Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Ten začátek natočili ještě na konci prvního dílu. Vubec si to nepamatuju. Ten začátek ještě jo, ale že letěli do Japonska, ne. Jednu scénu s kolem, zábradlím, červená bunda. Second place is no place. No breath, no life (Life is breathing). Iced tea. This say you lucky. Never put passion before principle. Even if win, you lose. In Okinawa, honor have no time limit. In in Okinawa, honor very serious. Never been attacked by tree. Blackhawk. Konečně si dal pásek do kalhot. Why you never write sooner? Out of respect. For husband? No, for your silence. I never marry. Tvl, to je tak deprimující! 1625. Shimpo Sensei. Karate for defense only. Not matter whos stronger. Matter whos smarter. A co když nejsem ani jedno? The best way to avoid punch no be there. Drum technique. Never keep lady waiting. Led si pamatuju. Are you arranged? I m a free agent. That just means that I m available. Kam se poděla ta blondýna z prvního dílu? I m not looking for any trouble. Maybe trouble looking for you. What can I do to ease your pain? Take me with you. Už jsem myslel, že to neřekne. Home is where you hang your hat. You win. I will fight you. Small price to pay for your honor. Mijagi already win. No matter what happen, village safe. Hele, pásek mu přišel vhod. Now to you I am dead. Your student become my teacher. I cannot hear you. I am dead to you, remember? Tak ten konec jsem rozhodně neviděl. Ale zase mi něco říká ten most. Nedovedu si to vybavit vizuálně. Pěkně jí natáhnul! Live or die? Die. Wrong. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jede jako přes kopírák. Jen se ubralo karate (v předchozím dílu ho už bylo tak minimum) a přidalo se více filozofování. Daniel-san je pořád stejná bábovka, kterou přepere kdokoliv. Vyvažuje to změna prostředí na Okinawu (Havaj). Příběh mě ovšem dostal nečekaným zvratem. V okamžiku usmíření těch dvou jsem už čekal konec a zároveň jsem si říkal, že si ze mě dělá někdo prdel, protože mimo občasné potyčky tam nebyl jediný pořádný souboj. Jaké pak bylo moje překvapení, když se na scéně objevil zlý synovec. Souboj samozřejmě k smíchu, ale aspoň něco. 3* ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jedničky i zde jsem měl dvojhvězdičkové hodnocení z roku 2008 a po zážitcích z nového seriálu Cobra Kai mám i z tohoto filmu najednou čtyřhvězdičkový zážitek - zvlášť když vím, že se několik postav z tohoto filmu dočká repete v seriálu. Je to sice taková naivní pohádka, ale je dobře napsaná a postavy procházejí nějakým vývojem. Souběžně s touhle sérií aktualizuji také vzpomínky na sérii Rockyho (režírováno a zhudebněno stejnými lidmi) a u něj se dvojhvězdičkové hodnocení nezměnilo, protože se tam postavy chovají dost chaoticky. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce znatelný pokles, přesto ve mně zůstává líbivost vůči hlavním dvěma postavám. Ústřední příběh tentokrát tvoří (jednostraný) spor pana Miyagiho v rodném Japonsku, nějaká významná zápletka se ve filmu ale neodehraje. Hlavním tahounem je úvodní scéna Kreese vs Miyagi a sázka o přelomení ledu, jinak snímek spoléhá na feeling postav známých z jedničky + mladou Kumiko. Největším drama je tak scéna během bouřky (protože lidé obvykle lezou na žebříky těsně před bouřkou :-)), finální souboj je už příliš vynucený (to aby zde bylo aspoň nějaké karate). Žádné překvapení ani zklamání, více obezřetnosti bude potřeba před třetím dílem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér John G. Avildsen stvořil dvě klasiky. Kultovního Rockyho i jiného outsidera Dannyho. U něho vsadil na osvědčené principy a předložil film pro celou rodinu, kterak jeden hošan dostane nakládačku, což ho přivede ke svéráznému učiteli Miyagimu. Jak už bývá zvykem, po úspěšném filmu následují pokračování. Tentokrát Daniel cestuje se svým učitelem karate do Japonska, neboť Miyagiho k sobě zavolal nemocný otec. Za zápletkou zase stojí staré rány a láska ke stejné ženě. Limonádová série o karate dosud platí za jednu z nejlepších. Dvojka už má jisté kaňky, ale svou kvalitu pořád má. Navíc znovu velmi slušně vydělala. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Elisabeth Shue (Ali Mills) se po natáčení prvního filmu rozhodla sérii opustit a pokračovat ve studiu na Harvardu. Měla mít ještě symbolickou roli, v níž by se s Danielem (Ralph Macchio) rozešla, nakonec ale byla ze scénáře vyškrtnuta. (Claude Speed)
  • Skladatel Bill Conti se rozhodl dát přednost práci na tomuto filmu před čtvrtým dílem Rockyho (1985). (JORDY)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama