky film, tentokrát z Južnej Ameriky. Terčom dvoch parťákov/podrazákov je kolekcia známok "Deväť kráľovien". Zápletka je zaujímavá, rovnako ako aj fintičky oboch predstaviteľov + šikovná pointa na záver. Jediné, čo mi na tom vadilo, resp. čo mi pri takomto type filmu nesmie chýbať je hravosť a zábava s akou podvodníci uskutočňujú svoje triky. Niečo na spôsob hviezdneho dua Newman & Redford. Pauls a Darín však tento šarm a uličníctvo postrádajú a aj to vyvrcholenie mi prišlo také vážne. Trocha odľahčiť a bolo by to ešte lepšie. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Juan je malý podvodníček. Při jedné akci je takřka v průšvihu, když ho z ní vyseká Marcos. Dají se do kupy, a snaží se podvodama vydělat kapku peněz. Jednoho dne se jim naskytne obrovská příležitost. Dostane se jim do rukou zfalšovaný arch známek "Devět královen (Nueve Reinas). Podaří se jim ho prodat?... Téměř typický "nic není tak jak vypadá" film. Film si bere co může z podobných filmů (Podraz, atd), a jen velice málo přidává sám. A pokud tohleto víte, tak jste celou dobu napjati "kdo vlastně koho" podrazí, takže vás závěrečných pět minut až tak nepřekvapí. Nebo jo? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Argentině (Puerto Madero, Buenos Aires) v květnu 2000. (GASTON73)

Související novinky

Reklama

Reklama