Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 048)

Shit 

všechny recenze uživatele

No nedá se říct, že by tohle byl nějakej muj oblíbenej film, ale čim časteji sem to viděl, tim se mi to zdálo lepší a lepší, až sem si vánoce bez toho fakt nedoved představit, jenže poslední dobou mě už začíná srát, jak o tom všude píšou, že se bez toho vánoce prostě neobejdou, sice sem před chvilkou napsal to samý, ale jako reklama v tv mi to fakt vadilo a dát to ještě do hlavního vysílacího času bylo fakt už moc, ale mrazík je prostě mrazík a ubírat mu kvůli tomu hodnocení fakt nebudu, navíc mam s Ivánkem společný třeba to, že když se na sebe podívám, tak se musím pochválit ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, něco z té ruské estetiky absolutní přeplácanosti se na mně přichytilo. Nevím, jestli za to může explicitně Mrazík nebo něco jiného. Každopádně ty zdobené čelenky, vyšívané šaty, ta krabice s "drahokamy", megadlouhé copy, no někde v mém nitru jsou tyto obrazy pevně usazeny. A ještě nezapomenout, že tam je spousta březových lesů a na to já taky trpím. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Ruská rozprávka,ktorá má pevné miesto v slovenských,ale aj českých TV!Bez tejto rozprávky si ani neviem predstaviť sviatky-videl som ju už asi 100x a stále sa na ňu rád pozriem!"Je ti zima dievčatko?Čo ti šije hlupák starý,už mi ruky aj nohy omrzli!" :-) No proste klasika,na ktorú sa nezabúda!U tohto snímku je potreba zabudnuť na všetko,sadnúť a baviť sa..! :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Len preto, že to do nás hustia televízie pravideľne každé Vianoce, sa z toho predsa nestane umelecké dielo. Za komunistov to bol takmer povinný film, a v ľuďoch to akosi ostalo. Nejedná sa však o nič výnimočné. Obyčajná ruská rozprávka zo šesdesiatych rokov. U mňa "Mrazík" nedosahuje ani len priemeru. ** ()

Melies 

všechny recenze uživatele

2 / 10 Čakal som všeličo, ale toto... tak toto skutočne nie! Namiesto kultovej vianočnej klasiky som bol svedkom tej najkŕčovitejšej zábavy pod slnkom - Medveď Ivan vo mne namiesto súcitu vyvolával pohŕdanie ľudskou rasou, vtieravú Nastenku som mal sto chutí holými rukami zahrdúsiť (stavím sa, že by mi za to ešte zo slušnosti poďakovala) a jej famíliu eskortovať na Sibír. Rozprávky zbožňujem, ale Mrázik ide úplne mimo mňa - a verte mi, samého ma to mrzí. Problém je zrejme v tom, že som to prvý krát videl ako plnoletý a jeho sledovanie tak vo mne nevyvoláva príjemné spomienky na bezstarostné detstvo, ako u mnohých odrastenejších užívateľov. Škoda, vidieť to desať, pätnásť rokov dozadu, mohlo ísť o ďalší nezabudnuteľný filmový zážitok, ktorý by som mohol pozerať zas a znova a vždy by mi na tvári vykúzlil úprimný úsmev. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • Z Mrazíka cituje slovenská skupina Horkýže Slíže, a to v písni "Kruh", kde se mj. zpívá: "Ivanovi chrbtom, lesu čelom." (frolish01)
  • Rozprávka sa spočiatku stretla len s vlažným ohlasom. Filmová legenda sa z nej stala až postupom rokov a dodnes je vo svete oveľa populárnejšia ako v krajine svojho vzniku. (Raccoon.city)
  • Keď si Ivan (Eduard Izotov) odspieva potulnú pieseň a potom popiskuje, jeho pery sa vôbec nehýbu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama