Reklama

Reklama

Devět královen

  • Česko Podraz (více)
Trailer

Obsahy(1)

Juan (Gastón Pauls) se jednoho rána pokusí nemotorně uplatnit stejný podvod na dvě různé pokladní v samoobsluze. Když je odhalen, ujme se ho muž, který ho celou dobu tajně pozoroval. Marcos (Ricardo Darín) se však za policistu pouze vydává: ve skutečnosti je zkušeným podvodníkem, jenž si nevinně vyhlížejícího mladíka vytipoval jako svého nového komplice. Juan se pod Marcosovým vedením rychle vypracuje v mistra přetvářky, který umí šikovně manipulovat s city svých bližních a vymámit na nich prakticky libovolnou částku. Před sehranou dvojicí je teď úkol ukrást a výhodně prodat vzácný aršík devíti známek z období Výmarské republiky nazvaný "Devět královen". Tu vlastní ostražitá dáma jménem Berta (Elsa Berenguer). Špičkoví podvodníci rozjíždějí smrtonosně elegantní hru, v níž neváhají překvapovat jeden druhého. Kromě pravých známek je však ve hře i jejich dokonalá kopie z padělatelské dílny Bertina bratra Sandlera (Óscar Núnez). Důležitou roli sehraje i bohatý sběratel Vidal Galdolfo (Ignasi Abadal) a Marcosova krásná sestra Valeria (Leticia Brédice), jež se sourozencovým životním stylem zásadně nesouhlasí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Slibně šlapající začátek, ale velice brzo začne všecko až příliš nápadně směřovat k šokující pointě, na níž nakonec nic až tak šokujícího není (možnosti jsou koneckonců jen dvě a ta správná se nabízí o to víc, oč urputněji od ní film odvádí pozornost – nebo jsem už podobných „historek z podsvětí“ viděl příliš mnoho?). Přesto by mohlo mít smysl pustit si i podruhé, když by si člověk chtěl zrekapitulovat, kdo vlastně stál na čí straně. Venkoncem solidní, svižný oddechový podvodnický filmeček v osvěžující španělštině. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Oveľa premyslenejšie, sofistikovanejšie a uveriteľnejšie, než väčšina amerických heist movie. Tento film má skrátka všetko, čo od podobných filmov čakáte - skvelý nápad, napätie a vychytaný záver. Myslím, že keby s niečím podobným prišiel Hollywood, už teraz je z tohto filmu klasika. Film začína pomerne kľudne, až by som povedal tuctovo, no po pár minútach sa začne rozbiehať kolotoč neskutočných situácií. Každú minútu drží film diváka v strehu, stále sa niečo deje, film nemá hluchého miesta, nevypĺňa zbytočne vatou hluché miesta a nepoľaví až do samého záveru, kedy zasadí finálny úder znamenajúci knock-out. No a samostatne by som chcel dať palec hore za výkon Ricarda Darína. 85%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fabián Bielinsky .. Svého žánru průměr. Stejně tak je průměrný podvodník Juan, kterého u jednoho nepovedeného kšeftu potká Marcos. Ten je zkušenější a hlavně ukecanější. Oba se dají dohromady a přes spoustu kotrmelců a kliček rozjedou jednu větší akci.. Herecky i filmařsky povedená záležitost z Jižní Ameriky, kterou příjemně zdobí několik povedených hlášek, scén a podvodnických fíglů.. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil, ale nic moc. Docela dost jsem se nudil. Jeden ze slabších podrazáckých filmů. Prostředí a reálie Argentiny nebyly vubec využité, což si myslím mohlo film hodně ozvláštnit. Celý film je vykonstruovaný, náhodně by to mohlo být, ale bez toho závěru. Slabých 50%. Bohužel ani herecky nenadchlo. Film měl být postaven na scénáří, ale bohužel zrovna scénář je nejslabší součást tohohle filmu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Argentině (Puerto Madero, Buenos Aires) v květnu 2000. (GASTON73)

Související novinky

Reklama

Reklama