Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem ani, že se tak královsky pobavím u tohoto filmu. Když pominu ten nereálný základ ( jako například, že když si někdo jen tak postaví dům uprostřed lesů, tak jim na to nikdo nepřijde; dovolování si na policisty apod..), tak musím zhodnotit celkový dojem z filmu a ten byl více než dobrý. Naprostá většina hlášek, které neztrácely na pádnosti už díky tomu, že herec, který měl možnost je říkat, nehnul ani brvou... Líbily se mi i občasné detailní záběry přírody. Nejvíce mě ovšem pobavil Moises Arias už jen svým vzezřením :-D. P.S. Myslím si, že film je také docela dobře ztvárněnou vidinou snu, který měl snad každý - žít někde sám bez všeho hluku a zmatku kolem. I to dětské myšlení se mi moc líbilo :-). ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Jo, jasné... Má to předem odhadnutelný příběh a postavy jsou zjednodušené archetypy. Nic nového, nebo nedej bože objevného se nekoná, ale stejně jsem si to užil. Nevím, zda za to můžou nostalgické vzpomínky na dobu, kdy jsem si podobně naivně představoval "dokonalý život bez rodičů". Já jsem ovšem v té době navštěvoval první stupeň základky a ve snímku mě ta naivnost odrostlejších dětí trochu mátla, ale co já o dnešních teenagerech vím... 3-4* velkoryse zaokrouhlené nahoru pro filmek s fakt pěknou atmosférou :-) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne snímok toho veľa zaujímavého neponúkne, aspoň nie nič, čo by divák už predtým najmenej sto krát nevidel v iných filmoch podobného razenia, no zato z The Kings of Summer sála obrovská miera pohody a dobrej nálady. Dokonca zo začiatku celkom fajn zafungoval humor, hlavne čo sa týka stretov detí s ich rodičmi a následným pocitom, že musia z domu vypadnúť no a potom samozrejme príjemne potešilo aj to chlapecké nadšenie pre dobrodružstvo. Stred snímku a koniec síce z tohto pohľadu už stratili na sile, no stále to je dosť dobré na to, aby som hodnotil nadpriemerom. 70/100 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ještě teď, takřka v sedmadvaceti, mi příběh tří puberťáků v rozpuku dokázal jasně připomenout pocity z doby, kdy mi rodiče sem tam děsně pili krev "svou nevědomostí" a každý únik mezi moudré vrstevníky byl vysvobozením. Co si budeme povídat, občas mě to bere do dneška. Stejně tak mi dokázal připomenout všechny ty úniky do přírody a mimo civilizaci, kterých jsem si v minulých letech užila požehnaně. Připomněl mi, jak jsme si dokázali v pubescentních letech horoucně vyčítat, když se té naší vyvolené lásce líbil z party někdo jiný. A hlavně mi dokázal připomenout, že i bez mobilu, kompu, nebo televize bylo a především může být na světě krásně, stačí jen chtít. Kings of Summer jsou prostě ze všeho nejvíc lidským příběhem o odvaze, odhodlání a o duši. A jsou bohatí na inteligentní humor, který zahřeje. A takových příběhů není nikdy dost, kór když vás dokážou na devadesát minut vtáhnout tak, že se s nimi sžijete, až skoro zapomenete na ten svůj vlastní příběh. Paráda, za mě dokonce zábavnější než třeba Into the wild, Mud, či Perks, jejichž je tohle lepší kříženec. Taky jsme si kdysi chtěli postavit chatku, mno dodnes se nic nezměnilo, furt se nám na louce kousek za barákem válí jen jedny dveře a dvě prkna, dnes už krásně mechem prorostlé... 85% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka, co to je weird humour. 1) Výchozí situace je jasná. Rodiče jsou debilové. A protože jablko nepadá daleko od stromu, i jejich děti jdou v jejich šlápějích._____ 2) Dialogy, pravda, mají prezentovat určité vzdělání, ale o jejich duchaplnosti bych si dovolil čapkovsky s úspěchem pochybovat._____ 3) Nicméně postupně jsem si na ty mimoně (rodiče i děti) zvykl a začal si ten vskutku zvláštní humor i trochu vychutnávat._____ 4) Zajisté k tomu přispěl i fakt, že jde o tři pěkné zajíčky. Je tu 18letý Nick Robinson (hlavní postava Joe Toy), 19letý Gabriel Basso (Patrick, ten větší) a 19letý Moises Arias (Biaggio, ten malý). Jen se trochu bije realita se skutečností. Hlavní postavě má totiž být 15 let a ostatním přiměřeně, což tedy neodpovídá. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Po úteku chlapcov z domu nastalo pátranie. Niektoré postavy to vo filme aj spomínajú. V takomto prípade ale nedáva zmysel to, že chlapci chodili na nákup do supermarketu a nikto ich nespoznal a nezalarmoval políciu. Ich tváre sa pravidelne objavovali napr. v správach. (Johnny.ARN)
  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama