Reklama

Reklama

Vyhlídková trasa

  • USA Scenic Route
Trailer

Dva dlouholetí kamarádi uvíznou v poušti poté, co se jim pokazí auto. Co se nejdřív jevilo jen jako malá potíž, brzy přeroste v boj o holý život. Od hádky, kdy začne jeden na druhého vytahovat staré křivdy, není totiž daleko k násilí. Mitchell a Carter se znají snad celý život, jen se nějaký čas neviděli. Proto se rozhodnou společně vyrazit napříč pouští. Staré auto jim však vypoví službu a oni uvíznou někde v půli cesty. Nejdřív to vypadá, že neexistuje nic lepšího než čekat s nejbližším přítelem na pomoc. Opak je ale pravdou. S časem narůstá strach i frustrace a nehostinná poušť si brzy vybere svou daň. Jeden na druhého začne vytahovat staré křivdy, vzájemně si vyčítají dávná rozhodnutí. Od hněvu není daleko k fyzickému násilí a z nevinné nehody se rázem stává boj o přežití. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (38)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dosť zaujímavý film, a hlavne na zamyslenie. Veľmi pekne vykreslená spolupatričnosť ľudí, keď sa ocitnú v rovnakej situácii, ktorá hraničí s beznádejou. A pritom to začalo úplne nevinnou situáciou, keď úmyselným pokazením auta chcel Carter rozvíriť dialóg. Ten sa napokon tiahol až celým filmom, keďže auto to napokon nerozchodilo. Tak začína boj o prežitie v nehostinnej púšti mimo civilizácie.Každá ďalšia chyba a hádka oddiali potencionálnu možnosť záchrany, no to si žiaľ obaja pripustia až príliš neskoro. No a keď už to vyzeralo, že všetko dospelo do finálnej fázy, tá posledná scéna pred záverečnými titulkami opäť zmenila pohľad na celý príbeh. Napriek pozoruhodnému scenáru to spracovanie trošku dosť zaostalo, a mnoho z toho mi prišlo absurdné, aj keď nikto nevie ako by sa práve on zachoval v takejto situácii. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POJĎ SI SEDNOUT! BUDEME KECAT A ČEKAT AŽ PŘIJEDE AUTO...“ /// Kámoši jak hrom. Jeden s nudnou prací a rodinným životem, druhej je looser. ALE JAKÁ JE REALITA? Divadelní (?) konverzačka (co taky napsat jinýho o filmu, ve kterým dva chlápkové melou a melou a …) plná písku. A tak tihle dva magoři proberou manželství, svoje zkurvený životy, a jestli vás bavěj takový ty ukecaný ,,kusy“, (ovšem pozor – žádnou velkou filosofii nečekejte!), třeba dospějete k názoru, že někdy neškodí zajet si vyvětrat tu svoji kedlubnu do extrémních podmínek, nechat si do ní párkrát fláknout šutrem a vykecat se. Do bezvědomí. Aha, tak radši ne… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, co všechno se dá říct o svazku klíčů. 2.) Potřebuju si zopáknout pravidla přežití na americkejch (opuštěnejch) silnicích. 3.) Thx za titule ,,cr3w“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si "hm, docela dobrá i když obyčejná situační konverzačka", ta se ovšem nenápadně proměnila v neobyčejnou situační konverzačku, aby po nejapném nášlapu na růžovobrýlový happyend nečekaně vyvrcholila jako mysteriózní artovka (kdo viděl Jacob's Ladder, bude ve výhodě). Moje velká divácká spokojenost, a to mi tenhle kousek ležel asi rok na disku a pořád se mi do něj nějak nechtělo. Další skvělý příklad nízkorozpočťáku, ke kterému stačí pár chlapů kteří umějí aspoň trochu hrát, pouštní exteriéry, slušná kamera s dronem... jo a samozřejmě taky dobrý nápad a chytrý scénář. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Minimalistický road trip, resp. v tomto prípade skôr road break, keďže z cesty hlavnej dvojice toho vlastne moc neukážu. Jednoducho dvaja kamoši uviaznu v púšti, keď sa im pokazí auto a hoci to zo začiatku vyzerá aj zľahka zábavne; pri ich slovných prestrelkách a menších vtípkoch, vo vzduchu už zároveň cítiť napätie a to, že ich vzťah nie je bez trhlín. Čo sa postupne samozrejme rozvinie, keďže je to primárna obsahová náplň tohto buddy adventure survivalu. Zo začiatku ma film síce príliš nebavil a dvojica mi liezla na nervy, ale postupne ma to chytilo, vtiahlo a za ten znepokojivý koniec prihodím ešte * navyše. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To bolo v skutku úžasné. Je neuveriteľné, ako sa dvaja kamaráti v krízovej situácií môžu zmeniť na nepriateľov. Režisér si tu celkom obstojne vystačil s púšťou a dvomi hercami. Podľa môjho názoru sa jedná o originálny príbeh, ktorý vás bude postupne vťahovať ďalej a ďalej do deja. Film vsádza na trip dvoch kamarátov, ktorým sa v púšti pokazí auto. Studená noc sa blíži, na míle ďaleko nikto a atmosféra graduje k šokujúcemu twist finále. Kto prežije, kto umrie, kto sa zachráni, kto zostane navždy nenalezený, čo je sen a čo realita? Okrem spomienok sú tu vidieť aj emócie a vývoj charakteru dvoch kamarátov, ktorí sa snažia dostať z púšte. Čo však v tomto filme dominuje je koniec. Ten ma naozaj dostal. Rozhodne sa na film pozrite. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v americkom národnom parku Death Valley. (Danny88)

Reklama

Reklama