Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Stále stejné schéma - Bud Spencer někam přijede, hledá padoucha, zloduch se jej chce zbavit, pošle bandu neschopných "zabijáků" a ti dostanou za stále stejných "řach-řach" zvuků od Buda Spencera nakládačku. Určitá zábavnost zůstala zachována díky místy obstojným hláškám, ale už mi není 8-10 let a tento druh jednoduchých komedií mi příliš nesedí, dávno jsem z nich vyrostla. A Bud Spencer bez Terence Hilla? Jsem v pokušení strhnout další hvězdičku:-). Mimochodem - český dabing: ikdyž jsem zbožňovala R. Hrušínského nejstaršího, jeho hlas mi k Spencerovi prostě vůbec nepasuje. 55% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetím dílem opouští komisař Rizzo defenitivně krimi žánr a řadí se do dobrodružných komedií. Rizzo sice přijíždí do Afriky pátrat po pašerácích drog a diamantů, ale většinu času se poflakuje, tahá z malérů svého kolegu Caputa ze kterého se stala komická postavička nebo malého černouška Boda. Je zde pár vtipných scén, bitek, pěkná příroda, Spencer si zde dokonce zatační a odolává svodům krásné ženy, ale na můj vkus je to zkrátka bez jakéhokoliv příběhu a trošku moc dlouhý. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Série se nám překlonila do typické budspencerovské komedie, ale to není na škodu. Bud mnohokrát ukázal, že utáhne film i bez svého blonďatého parťáka, pokud se mu tvůrci nesnaží dosadit do dvojice nějakou pitvořící se otravnou parodii. Caputo se sice občas pohybuje na hraně, ale komické situace s ním jsou tak vypečené (např. s dravou zvěří v jednom kontejneru anebo jak ho Bodo vždycky přechytračí), že Enzo Cannavale suverénně kráčí celým filmem, aniž by si divák na Terence vzpomněl. Rvačky tradičně excelentní, o příběh tady moc nejde, exotické prostředí má opět kouzelnou atmosféru a nad vším kraluje nezpochybnitelné Budovo charisma ve spojení s perfektním dabingem Rudolfa Hrušínského. Role komisaře Riza patří k jeho nejlepším. I když zase tak moc nevybočuje z jeho běžné šablony, přecejenom tady má příležitost ukázat více ze svého herectví (např. v dojemných scénách s Bodem), až člověku přijde líto, že nikdy nedostal příležitost ukázat se i v jiném typu filmů. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí snímek o komisaři Rizzovi, kterého výborně ztvárnil Bud Spencer je ve znamení změn. Kromě českého dabingu, kde Spencera nově namluvil Rudolf Hrušinský, je celý snímek laděn více komediálně, něž předchozí dva díly. O zábavu se tu postarali bývalý strážmistr Caputo, z kterého se tak stala komická figurka a malý černoušek Bodo, výborně mu sekundujíce. Komisaře Rizza, který viditelně přibral, případ zavedl až do Afriky. A tam není o dobrodružství nikdy nouze. Příběh doprovázejí povedené záběry na Africkou krajinu a místní zvířata všeho druhu. Rizzo je po celou dobu takový kliďas, až jsem mu to chvílemi záviděl. Ale když ho někdo naštve, pěsti lítají všemi směry a nikdy neminou cíl. A tak se tu opět setkáme s typickými spencerovskými zábavnými rvačkami. Tempo je pohodově odpočinkové a nikam nespěchající. Dlouhá stopáž mi nijak nevadila. Takových snímků u kterých se člověk nejen pobaví ale i dobře odpočine po náročném dni je opravdu dosti málo. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

již třetí pokračování série s komisařem Rizzem v podání Buda Spencera, který se tentokrát vydává do Afriky řešit problémy s pašováním drog a diamantů. A musím říct že tenhle už třetí film ze série, mi zatím sednul nejvíc a asi to bude příjemným africkým prostředím a taky tím že se tento film nese v trochu komediálnějším duchu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V 35. minutě lze vidět na podstavci britský lehký tank Crusader z druhé světové války. (Lucas87)
  • Film byl do československých kin uveden jako vůbec první ze Spencerovy "policajtské" série v létě 1981. Aspiroval tehdy na jeden z největších návštěvnických hitů roku. Po několika měsících byl však v tichosti stažen z distribuce kvůli aktuálnímu bojkotu Jihoafrické republiky, kde se snímek z větší části odehrává. Do dlouhé řady menších kin na vesnicích se tak tento film nikdy nedostal, k pramalé radosti jejich vedoucích. (charles3)
  • Gaetano Caputo (Enzo Cannavale) pracuje v restauraci, která se nachází v bývalém hotelu Carlton na Commissioner Street 150 v Johannesburgu. Do roku 2019 byl hotel s výškou 223 metrů nejvyšší budovou v Africe. (999.9)

Reklama

Reklama