Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 2

Recenze (137)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další mezera filmového vzdělání zaplněna. Alenka se mi velmi líbila, i když podobné filmy vůbec nevyhledávám a nechávají mě chladným. Imaginace a představivost tvůrců je nevídaná (alespoň v dnešních filmech americké produkce). Klasický příběh je zpracován v milé animaci a neustále se měnícím, překvapivém a správně "pomateném" příběhu. Podobně jak funguje dětská fantazie a sny. Ke shlédnutí doporučuji již jen proto, že na Alenku odkazuje velké množství dalších filmů. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento druh filmu mi prostě nesedl. Rozhodně za to ale nemůže Disneyho animace. Podobný problém jsem měl i s hranou verzí z roku 2010. Jen místo Johnyho Deppa, který se postupně propadá stále k větším zoufalostem, zde máme kresleného Kloboučníka, a místo dvacetileté Alenky její podstatně mladší verzi (což je správně). Jinak se jedná o stejnou šílenost, plnou psychověcí, relativně bez příběhu a ani písniček už není tolik, co v ostatních Disneyovkách. Ačkoliv má snímek pouhou hodinku a čtvrt, myslím si, že je to stopáž maximální. Delší dobu bych asi nedal. Výsledné hodnocení: Slabší přůměr. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Alenka se dostává králičí norou do podivného snového světa, na kterém se Disneyho animátoři vyloženě vyřádili. Bizarní postavičky, z nichž vede věčně uspěchaný králík a „zhulená“ myš z nenarozeninové párty, zabydlely fantastický svět plný tak pestrých barev, že ti animátoři snad každé ráno fasovali LSD. „Pokusný“ kraťas Za zrcadlem s Mickey Mousem však Alenka nepřekonala. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ať už je cokoli na co koukám, nebo co čtu jakkoli šílené a nereálné, tak stejně vyžaduji jednu věc. Pravidla. Ten dotyčný svět se musí řídit nějakými zákonitostmi a omezeními tak jako všechno. Alenka nic z toho nemá a proto mě odjakživa dost vadila, protože jsem se nemohl opřít o jakékoli logické body a pouze sledoval barevný mišmaš (ano, uvědomuji si, že to je celé sen), který nikde nezačal a nikam nevedl. Vizuálně geniální, dějově a myšlenkově absolutně prázdný film. 25% ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Samotná pohádka je děsně ujetá a nikdy se mi moc nelíbila, ale díky tomu úžasnému zpracování jsem se vydržela dívat až do konce. I když bláznivé nápady Lewise Carola jsou moc hezky udělané (u ptáčků s hlavičkama jako špačky tužek jsem se prostě musela rozesmát a den nenarozenin je naprosto geniální :)). Nalákalo mě to, abych se těšila na Burtonovu Alenku :) ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)

Reklama

Reklama