Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

jemine 

všechny recenze uživatele

Nejbeatlovštější ze všech filmů Beatles. Je to krásná hříčka obsahující to nejlepší ze šedesátých let, popartový a psychedelický výraz, báječnou hravost a skvělé písničky. Příběh samotný asi hodnotit nelze, ale po shlédnutí filmu nejspíš zjistíte, že za sebou máte velmi příjemně strávených devadesát minut života, kterých nikdy nebudete litovat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásný a velmi nápaditý příběh který musí oslovit jak děti, tak i většinu dospělého publika. Tým výtvarníků pod vedený německým výtvarníkem Heinzem Edelmannem vytváří barevný, hravý svět pro tento ,,květinový" film s četnými písničkami této legendární kapely. Ve žluté ponorce pod záštitou psychedelických obrázků, vizí, různých proláklin, barev všeho druhu cestují a prožívají nejedno surrealistické dobrodružství. Cestují do ráje hippies Peperlandu, aby jej osvobodili od nepřátel hudby a lásky ,,modrých mravenců". V závěru filmu je všem příznivcům této kapely, přeci jenom dopřána jedna věc? A to sice ta že můžou konečně vidět své miláčky a jejich skutečnou podobu i když jenom na mžik. Jejich čtvrtý film pro mně přeci jenom dopadl o něco lépe než jejich předchozí Magical Mystery Tour. Nejlepší písně ze soundtracku k filmu krom první strany kde byla v režii jejich producenta a manažera George Martina, speciálně zkomponována orchestrální hudba jen pro tento film tak jednoznačně tenkrát ve své době, vlastně i dnes velice poplatné píseň All You Need Is Love, a ještě se mi líbila třeba Hey Bulldog. Pro Eddarda? Ano já to slyšel, jako fanoušek Beatles a vůbec celých šedesátých let jsem o této písničce dávno věděl. Píseň ale ve filmu nezazněla, byla z roku 1967 a Beatles ji tenkrát tuším vydali současně s albem nebo přímo na albu Sergant Pepper's.Za 4* prostě skvělá LSD atmosféra. ()

Reklama

giblma 

všechny recenze uživatele

Skvělé spojení výtvarně dobře pojatých surrealistických scén (ukažte někomu jediný obrázek z tohoto filmu a snímek bude indentifikován) a hudby z nejlepšího období Beatles. Je to ale zbytečně dlouhé. Krásno přestane bavit i toho největšího estéta asi do hodiny a scény mezi písněmi by mohly být mnohem rychlejší co se týče posunu děje. Každopádně v omámeném stavu to funguje perfektně a ani ta stopáž pak nevadí. ()

journeyman 

všechny recenze uživatele

Sice mě po zhlídnutí Žluté ponorky zamrzelo, že už dávno nehulím, ale snad se dá říct, že jsem si tuhle sjetou projížďku užil, jak se patří. Rozhodně bych to ale žádným dětem aspoň do třinácti let nepouštěl, pokud bych nechtěl čelit hromadě pošahaných otázek. Spousta zapamatováníhodných kombinací barev a motivů. Legendární broučí hudba, legendární deska. Výjevy jako kdyby si Adolf Born dal pár absinthů s Hieronymem Boschem. Ostatně, docela mi to připomínalo Macha a Šebestovou. Ale hodně na drogách. Hodně. Nothing is real. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastím očím! George Dunning zde svojí fantazii rozvinul ve velkém a za doprovodu Beatlesáckých hitů stvořil velkolepý animovaný film, který vás nenechá chladným. PS: Jen tak pro zajímavost. Věděli jste, že v úvodní písničce Yellow Submarine, v úvodní mezihře zazní dvě česká slova "Prosím vylízat"? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Popěvek "All Together Now" je ve filmu slyšet sedmadvecetkrát v šesti jazykových formách. Dokonce i v sanskrtu. (Terva)
  • Autorem kresby Žluté ponorky je Čech Heinz Edelmann, který se narodil 20. června 1934 v Ústí nad Labem. Ve dvanácti letech však musel díky poválečnému odsunu Němců opustit Československo. (Terva)
  • Stejnojmenný soundtrack je trochu záhadou v diskografii Beatles, někteří ho dokonce považují za oficiální součást seznamu řadových desek. Na desce samotné jsou čtyři nové písně (It's All Too Much, Only a Northern Song, All Together Now a Hey Bulldog) a celá druhá strana Martinových instrumentálek, které zazněly ve filmu. (Robbi)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama