Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (98)

Othello 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naspeedovaný soc-thriller, od kterého by se mohli ostatní režiséři učit, jak z mála vytřískat maximum. Krátké scény, jejich neustálé obohacování dílčími elementy, které je od sebe odlišují, syrový naturalismus, a chytré zakomponování formálních zkratek do jinak téměř dogmatické režie. Navíc si myslím, že ještě pár filmů a pojem "Noerovský konec" se dostane na wikipedii. Stejně jako jeho předchozí R je to bezvýchodné, šedivé a přesto nezapomíná na diváka. Těším se, až se Noer vrhne na něco většího než "from zero to morgue-o" a budu mu moci napařit maximum. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DKK 12,6miliónaTržby Celosvetovo $1,393,511║ Dánsko vôbec nezaostáva za Severskou kinematografiou(Švédsko, Nórsko, Fínsko) a veselo sa môže k ním radiť, čo potvrdzujú drsným snímkom Severozápad(Nordvest,2013). Príbeh ponúkne pôsobivo vyobrazený život zlodejíčka, začínajúceho ako vykrádača domov, neskôr postupujúceho do vyššej zlodejskej ligy, kde sa točia väčšie peniaze aby chvíľku hrejúci sa na výslní postupne padol až na samé dno a bol zomletý medzi dva neúprosné mlyny. Intenzívne vyobrazený thriller zaujme svojím vykresleným postáv, dravosťou a precízne vystavanými neúprosnými konfliktami medzi pouličnými zlodejskými gangami. /videl v kine: 75%/ (videl na festivale Cinematik 2013) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Severské filmy mi již způsobily nejeden filmový orgasmus. Tento se po jejich bok ovšem nezařadí. Pozitivně oceňuji syrovost a uvěřitelnost děje, který pojednává o mafiánské cestě zlodějíčka Caspera. Bohužel to bylo na úkor vyšší zajímavosti. Příliš zajímavé nejsou ani jednotlivé postavy a už vůbec ne jejich představitelé. Taktéž jsem postrádal nějaký ten moment překvapení. Od samotného úvodu je jasné, jak to asi celé dopadne. Lepší dva kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nazrieme do života dvoch bratov, ktorí sa rozhodli živiť zlodejinou a inými nezákonnými kšeftami. Postupnosť deja tušíte od začiatku, ale to vám nebráni sa vžiť do každodennej reality boja o miesto medzi súperiacimi gangami hlavného mesta Dánska. Povedal by som, že to je taký výchovný film pre puberťákov, ktorí si myslia ako ľahko a beztrestne sa dá prísť k prachom. Za všetko sa však platí.. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

3.film od tohodle dánskýho rejži a i na potřetí dávám 4 hvězdy, což je krásně vyrovnaná bilance. Značí to o tom, že jsou to všecko parádní filmy, kterým ovšem k mé naprosté spokojenosti kousíček chybí... Tohle je pohled do nitra jednoho borce, kterej byl jednou dolo a jednou nahoře a jednou mrtvej (teda si, páč to tam nebylo na konci vidět) :o). A když byl nahoře, tak byl šŤastnej, měl "kámoše", prachy, koksu plnej rypák. No, ale to by asi nebyl dánskej film, aby to tam nepodělali jarabáci, sakra tihle kujóni už se dávaj i do severskejch filmů, což značí, že jich tam asi je kotel... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama