Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 3

Recenze (181)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Pre mňa so Snehulienkou najkrajšia Disneyovka. Dokonca sa mi viac páčila ako 3 oříšky pro Popelku. Možno aj preto, že Popelku som videl už 100x :-D A úžasná zábava - najlepší bol otec mladého princa - takého cholerika som ešte nevidel. Veľmi pekné piesne a príjemná hudba. Myšky tomu dali navrch, len mi bolo trochu ľúto toho kocúra. A Popoluška krásna ako obrázok... ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"A pretty plot for fairy tales, Sire." Překrásné! Nejspíš je to zapříčiněno tím, že se v ní zúročila práce a zkušenosti animátorů disneyova mladého studia z jejich předchozích projektů, jimiž byly např. "Sněhurka" a "Bambi". "Popelka" působí dojmem bezchybného dílka od chvíle kdy se otevře zlatem vykládaná kniha, v níž se začnou mihat barevnými kresbami zkrášlené stránky, a vypravěč spustí generacemi známý a vřele přijímaný příběh. Příběh krásného děvčete, stiženého trpkým údělem služky ve vlastním domě. Ona se ovšem dílem touhy, štěstí a rovněž dobré vůle, za pomoci svých zvířecích přátel a jedné roztržité čarodějky, k vysněnému objetí s princem časem dopracuje. Popelka je zde vděčně vykreslena jako postava sice zkoušená nouzí a ústrky, ale zároveň si vědoma své vlastní silné osobnosti a vnitřní důstojnosti. Nemá to bezesporu lehké, jelikož soužití s macechou, fůrií před níž blednou i ty nejvyhlášenější potvory z dalekého okolí, zde není líčeno v pravdě domovsky přívětivých barvách. Příběh je veden lehkou rukou tvůrců, kteří si jsou přesně vědomi ladného vyvážení děje mezi prostorem jenž věnují hlavní ose pohádky, kterou tvoří dění okolo Popelky, a neodolatelně hravé animační komice, jíž obstarávají především popelčini myší kamarádi a zlý kocour Lucifer... i Tom a Jerry by si k nim měli zaskočit na povinné školení :). ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Každá stará disneyovka je při procházení oldies filmů tak trochu svátkem. A Popelka naštěstí plní vše co jsem čekal. Pěkné písničky, nádherná kresba a klasické podání klasického příběhu. Nechybí krásná hodná Popelka, víla kmotřička, krásný princ, zlotřilá macecha a dvojice hloupých a ošklivých sester ani závěrečné zkoušení střevíčku (trošku zdramatizované). A co je tu navíc? Především geniální myši, které Popelce pomáhají a ještě geniálnější zákeřná kočka jménem Lucifer, přičemž jejich honičky si kradou skoro celý film a dočkají se i vlastního finále. Trošku jen zamrzí že zlo (macecha a dvě sestry) není na konci potrestané. Ale hlavně že je tam "a žili spolu šťastně až do smrti". Animovaný film roku 1950. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Walt Disney opět nezklamal a dokázal celému světu své pohádkové umění. Popelka je nádherně animačně zpracovaná pohádka s příjemně sladkým příběhem. Jak je u filmů od Disneyho zvykem, tak ani tentokrát nechybí roztomilá mluvící zvířátka. Tentokrát to jsou ptáčci se šátky na hlavě, dva krysáci Gus a Jacques a tlustej kocour Lucifer. Oproti nám známým Třem oříškům pro Popelku, je to rozhodně něco jiného. Popelka je tu na rozdíl od Šafránkové blondýna. Tři oříšku tu žádné nejsou a Popelka zavítá na ples jen jednou, jedinkrát. Oříšky tu nahradí hodná čarodějnice, která jí vykouzlí z obrovské dýně kočár, z krysáků koně, z koně kočího, ze psa lokaje a k tomu dostane obrovské šaty. A jak jsou ty šaty obrovské a honosné, tak i dům, kde bydlela Popelka a převážně zámek se svými sály, je takový monstrózně honosný až gigantický, což je podle mě na škodu. Vypadá to velice snobsky vyumělkované. [7784. hodnocení, 161. komentář, 85%, 376. nejlepší film] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to velice příjemná a milá pohádka, ještě z dob, kdy Disney dělalo pohádky co byly opravdu pohádky a rozhodně jsem u ní rád strávil čas, ale na druhou stranu musím přiznat, že mě to spíš nudilo. A to i vzhledem k té velmi příjemné stopáži. On je hlavně problém v tom, že je tu vše strašně roztahané a než to začne o něčem být, je už půlka filmu pomalu v háji. Chybí tomu něco pořádného, tohle je místy takové dost unylé a z toho důvodu nemůžu dát víc, jak průměrné hodnocení. I když mi to asi i sedlo víc jak prapůvodní Pinocchio... 3* ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)
  • Americký filmový institut vyhodnotil snímek v roce 2008 jako 8. nejlepší mezi animovanými filmy. (TheDude)
  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama