Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skoro kult. Všetky tie amatériny k smrti neznášam a toto amatéri točili a je to na tom vidieť, ale občas im vyšla nejaká naozaj vynikajúca scéna - nejaká, pri ktorej ste na to zabudli, úroveň skočila o päť poschodí vyššie a fungovalo to. Aj wtf okamžiky, aj občasný humor, aj nepríjemný pocit vo finále. A soundtrack, jeden z najlepších za posledné roky. Jeremy Gardner to ešte dotiahne ďaleko.. 90% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak moc si to ze sebe dělá prdel a jak moc se to bere vážně, každopádně ten film musel být natočen skoro zadarmo a podle toho taky tak vypadá. Sice je zombie apokalypsa, ale zombie skoro neuvidíme, většinu filmu zde máme jen dva herce, z nichž jedním je i sám režisér, záběry kamery jsou často přesvětlené až běda (a smysl to má jen jednou, až na konci), skoro nic se tam nestane a o původu nákazy a stavu světa se nedozvíme skoro nic. Až mě udivuje, že si tenhle amatérský film získal takovou "slávu". Ale ono to jinak má místy celkem slušnou atmosféru, je tam hezká příroda, líbí se mi, že je ten film vlastně hudební road movie a pár věcí mě pobavilo (nejvíc ale úplný konec, který krásně ukáže, že někdy to nejjednodušší řešení je to nejlepší) a celkově je to takové překvapivě příjemné, proto si nejsem jistý, jestli je to víc drama nebo komedie, ale asi spíš ta komedie. The Battery je taková zvláštní věcička, která vám buď sedne nebo ne a i když mi dost věcí na ní vadilo, něco do sebe tenhle amatérský film má. Ale na víc jak 3* to rozhodně není. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympaticky povedený survival s rozpočtem v přepočtu 140 tisíc Kč (!). Stačí uvěřitelné herectví, dialógy které odkrývají povahu postav, a na oko všedné lokace, ve kterých ale hrozí střet se zombíkama. V podstatě je to celé “jenom” o kamarádství těch dvou týpků. Líbí se mi, jak Gardner schválně neukazuje udalosti, které by v jiném filmu byly naopak vzrušující atrakcí. Jak je drží za dveřma. Ale přece jenom, v jeho pozdějším After Midnight tento koncept dotáhl do výrazně sofistikovanější polohy, navíc se suprovou pointou. Tohle je jenom hravá odechovka. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Minimalistická nezávislá zombie road movie, kterou je radost sledovat. Prostě pohodička. Staří klasičtí zombíci jsou ale nejhorší. Ten všudypřítomnej strach někde vzadu v mozku. Vypadají naprosto neškodně, ale nikdy nevíte kdy a odkud na vás vybafnou nebo kde vás obklíčí celé hordy, když se usadíte. To si tak putujete přírodou a jste docela i spokojeni, pokud to jediný po čem toužíte není postel. The Battery je jeden z nejlepších zombie filmů jaký sem kdy viděl. A všemi opěvovanej soundtrack je luxusní. Víte jak se dostat z baráku obklíčenýho hordami nemrtvých? ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Určitě né film pro každého. Ten kdo čeká zástupy zombie kterým budou padat hlavy, tak bude velice zklamán. Tahle nezávislárna si vystačí ze skvělým soundtrackem, skvělou hereckou dvojící a jednou velice úchylnou scénou. Dá se říct, že tento snímek nám ukázuje postapokaliptický svět reálnějš, než v ostatních snímcích s touto tématikou. Aspoň na mě to tak působilo. 8/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet filmu se byl pouhých 6 000 amerických dolarů. Jeremy Gardner je vybral od kamarádů a známých. (MikeCool)
  • Film vyhrál diváckou cenu na třech žánrových festivalech. (Rob Roy)
  • Ve scéně v autě byla v láhvi s nasbíranou tekutinou pravá moč. (Zorlac)

Reklama

Reklama