Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Rizzo přezdívaný Velká noha odmítá nosit zbraň. V boji proti zločinu si vystačí se svými pěstmi, díky nimž si získal respekt celého neapolského podsvětí. Avšak Rizzovy netradiční metody práce začnou být velmi záhy trnem v oku novému policejnímu náčelníkovi, který se rozhodne, že svého podřízeného předělá k obrazu svému. Jenže na malicherné spory si nevybere právě nejvhodnější dobu. Ve městě se totiž objeví nové smrtelně nebezpečné drogy, jež si velmi záhy vyžádají i prvé oběti. Rizzo se pouští do boje s marseilleským překupníkem, na jehož stopu se dostane díky poslednímu tipu zavražděného informátora Pepita. Naštvaný hromotluk v policejní uniformě chce překupníka dostat za každou cenu. A můžete vzít jed na to, že když si Rizzo něco vezme do hlavy, nezastaví ho ani přesila mafiánských zabijáků, ani jeho nadřízený. A rozhodně to udělá po svém... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

topi80 

všechny recenze uživatele

V Policajtovi se hraje na trochu vážnější notu, než jsme u Buda zvyklí. V podstatě jde o takovou lehčí kriminálku, takže při pohledu na grázly se vám sice nenabíjí v kapse revolver, ale stejně se nemůžete dočkat, až na ně dosáhne ruka spravedlnosti. Samotný děj je poutavý, napínavý, bez náznaku křečovitosti. Bud se své role zhostil fantasticky a vy nemáte sebemenší problém mu věřit ten neuvěřitelný přehled o dění i v tom nejšpinavějším zákoutí jeho města. Takový akčnější italský rada Vacátko. Děj kriminálky je odlehčen suchým humorem, několika hláškami a ke slovu se taky dostanou pěsti, a to ve podobném duchu, na jaký jsme od Buda zvyklí, takže se o něj příliš nebojíte. Bud už nás mnohokrát pobavil, mnohokrát jsme si k němu získali vztah jako k jakémusi komiksovému hrdinovi. Ale postava komisaře Rizza vás chytne i za duši a budete snít o tom, že takových komisařů by tato planeta potřebovala několik v každém okrsku. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Někdo odstřeluje ulici ze střechy......... Černoch na počátku příběhu je moc uřvanej, Rico ho sice zpracuje, ale později stává nedílnou součástí těchto příběhů. Policista Rico (Bud Spencer) se snaží udržovat Neapol od grog a jak je jeho zvykem, dělá to podle svého. Je jasné, že pro ránu nejde daleko. Zločin však bují dál. CITÁT - Modrá slepice ztratila košík vajéééééc!!!!!!..... Lodní bitva je "mrazivá", tuňáci z Tunisu jsou pěkně tvrdé ryby. CITÁT - Bude to zábava........ V baru, kde se sejde Rizzo (Bud Spencer) a Manomozza (Mario Pilar) okolo 89 minuty, můžeme vidět plakát Jimi Hendrixe. Hudba od dvojice Maurizio a Guido De Angelis je příjemná a podporuje svižnost příběhu. CITÁT - Já tím nic nenaznačuju....... Následuje Policajt v Hong Kongu. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto odlehčená a nenáročná akčnější kriminálka, která má pobavit a to dělá prostřednictvím policejního inspektora Rizza (Bud Spencer), který používá pěsti místo zbraní. Je to dobrák, který přihmuřuje oči nad drobnostma, ale neváhá jít sám proti celé mafii, pokud v jeho milované Neapoli začnou ve velkém prodávat drogy. Práci má ztíženou, protože nový policejní komisař Tabassi (Adalberto Maria Merli) neschvaluje používání jeho metod. A i když se sám stává podezřelým, jde tvrdě proti těm, co chtějí tvrdě zaujmout hlavní místo distributora drog v Neapoli, nejdříve proti Ferdinandu Scaranovi, zvanému Baron (Angelo Infanti) a po něm po Antoninovi Percuocovi, zvanému Dvouprsťák (Mario Pilar). A nouze není ani o spoustu rvaček, ze kterých vyniká ta na lodi, kdy mu pomáhají tři námořníci (černý Jho Jhenkins, Claudio Ruffini a zábavný maličký Roberto Dell'Acqua). Nenáročná, ale velmi zábavná akční oddychovka. ()

4567arthur 

všechny recenze uživatele

Inspektor Rizzo je naprosto originálním členem neapolského policejního sboru. Odmítá nosit zbraň a vše řeší silou svých tvrdých pěstí. Nový policejní náčelník se s jeho postupy nehodlá smířit, ale přichází ve velice nevhodnou dobu - ve městě se totiž objevila nová, smrtelně nebezpečná droga a následují první oběti. Mezi nimi je i jeden z věrných policejních informátorů. Mohutný policista přebírá zákon do svých rukou a žádná přesila mafiánských zabijáků ho nemůže zastavit. První z řady a jako jediný neviděn v dětství. Přiřazováno spíš do lehce napínavých krimi snímků. U Buda se samozřejmě ten komediální moment najde pokaždé, ale jinak je to celé tentokrát zasazené spíš na vážnosti. Oblíbenec Caputo tu nemá bohužel svůj prostor a objevuje se spíš minimálně. I přesto se jedná o slušnou ( nezvykle drsnější ) krimi podívanou s Budem Spencerem v hlavní roli, a ta hudba je skvělá! "Neměl by si sirku ?... Měl jsem ho na mušce inspektore!... Nechystá se utéct, tak kam ten spěch ? Dostaneš novej rozkaz! Ode mě! Jdi se projít!" ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tu nadhled, který Spencerovy filmy mají. Člověk to často očekává, jak silně je to s ním (a s Hillem) spjato. Pár vtipných momentů tu ale bylo. Námět je spíše vážnější, nijak zvlášť mi to nevadí, nijak zvlášť mě to neuspokojuje. Neočekávejte ale typickou komedii Spencer(/Hill). Z Rizzo série mě zaujal snímek nejvíc. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Neapol. (Terva)
  • "Pamatuji si, jak jsme natáčeli jednu scénu s Budem Spencerem a čekali jsme, až nám dá režisér Steno pokyn. Byli jsme poblíž jedné banky a okolo jeli policajti. Jeden na nás namířil pistoli, protože si myslel, že tam stojíme a chystáme se banku vyloupit. Já jsem měl uniformu strážmistra a muselo to vypadat podezřele. Asi bylo zábavné vidět všechny s rukama nahoře, včetně velkého a statného Buda Spencera. Potom jsme všechno vysvětlili skutečné policii a pokračovalo se v natáčení," vzpomíná Enzo Cannavale. (GilEstel)

Reklama

Reklama