Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 048)

Melies 

všechny recenze uživatele

2 / 10 Čakal som všeličo, ale toto... tak toto skutočne nie! Namiesto kultovej vianočnej klasiky som bol svedkom tej najkŕčovitejšej zábavy pod slnkom - Medveď Ivan vo mne namiesto súcitu vyvolával pohŕdanie ľudskou rasou, vtieravú Nastenku som mal sto chutí holými rukami zahrdúsiť (stavím sa, že by mi za to ešte zo slušnosti poďakovala) a jej famíliu eskortovať na Sibír. Rozprávky zbožňujem, ale Mrázik ide úplne mimo mňa - a verte mi, samého ma to mrzí. Problém je zrejme v tom, že som to prvý krát videl ako plnoletý a jeho sledovanie tak vo mne nevyvoláva príjemné spomienky na bezstarostné detstvo, ako u mnohých odrastenejších užívateľov. Škoda, vidieť to desať, pätnásť rokov dozadu, mohlo ísť o ďalší nezabudnuteľný filmový zážitok, ktorý by som mohol pozerať zas a znova a vždy by mi na tvári vykúzlil úprimný úsmev. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kterou jsem viděl asi nejvíckrát ze všech pohádek. Nestárnoucí klasika, symbol zakončení každého roku, bez něhož bych si konec roku nedovedl představit. "Mrazík" je snad ten nejtypičtější, nejzemitější a nejznámější ruský film na světě. V nádherných kulisách báječné obsazení ještě podbarvené geniálním českým dabingem (baba Jaga - František Filipovský, to nemá chybu). Opravdový evergreen. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nepatřím do obrovského zástupu onanistů a onanistek, kteří si potřebují pohonit u tohoto sovětského kultu minimálně každé vánoce. Stejně tak ovšem nehodlám tuto pohádku posílat do horoucích pekel jenom proto, kde vznikla. Jakožto člověk, který nevyhledává a dá se říct, že ani moc nemá rád pohádky, musím ovšem přiznat, že Mrazík je jedna z mála milých a vtipných pohádek, která mi zkrátka nevadí. Tuto pohádku jsem v mládí viděl tolikrát, že bych ji jako jednu z mála zvládl převyprávět. Velkou pochvalu si zaslouží i český dabing, protože tohle bych si v originále vidět asi nepřál. [75 %] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No nedá se říct, že by tohle byl nějakej muj oblíbenej film, ale čim časteji sem to viděl, tim se mi to zdálo lepší a lepší, až sem si vánoce bez toho fakt nedoved představit, jenže poslední dobou mě už začíná srát, jak o tom všude píšou, že se bez toho vánoce prostě neobejdou, sice sem před chvilkou napsal to samý, ale jako reklama v tv mi to fakt vadilo a dát to ještě do hlavního vysílacího času bylo fakt už moc, ale mrazík je prostě mrazík a ubírat mu kvůli tomu hodnocení fakt nebudu, navíc mam s Ivánkem společný třeba to, že když se na sebe podívám, tak se musím pochválit ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to dobrá pohádka, ale především v první polovině, která mně přijde o hodně originálnější a zbavená předvídatelnosti. Druhá polovina už je znatelně slabší. Až moc strojově se vše spojí v násilný happy end. Písničky, překlad a dabing nemají daleko k dokonalosti, ale i v původním znění by to možná bylo zajímavější pro srovnání s českým dabingem. Na tuhle pohádku prostě musí být nálada. Je už dost ohraná a místy nesnesitelná. 50% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • Představitelka Marfuši Inna Čurikova se za vzhled a chování své postavy styděla. V ulicích Moskvy byla terčem posměchu a sama se prý kvůli tomu nedokázala na Mrazíka podívat více než jednou. (raininface)
  • Po premiéře zaplavily poštovní schránku Natalje Sedych (Nastěnka) žádosti o ruku. Domů jí chodily tisíce dopisů od mužů, kteří si ji toužili vzít. Alexandr Rou nebohé dívence nařídil, ať odepisuje na všechny, ta však prý nakonec odpovídala jen vězňům, kterých se bála víc než režiséra. (Duoscop)
  • Dvojičky Olga Jukina a Taťjana Jukina, nadšené z točenia rozprávky Kráľovstvo krivých zrkadiel (1963) s režisérom Alexandrom Rouom, ktorá sa točila iba rok pred Mrázikom a priniesla malým dvojičkám veľkú popularitu a slávu po Sovietskom zväze, napísali režisérovi list, že by si radi zahrali v jeho ďalšej rozprávke. Režisér Rou ich prianiu vyhovel, ale dal im v Mrázikovi iba malú rolu dievčatiek, ktoré zbierali hríby a na scéne ich bolo vidieť iba pár sekúnd. Vďaka takýmto mini roliam sa im nedostalo takého komfortu ako pri natáčaní predchádzajúcej rozprávky, kde stvárnili hlavné postavy. Z tohto dôvodu zavládlo u nich sklamanie a aj vďaka odmietavému postoju rodičov sa už pred filmovou kamerou nikdy neobjavili. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama