Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (84)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Profesionální kulturistika - mix extrémního sportu, modelingu a (sebe)sochařství, jenž stojí na pokraji diváckého zájmu a jehož účastníci jsou často sociálně odtržení od zbytku vesmíru. Jedinou měřitelnou veličinu netvoří obvod bicáků, ale počet vítězství, což v tomhle odvětví není nic jednoduchého. Málokdo z těch, co mají všech pět pohromadě, by chtěl žít jako oni, ale stejně jsou ty obludy fascinující. Výborný dokument na dané téma, který neglorifikuje ani neodsuzuje a jímž nás provází podmanivý chraplák Mickeyho Rourka. P.S. Pokud by někoho zajímala širší synopse, film de facto sleduje přípravu na Mr. Olympia 2012 v podání Phila Heatha, Kaie Greena, Branche Warrena, Dennise Wolfa, Bena Pakulskiho, Roelly Winklaara, Hidetady Yamagishiho a Victora Martineze, přičemž se mu daří vykreslovat rozdílnost jejich charakterů i motivací. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pre mňa, čo mám 60 kíl aj so zimušnými kanadami, je niečo také nepredstaviteľné. Obludy, hory svalov, ale nie len o tom je tento film. Máte možnosť nahliadnuť do zákulisia, tréningov, stravy ale hlavne sa dostanete do hlavy jednotlivým obrom. Dozviete sa rôzne zaujímave veci z ich súkromného života, ako sa dostali ku kulturistike, aké ťažké je sa udržať, kvalifikovať, o čom všetkým ide a aké medzi nimi panujú vzťahy. Veľmi dobre a veľmi zaujímavo natočený dokument, ktorý má potenciál a dokáže ho dopozerať aj nekulturista. A zachytenie stresu a nervozity v samotnom závere je len čerešnička na torte. 4 z 5 ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn dokument o současné špičce kulturistiky, mnohem podrobnější než například kultovní Pumping Iron, ale stejně stále doce povrchní, kdy sice na oko přináší osudy několika vybraných jmen před kvalifikací na Mr. Olympia, a to se všemi emocemi, očekáváním a zklamáním, ale ve výsledku jsou všechny informace vesměš povrchní a jakoby určené laické veřejnosti - přitom cílová skupina v drtivé většině bude právě u fitness publika, které by se jistě rádo dozvědělo co nejvíce detailů a pěkně podrobně. Na druhou stranu jako obecný pohled na vrcholovou kulturistiku dnešních dní je to reprezentativní kousek. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Kulturistiku nesledujem, ale je to pre mňa do určitej miery fascinujúci šport. Predovšetkým po psychologickej stránke - na motiváciu kulturistov doťahovať svoje telo až do estetického extrému sa dá pozerať aj ako na úchylku, resp. veľmi exotickú formu márnivosti a narcizmu. Neodsudzujem to a minimálne mám rešpekt k evidentnému úsiliu, ktorý do svojej "profesie" títo páni vkladajú. Dokument je celkom podarený a odsýpa, pričom pre diváka je fajn, že jednotliví účastníci sú štylizovaní do určitých polôh - naturálny talent, poctivý makač, technologický freak á la Ivan Drago a osamelý outsider. Neviem nakoľko táto štylizácia nie je umelo vykonštruovaná, ale rozhodne dokumentu dodala šťavu. Je fajn, že sa tvorcovia obtreli aj o steroidy - pri tejto látke by bolo od veci pokúšať sa im vyhnúť. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Generation Iron (2013) se zaměřuje na adepty (Phil Heath, Kai Greene, Branch Warren, Dennis Wolf, Ben Pakulski, Hidetada Yamagishi a Roelly Winklaar), kteří mohou získat sošku Sandowa a titul Mr. Olympia 2012. Victor Martinez zde má také poměrně dost prostoru, ale proti ostatním je znevýhodněn šestiměsíčním tréninkovým skluzem. Mickey Rourke se v dokumentu neobjeví, ale diváci ho uslyší jako vypravěče. Jako speciální hosté vystoupí: Jay Cutler, Ronnie Coleman, Lou Ferrigno a Arnold Schwarzenegger. Nemůže chybět Mike Katz, který stále nemůže najít své triko. Kai Greene rozhodně překvapil svým uměleckým nadáním. V porovnání s původním dokumentárním filmem Pumping Iron (1977) chybí nějaké to napětí a rivalita. Současná kulturistika (bodybuilding) by měla ubrat na objemu a více se zaměřit na estetiku, protože vypouklé břicho nevypadá u některých soutěžících vůbec hezky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Okrem mnohých miest po celých Spojených štátoch navštívili filmári aj sever Európy, konkrétne fínske mesto Lahti. (MikaelSVK)
  • Největší počet získaných titulů Mr. Olympia drží Lee Haney a Ronnie Coleman, kteří zvítězili 8x. (RadimX)
  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)

Reklama

Reklama