Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (817)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Propojení kriminálních thrillerů z let devadesátých a exorcistického horroru Derricksonovi asi nevyšlo tolik, jak si představoval. Děsivých momentů je minimálně a s ubíhající stopáží tak nějak víc a víc ukecanější. Je to škoda, když si vzpomenu na dvě scénky v dětském pokoji, při kterých příjemně mrazí. Lahůdková je práce se zvukem a kamerou, jejich týmovou hru si člověk doslova vychutná v první půlhodině, co je divácky nejvděčnější. A přesto, že zdejší napětí postupně povoluje, pořád je tu sympaťák Bana, jeho kolega srandista a několik chuťovek v podobě mrtvoly prolezlé rojem much a ukřižované kočky. Bzzzzz, mňaaauuu... (60%) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $30,577,122Tržby Celosvetovo $85,277,122Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ úvod zaujímavý ale asi po 20 minútach to ide vo svojej banálnosti stŕmhlav dole, utápajúc sa tuctovosti a nehoráznej príbehovej pasivite a vrcholovej nezmyselnosti, však v amerike musí mať sídlo samotné peklo keď tam je toľko ľudí posadnutých, nie?... a už nehovoriac o záverečnom vymítaní to bolo dokonale komické a bez akéhokoľvek silnejšieho náboja, tento Bruckhaimerov kalkul mal nadviazať na úspech dokonalého V zajatí démonov, nebuďte smiešny /15%/ ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Měl jsem asi napsat komentář hned, už si pořádně nepamatuju, o co šlo. Jasně, vymítání, náboženské bu bu bu. Ke konci to na mě působilo spíš komicky než napínavě, ale uznávám, že po celou dobu to mělo velmi dobrou atmosféru. Příběhově mě to ale příliš nevzalo a byly tam i nějaký logický zádrhele. Hodnotím průměrně, nebylo to špatný, ale chybělo tomu něco, co by to vyneslo mezi zapamatováníhodné filmy, které mám chuť vidět někdy znovu. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

V mém hororovém týdnu patřil tento horor k tomu nejlépe zpracovanému, jinak příběhově mohl být, stejně jako v ostatních případech lepší. Atmosféra tu není úplně nervy drásající, ale určitou hladinu má. Trh je přesycen v poslední době démony a ďábly, proto už nemůže ani tento překvapit něčím převratným. Horší čtyři. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem navštívil kino a nelituji. Deliver Us from Evil je po dlouhé době výborný horor o vymítání. Dočkáme se i trochu akce, něco málo humoru (fantastický a na takové odreagování se povedl), trošku krve, nechutných scén, něco málo z duchařiny a hlavně skvělé vymítání. Možná se mi to zdálo, ale tento film by mohl zaujmout každého fanouška hororu, protože těch subžánrů je tam opravdu hodně. Já chválím hlavně příběh, který měl hlavu a patu, to u hororů není moc vídaná věc. Další věc velmi solidní atmosféra, která díky tomu, že se téměř vše odehrává ve tmě je fantastická a divák nikdy nemůže vědět, co zrovna vyletí. Tím jsem se dostal k dalšímu kladu a to jsou skvělé lekačky, lekl jsem se tolikrát, že bych to na jedné ruce určitě nespočítal. No a lahůdka na závěr, pro ty kdo mají rádi skvěle zvukově zvládnuté scény s vymítáním. Navíc to není jen krátké a odfláknuté, ale dostane se tomu dostatečný prostor. Scott Derrickson se nám ukazuje potřetí v hororovém žánru, tentokrát ta atmosféra byla trošku níže, než třeba v Sinisteru, hudba nebyla tak hrůzostrašná a nelezl z ní mráz po zádech, ale i tak se jedná o velký nadprůměr, který se musí ocenit. Těch kladů jsem napočítal spoustu, takže Scotta i do třetice oznámkuji tou největší poctou .. 9/10 = 92% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Hoci marketingová kampaň zdôraznila, že film je „inšpirovaný skutočnými zápiskami“, dej je celý napísaný režisérom Derricksonom, ktorý zo zápiskov vytvoril príbeh. (Arsenal83)
  • Na kameře, kterou používají vojáci na začátku filmu v Iráku, jsou GPS souřadnice (N 33.8833° E 45.0667°), ukazující skutečně na místo v Iráku ležící asi 80 kilometrů severovýchodně od Bagdádu. (rakovnik)
  • Produkcia zaplatila 7 miliónov dolárov len za to, že mohla natáčať v New Yorku, pričom tam bolo najatých asi 700 hercov a členov štábu, medzi nimi viac ako 400 komparzistov. (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama