Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (256)

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebyla taková hrůza. Ač se mi knižní předloha zdála temnější a záhadnější, film se s tím vyrovnal poměrně důstojně. Co si ale budeme povídat, žádná sláva to nebyla - chápu, že tomu museli dát ten teen ráz. Když jsem četla knížku, ani mi v podstatě nedošlo, že se to odehrává na "střední" škole. Ve filmu to bylo bolestně znát. Jediné pozitivum, které naplnilo moje očekávání - ztvárnění Rose, kterou si zahrála Zoey Deutch. Na druhou stranu Lisa byla nesnesitelná... Hlavně ten její závěrečný proslov, to už jsem nevydržela a musela jsem si zacpat uči a zavřít oči... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,791,979Tržby Celosvetovo $15,391,979 Tržby za predaj Blu-ray v USA $630,928 //počet predaných kusov 22,128Tržby za predaj DVD v USA $2,702,524 //počet predaných kusov 161,991║ strašná zývačka ktorá je len o chlp znesiteľnejšia než Twilight, ináč hrôza /20%/ ()

Reklama

buchli 

všechny recenze uživatele

Mean Girls s upírama? Proč ne... ale to by tam nesměli tolik řešit tu jejich dementní mytologii a historii a spojení myslí a zlovolná spiknutí a vůbec... Na druhou stranu, knížku jsem nečetla (a opravdu se nechystám), takže co já vím. Kdyby to celý zůstalo jen u toho, jak se pohlední náctiletí slovně a tesákově stírají a kujou high schoolové pikle, byl by to možná i o jednu, dvě hvězdičky lepší oddech, ale tajemnými nadpřirozenými plány neznámých tajemných nadpřirozených záporáků už jsem asi fakt přesycená. Nebo jsem možná byla moc střízlivá? ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro knižní sérii VA i její pokračování Bloodlines od Richelle Mead mám jakousi zvrhlou slabost a její příběh se mě drží už minimálně 3 roky. Propagaci filmu jsem sledovala pěkně dlouho a pěkně mě odrazovala. Moc jsem se těšila, ale na druhou stranu jsem se hrozila, jaký mizerný upírský chick flick mi z toho dělají. (jako... ona by se ta knižní adaptace dala s klidem interpretovat vcelku podobně, co si budeme namlouvat) Dnes jsem se konečně dokopala ke koukání a i když mě cast hlavních postav až na pár výjimek dosti zklamal, nakonec jsem byla příjemně překvapená - ale to hlavně jelikož jsem od filmu moc neočekávala. Přišlo mi, že background story bylo odříkáno dost hrr hrr a jakoby s tím pořád někam pospíchali. Hned první scéna Rose a Lissy v hotelu mě dost vyděsila, protože si na sílu vypověděly celé jejich life story jakoby se v životě neviděly, jen aby měl divák přehled. Všechno ale příběhově poměrně sedělo a filmové crew se drželo knižní předlohy. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak tady sem se nechal pěkně nachytat.Přitom bejt jen trochu důkladnej při čtení všech informací o filmu,a tohle sem na disku do přístroje ani nedal.Ten film vypadá jen asi v jedný čtvrtině jako film,jinak je to ale verze nějaký mexický telenovely,a nebejt ve filmu Zoey Deutch,tak odpad byl udělen.Ale vlastně rejža jen natočil film pro pipky podle knihy,kterou zcela určitě napsala nějaká kráva s pérem(v ruce!)Bliju.20%. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • Richelle Mead, autorka knižní série "Vampýrská Akademie", si zahrála cameo jako jedna z učitelek na Akademii svatého Vladimíra. (EveStump)
  • S přízviskem "Blood Sisters" přišli filmaři kvůli poutu mezi hlavními hrdinkami Rose (Zoey Deutch) a Lissou (Lucy Fry). Hlavním důvodem však bylo to, aby si fanoušci nepletli film se známou upírskou ságou Twilight. (kklepkaa)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno