Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Rizzo přezdívaný Velká noha odmítá nosit zbraň. V boji proti zločinu si vystačí se svými pěstmi, díky nimž si získal respekt celého neapolského podsvětí. Avšak Rizzovy netradiční metody práce začnou být velmi záhy trnem v oku novému policejnímu náčelníkovi, který se rozhodne, že svého podřízeného předělá k obrazu svému. Jenže na malicherné spory si nevybere právě nejvhodnější dobu. Ve městě se totiž objeví nové smrtelně nebezpečné drogy, jež si velmi záhy vyžádají i prvé oběti. Rizzo se pouští do boje s marseilleským překupníkem, na jehož stopu se dostane díky poslednímu tipu zavražděného informátora Pepita. Naštvaný hromotluk v policejní uniformě chce překupníka dostat za každou cenu. A můžete vzít jed na to, že když si Rizzo něco vezme do hlavy, nezastaví ho ani přesila mafiánských zabijáků, ani jeho nadřízený. A rozhodně to udělá po svém... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Za mě ryze průměrný titul z řady italských kriminálek či sedmdesátkových krimi s drogovým tématem, ve kterém opět jako skoro vždy mají prsty francouzští překupníci z Marseille. Atmosféra prostředí italského města se povedla, ale pravidelné rozkolísání filmu mezi vážným a komediálním pojetím zde vnímám spíše jako menší kámen úrazu, včetně velmi solidně natočených akčních scénách prokládaných někdy až primitivním humorem. Napětí a jistá atmosféra krimi žánru zde sice fungují, ale zdaleka se nedokážou udržet na patřičné úrovni po celý čas, předvídatelný děj se poněkud táhne a vyvedeného humoru zde bylo jaksi pomálu. V pasáži z lodního mrazáku přešel film na chvíli až do nechutné sebeparodie, kdy si všichni během několikaminutové rvačky začnou navzájem cpát mražené ryby do úst, ale závěrečnou rvačkou si tvůrci napravili reputaci. I tak ale velmi slabá „trojka“: 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vážné kriminální role předváděl Belmondo a teď už musím dodat že i Bud Spencer touhle výbavou disponuje také. Pro mě velice nečekané. Policajt drábem je naprosto nefalšovaná detektivka, kde teče i krev, sou zde k vidění dvě mrtvoly a Bud není přece jen tak suveréní v bitkách jako v komediích s Terencem. Tentokráte přezdívku Velká noha vyměnilo oslovení Chlupáč. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem byl opravdu spokojený s filmem, kde hrál „jen“ Bud Spencer. Hillova absence se tak ukázala býti bezpředmětná (přestože nejlepší kousky jsou hlavně ty, kde hrají oba dva). Kriminální drama s humorným podtextem se mi líbilo od první minuty a samotný příběh/scénář byl na hodně slušné úrovni. Stejně tak i akční scény (honičky/souboje). Dokonce se tu objevilo i několik vražd, což nebývalo zvykem. Postava Rizza (Chlupáče) patří mezi vůbec ty nejlepší, které ve svém „singlu“ Bud Spencer ztvárnil. Takže každopádně můžu doporučit.70% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

V Policajtovi se hraje na trochu vážnější notu, než jsme u Buda zvyklí. V podstatě jde o takovou lehčí kriminálku, takže při pohledu na grázly se vám sice nenabíjí v kapse revolver, ale stejně se nemůžete dočkat, až na ně dosáhne ruka spravedlnosti. Samotný děj je poutavý, napínavý, bez náznaku křečovitosti. Bud se své role zhostil fantasticky a vy nemáte sebemenší problém mu věřit ten neuvěřitelný přehled o dění i v tom nejšpinavějším zákoutí jeho města. Takový akčnější italský rada Vacátko. Děj kriminálky je odlehčen suchým humorem, několika hláškami a ke slovu se taky dostanou pěsti, a to ve podobném duchu, na jaký jsme od Buda zvyklí, takže se o něj příliš nebojíte. Bud už nás mnohokrát pobavil, mnohokrát jsme si k němu získali vztah jako k jakémusi komiksovému hrdinovi. Ale postava komisaře Rizza vás chytne i za duši a budete snít o tom, že takových komisařů by tato planeta potřebovala několik v každém okrsku. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

První natočený film s mým oblíbeným dětským hrdinou komisařem Ritzzem, který jsem viděl až nyní po mnoha letech. Tomu tlustýmu silnýmu pánovi, o kterym jsem se později dozvěděl, že se jmenuje Bud Spencer, jsem v dětství vždy fandil. Zážitek z filmu POLICAJT DRÁBEM už nebyl takový, jako při před mnoha lety na VHS dokola hraných MILIÓNOVÝ BROUK A KOMISAŘ V AFICE, ale i tak to pro mě byla těžká nostalgie. Všechny hudební motivy od dvojice Angelis, které jsou v dalších dílech rozvíjeny, se ve své kostře objevují již zde, stejně jako všechny povahové rysy pana komisaře. Zajímavostí filmu je, že postava Buda Spencera poprvé mluví vlastním hlasem. V minulosti byl vždy dabován Glaucem Onoratem. Zároveň Spencerův neapolský původ dodává jeho postavě větší autenticitu. Pro fanoušky Buda Spencera naprostá povinnost. 65% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Neapol. (Terva)
  • "Pamatuji si, jak jsme natáčeli jednu scénu s Budem Spencerem a čekali jsme, až nám dá režisér Steno pokyn. Byli jsme poblíž jedné banky a okolo jeli policajti. Jeden na nás namířil pistoli, protože si myslel, že tam stojíme a chystáme se banku vyloupit. Já jsem měl uniformu strážmistra a muselo to vypadat podezřele. Asi bylo zábavné vidět všechny s rukama nahoře, včetně velkého a statného Buda Spencera. Potom jsme všechno vysvětlili skutečné policii a pokračovalo se v natáčení," vzpomíná Enzo Cannavale. (GilEstel)

Reklama

Reklama