Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (153)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Není jednoduché poutavě natočit příběh, který si všichni pamatují a ví jak dopadl. Chilské pesos by pokladny moc nenaplnilo, tak si to musíme vychutnat v angličtině, v hlavních rolích s herci ze Španělska, Francie a Irska. Možná věděli proč, Antonio Banderas totiž odvedl zdaleka nejlepší výkon ze všech herců. Šel jsem do filmu s nízkým očekáváním, ale nakonec jsem byl potěšen tím, že i když byl výsledek po 69 dnech dopředu znám, režisérovi se povedlo udržet napětí až do konce. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o začátek se samotným závalem a první chvíle po uvíznutí, tak nemám problém. Jenže pak to začalo haprovat. Tísnivá atmosféra, která v dole musela bezpochyby panovat, se tady projevila jen minimálně a různé klišoidní berličky, kterými si tvůrci vypomáhali, tomu také příliš neprospělo. Když pak horníci navázali kontakt s vrškem, tak už to bylo úplně o ničem. A tak bylo zajímavější sledovat dění na povrchu od zapojení politiků až po samotné vrtání. Tedy ne že by se jednalo o něco světoborného, ale alespoň se něco dělo. Doják na konci byl samozřejmě povinností. Herecky v pohodě, ale neskutečně mě iritovaly pokusy herců o španělský přízvuk. Hlavně v případě Byrnea mi to lezlo na nervy. Celkově to vidím na průměr, což mě docela zklamalo. 50% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Téma výborná, mohol to byť katastrofický film jak vyšitý. V podstate film zlyháva najmä v druhej polovici, kde som často tápal, čo je realita, čo sú len predstavy. Nevyužitie skľúčenosti baníkov bolo zjavné. Namiesto toho vidíme zopárkrát situáciu, kde sa bavia o ničom, o ženách, o blbostiach. Ale od takého filmu čakáte, že to bude vypätejšie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRAVDĚPODOBNOST JEJICH ZÁCHRANY JE 1%…“ /// Hornickej snímek. Seznamovací rychlovka (takže žádný srdceryvný plkání a vymejvání mozků sladkejma dětičkama…) a šup do autobusu směr důl San José. Pak už je to klasika – hamižnej vykořisťovatel, dobromyslnej politik a parta chlapů v díře. Tiky v ksichtech příbuzných, jihoamerickej smysl pro zodpovědnost, ale žádný hornický plačky a vykonstruovaný dramata. Stojí to zavidění, i když zrovna žádnýho horníka neznáte (Verbal se nebočítá!). Podmínkou není ani důl vlastnit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Knihu "Deep Down Dark: The Untold Stories of 33 Men Buried in a Chilean Mine, and the Miracle That Set Them Free", kterou v roce 2014 napsal Héctor Tobar, jsem nečetl. 3.) Zjistím, že když z vrchu padá bagr, je něco špatně. 4.) Nikdy jsem se neradoval z vrtáku. 5.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Má to být drama, ne ??? - Mně to teda nepřišlo. Tři měsíce v podzemí zavřenej s 32 debilama ? Hráblo by mi za tři dny. Oni tam měli lepší pohodu než v Hiltonu. Tohle bylo podané opravdu nezáživně. Fakt přehmat. Ani Bandaska to nezachránil. Ty jeho gesta na konci ... byly ... dá se říct patetické. Prostě to nebylo vůbec nervově vyšponované, toť největší chyba. Nějak víc zpracovat charaktery, a jak někomu pořádne hrábne a začně blbnout a ohrožovat ostatní ... to sem přece patří ... do žánru ... i když to bylo podle skutečný události . dá se to trochu ochutit, ne ? ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Pri poslednej večeri sedí pri stole 20 baníkov, pričom zavalených ich bolo 33. (fefee)
  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Kvôli príprave na tento film sa španielsky herec Mario Casas nezúčastnil ani slávnostného odovzdávania filmových ocenení Goya. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama