Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kvalitni francouzskej film, ale popravde receno, uz jsem ho videl asi ctyrikrat a kdyz pominu fakt, ze druhej dil mam radsi, tak uz jsem se moc nebavil. Je fakt, ze Samy Naceri se svym taxikem je spravnej krutak, ale skutecne vtipnejch scen tu tak moc neni a kdyz je nejaka honicka, tak je v prilis pohodovym tempu. Ale jako takova oddechova komedie, proc ne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna akcna komedia z cias, ked sa Bessonovi este darilo produkovat nenarocne filmy, ktorych jedinym cielom bolo zabavit divaka. Ustredna dvojka sa skvele doplnuje a chemia medzi nimi funguje od prvej chvile. Komisar Gibert tu este nema tolko priestoru ako v dalsich dieloch, ktore poriadne pridali na komedialnej stranke. Vtipov a aj akcie tu este nie je tak vela, ale film ma neskutocne pohodovu atmosferu, takze napriek tomu nenudi. Do velkej miery atmosferu navodzuje paradny pesnickovy soundtrack. Ustrednu dvojku perfektne doplnaju aj dve krasky Marion Cotillard a Emma Wiklund. Pripad, ktory sa riesi, je dost trivialny a je tu len na to, aby to neustale blbnutie malo aj nejaky zmysel. Akcie sice vela nie je, ale ked na nu dôjde, tak je stylovo a prehladne natocena a tvoria ju realne pôsobive nahanacky, takze ma bavi naplno. Vztahy medzi postavami, ktore sa postupne behom jednotlivych dielov vyvijali mi vzdy trochu pripominali seriu Smrtonosná zbran. Takze aj po rokoch som spokojny. Vysledkom je jednoducha ale zaroven prijemna akcna buddy komedia. Pochvalu si zasluzi aj pôvodny VHS dabing. 7/10. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celá táto séria ma nikdy nechytila, ani som ju zámerne nevyhľadával. Nalepilo sa to na mňa v tv.Hodnotím nízko všetky diely ,pretože nedopozeral som ani jeden.Ale najbližšie mal k tomu prvý.Ak máš 12-13 rokov a zbožňuješ autá,určite filmy tvojho života.Ja mám rád rýchle autá , ale nie natoľko aby som velebil každý film, kde sa takéto mašiny objavia.Rád by som videl Bessona späť na režisérskej stoličke a nie produkovať takéto jednohubky.40%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Akhenaton: 1. Maudits Soient Les Yeux Fermes (Chien De Paille) ,2. Scooter ,3. Dini (Assia) ,4. L'amour Du Risque (Fonky Family) ,5. La Charge ,6. Give Me Your Love (Deni Hines) ,7. La Vie De Reve (3 -Oniel) ,8. 1ere Attaque ,9. Le Dernier Coup ,10. Ne Rien Faire (Karl) ,11. 2 Eme Attaque ,12. Marseille La Nuit (Iam) ,13. Taxi (Mafia Underground) ,14. Derniere Banque ,15. Vie Infecte (Carre Rouge) ,16. Tu Me Plais (K.Reen/ Def Bond) ,17. Theme De Lily Iii ,18. Lyrix Files (Akhenaton) ,19. What Makes You A Man (Deni Hines) ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, pořádně našlapané, solidní soundtrack, super rychlý taxík, prototyp auta (ninja, ňak) komisař Gibert a ulice Marseille (Need for Speed, ti co hráli tak vědí). Všechno je zkombinované tak, že to do sebe perfektně zapadá a vytváří nanapodobitelně vtipnou komedii. Já se skvěle bavil a to i podruhé a potřetí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku závěrečné honičky urazí Daniel (Samy Naceri) svým Peugeotem zpětná zrcátka Mercedesů. Později při honičce však Mercedesy svá zpětná zrcátka opět mají. (Martin_Happy)
  • Když Daniel (Samy Naceri) veze klienta na letiště, říká mu, že nemá řidičák. Když Émilien (Frédéric Diefenthal) Daniela „vyslýchá“, tak mu Daniel říká, že řidičák je jeho život a poté mu ho Émilien také vrací. (veronikajel)

Reklama

Reklama