Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Úsmevný príbeh jedného leta, keď sa traja dospievajúci chlapci rozhodli osamostatniť sa od rodičov. Život osamote v lese zvládajú prekvapilo ľahko. Toto odlúčenie však ťažšie prežívajú ich rodičia, kterí sú najprv prekvapení zmiznutím chlapcov a potom sa snažia pochopiť ich pohnútky. Priateľstvo Joea (Nick Robinson) a Patricka (Gabriel Basso) sa dostane do krízy kvôli ich citom ku Kelly (Erin Moriarty). Momenty prekvapenia vnáša do príbehu postava nekonformného až podivného Biaggia (Moises Arias). Niekedy rodičia pod vlpyvom svojich skúseností nedávajú deťom dostatok priestoru na život. Priateľsky alebo autoritatívne sa ich už dopredu snažia vmanévrovať na cestu životom. Ale niekedy stačí i krátky oddych jeden od druhého a obe strany získajú odstup, či nadhľad. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jeden se vždy rád přiučí něco o rasismu (Irové jsou černoši z Evropy) nebo o stavitelství (ukradená klouzačka může nahradit schodiště), ale už se toho zase nedozví tolik o dospívání ani revoltě, protože naši tábořící hoši se chovají jako by jim bylo deset...Neškodné indie, i když záškodníka Biaggia bych v lese potkal nechtěl :) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Schválně, kdo někdy nezažil pocit, že ho všechno a všichni serou a nechtěl se sebrat a jít někam do prdele? Králové léta jsou příjemným filmem o pár lidech, kteří to udělali a chvilku si žili, aniž by je cokoli obtěžovalo. Ne, že by to byl kdovíjaký filmařský zázrak, ale na jedno podívání to byla moc pěkná věc. 80% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ještě teď, takřka v sedmadvaceti, mi příběh tří puberťáků v rozpuku dokázal jasně připomenout pocity z doby, kdy mi rodiče sem tam děsně pili krev "svou nevědomostí" a každý únik mezi moudré vrstevníky byl vysvobozením. Co si budeme povídat, občas mě to bere do dneška. Stejně tak mi dokázal připomenout všechny ty úniky do přírody a mimo civilizaci, kterých jsem si v minulých letech užila požehnaně. Připomněl mi, jak jsme si dokázali v pubescentních letech horoucně vyčítat, když se té naší vyvolené lásce líbil z party někdo jiný. A hlavně mi dokázal připomenout, že i bez mobilu, kompu, nebo televize bylo a především může být na světě krásně, stačí jen chtít. Kings of Summer jsou prostě ze všeho nejvíc lidským příběhem o odvaze, odhodlání a o duši. A jsou bohatí na inteligentní humor, který zahřeje. A takových příběhů není nikdy dost, kór když vás dokážou na devadesát minut vtáhnout tak, že se s nimi sžijete, až skoro zapomenete na ten svůj vlastní příběh. Paráda, za mě dokonce zábavnější než třeba Into the wild, Mud, či Perks, jejichž je tohle lepší kříženec. Taky jsme si kdysi chtěli postavit chatku, mno dodnes se nic nezměnilo, furt se nám na louce kousek za barákem válí jen jedny dveře a dvě prkna, dnes už krásně mechem prorostlé... 85% ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Útěk do divočiny pro novou generaci? To bohužel ne, na to jsou The Kings of Summer až příliš myšlenkově vyprázdnění a dětinští. Hlavní postavy nejsou zrovna sympaťáci a jejich důvody pro útěk z domova jsou pubertálně banální, ale po tom, co se film přehoupne přes trochu křečovitou úvodní půlhodinku, začne bodovat jedním omamně krásným záběrem za druhým a hlavně humorem, který připomene filmy Wese Andersona. V ten moment se z filmu stane dost zábavná a příjemně střelená podívaná a nebýt otravně zbytečné linky s Kelly a nevýrazného závěru, zaokrouhlil bych hodnocení nahoru. Takto to jsou silné tři. Jo, a Biaggio potřebuje spin-off! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)
  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2013, kde sklidil mnoho nadšených ohlasů diváků. (Terva)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama