Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 9

Recenze (181)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Velká klasika, kterou mé oči spatřily až v pozdních čtyři a dvaceti letech. Dřív jsem ji nikdy neviděl, ani jako dítě, a možná je to dost velká škoda, protože by mě v dětství určitě oslovila mnohem víc než v dospělosti a mohl bych na ni vzpomínat s jistou dávkou nostalgie. To ale nic nemění na tom, že Disneyho Popelka je stále moc příjemnou podívanou s nadčasovou animací, srandovními zvířátky a legendárním Gus Gusem. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Najslávnejšiu verziu Popolušku nakrútil Walt Disney keď som mal štyri roky, ale vtedy som si ju akosi nestihol pozrieť. Až počas týchto Vianoc. Nemám najmenšiu chuť vyhľadávať jej nedostatky, ani sa sporiť o koncepciu spracovania známej rozprávky. Mne stačí po tých rokoch vychutnávať atmosféru, výtvarné riešenie a krásnu hudbu. Môj dojem zo Snehulienky síce Popoluška nedosiahla, ale aj tak ju považujem za rozprávku, z ktorej sa bude môcť tešiť ešte nejedna generácia detí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som nejaký veľký fanúšik klasických disneyho animovaných muzikálov, zrejme preto, že jeho cartoon zvieratká mi nie vždy pripadajú tak úplne roztomilé. Podobne je to aj v prípade Popolušky, kde som sa po 15 minútach obával, že sa film nerozbehne a celý čas nám budú iba spievať. Našťastie sa to rozbehlo, a čuduj sa svete presne tak, ako príbeh poznáme, iba so zopár kozmetickými úpravami. Ich sledovanie a porovnávanie s Vorlíčkovou klasikou predstavovalo pre mňa ten najväčší pôžitok z filmu. Tri oriešky chýbajú, ale máme tu napríklad rovnakú scénu s otáčajúcimi sa hlavami stráží pri príchode Popolušky na hrad. Táto verzia sa venuje iba hlavným postavám, chýbajú väčšie scény, kde by boli aj iné postavy, napríklad na bále tu máme iba siluety a rozpráva len ústredný pár. Dnes by to bolo natočené úplne inak. Film je to veľmi milý a rýchlo utečie, takže spokojnosť. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to velice příjemná a milá pohádka, ještě z dob, kdy Disney dělalo pohádky co byly opravdu pohádky a rozhodně jsem u ní rád strávil čas, ale na druhou stranu musím přiznat, že mě to spíš nudilo. A to i vzhledem k té velmi příjemné stopáži. On je hlavně problém v tom, že je tu vše strašně roztahané a než to začne o něčem být, je už půlka filmu pomalu v háji. Chybí tomu něco pořádného, tohle je místy takové dost unylé a z toho důvodu nemůžu dát víc, jak průměrné hodnocení. I když mi to asi i sedlo víc jak prapůvodní Pinocchio... 3* ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém přemýšlení dávám tři hvězdičky. Ovšem dalo to zabrat.:) Popelka je jiná než ta naše, to mi nevadí. Jsou tam skvělé myšky s kocourem a všeobecně je to hrozně pěkně vykreslený příběh. Hudba je taky skvělá... co je teda špatně? Jako u většiny disneyovek pokulhává zápletka - princ má jednu repliku, je hrozný blázen do té neznámé dívky, ale stejně jede zkoušet střevíc vévoda... Prostě prince je tam málo... Chápu, že kvůli dětem je tam kratší stopáž, ale těch pět minut by podle mě nevadilo... ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Walt Disney nasadil na tvorbu piesní tím z Tin Pan Alley – Ala Hoffmana, Macka Davida a Jerryho Livingstona – ktorí mali zaručiť ich úspech. A to sa im podarilo s tromi: "A Dream Is a Wish Your Heart Makes", "Bibbidi-Bobbidi-Boo" a s "The Work Song". Okrem tejto trojice autorov pracovali na filme aj iní hudobníci ako Oliver Wallace, Paul Smith alebo Joseph Dubin. Film bol nominovaný na Oscara za najlepšiu pieseň a filmovú hudbu a všetky komponenty zvuku, čo boli na soundtracku, boli nominované na Cenu Akadémie. Predalo sa trištvrte milióna kópií a piesne sa udržali na prvom mieste v rebríčku po celý rok. (Fleur6)
  • O natočení Popolušky sa rozhodlo v roku 1948. Na konci druhej svetovej vojny však malo štúdio Walta Disneyho dlh štyri milióny dolárov a keby Popoluška nezarobila dostatočné množstvo peňazí, bol by to koniec pre Disneyho celovečerné filmy i iné animácie. Držalo sa nad hladinou len vďaka študijným filmom pre americkú vládu a juhoamerickým filmom, ktoré umocňovali Rooseveltovu politiku tvorby dobrých susedských vzťahov. (Fleur6)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama