Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě jednoduchý pracovní úkol se promění v děsivou noční můru. Během obhlídky nelegálních restaurací odhalí renomovaný kritik jídla Marcos hrůzy tajného spolku kanibalů. Renomovaný novinář Marcos přijme investigativní pracovní nabídku - podívat se v utajení na zoubek nově vzniklým "nelegálním restauracím" a napsat o nich článek. V rámci svého vyšetřování zjišťuje, že se v jednom z těchto zařízení konají tajná setkání, během nichž si účastníci stolování pochutnávají výměnou za ohromné finanční částky na lidském mase. Co se zpočátku jevilo jako běžná novinářská práce, se nakonec promění v děsivou noční můru, kde nikdo není tím, kým se zdál být. Připravte se na překvapivý a naprosto nečekaný konec! (Cinemax)

(více)

Recenze (66)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tahle hororová novina si určitě zaslouží pozornost. Španělé přicházejí opět s něčím novým! Omnivoros nás uvádí do světa sociálních elit bez morálky, ve které dominují ti, kteří jsou považováni za méněcenné. K téhle "nadřazené rase" použití násilí je absolutně oprávněné k dosáhnutí jejich účelu, což je výnosný bussines jako je kanibalismus pro bohaté lidi. Slušné, ale né příliš uspokojující.65% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nečakane uhladená Fangoria záštita, nad tak povážlivo seriózne psychologicky spracovaným scenárom. Čo obnáša profesná zanietenosť, ako sa vypláca posadnutosť, až kým človek nezistí , že sa stáva súčasťou toho, čo vlastne vo vnútri odsudzuje a nepripraveného, no udalosťami poznačeného ho pritlačí k zúfalému úniku. Príjemné podprahovo funkčné spracovanie, no viac sa teším na CANIBALa - veď predsa len Perfume....aspoň dúfam. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Naznačená myšlenka porážky druhu Homo sapiens pro lidskou spotřebu je zajímavá a myslím, že v praxi by se celkem osvědčila, jatečného dobytku tohoto druhu je po celém světě chováno velké množství a jeho nevyužití pro potravinářské účely je bohapustým plýtváním. Zaznamenal jsem však několik pochybení z hlediska platné legislativy na ochranu hospodářských zvířat při usmrcování, samozřejmě si uvědomuju, že v současné době není Homo sapiens považován za hospodářské zvíře, nicméně případná později zapracovaná pravidla budou z těchto předpisů zcela jistě vycházet. Vezmeme-li to chronologicky, pominu teď samotný odchyt divokých jedinců, v budoucnu se jistě dočkáme registrovaných chovů, tak především musím vytknout způsob ustájení, kde nebyly dodržovány minimální standardy z hlediska prostoru, nebyly instalovány napaječky a nebylo k dispozici ani řádné osvětlení. Při porážce pak docházelo ke křížení cest, tedy naháněcí ulička vedla přes soukromé prostory podnikatele. Vlastní způsob porážky pak nesplňoval základní kritéria na omezení utrpení jatečného dobytka, mechanické omračování pomocí paličky na maso je zcela nepřípustné a spařování a odštětinování před porážkou už by se dalo kvalifikovat přímo jako trestný čin týrání, stejně tak jako vykrvování bez předchozího dokonalého omráčení. Další chybou, tentokrát z hlediska hygieny porážky, byl pouze jeden pracovník, který manipuluje s živým dobytkem a zároveň opracovává čerstvé maso. Vlastní prostory pro porážku s malou kapacitou však vypadaly jako dostatečné, stěny i podlahy byly omyvatelné, byl přístup k tekoucí pitné vodě a pracovník byl vybaven pracovním oděvem, chyběla pouze pokrývka hlavy. Jako zásadně nevyhovující však spatřuji nepřítomnost veterinárního dozoru a neprovedení veterinární prohlídky masa a orgánů před uvedením do oběhu. Nicméně chápu, že tato záležitost se teprve objeví v předpisech až po zlegalizování porážky tohoto druhu. Závěrem se dá říci, že toto instruktážní video by v některých ohledech mohlo být při vypořádání se s výše uvedenými námitkami použito i jako prezentace pro legislativce Evropské unie a zavedení Homo sapiens jako porážkového zvířete. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Omnívoros“ má problém s tím, že se snaží být drsný, ale vlastně není až tak moc explicitní. Ne, že by to vadilo, ale myslím, že se mohlo jít ještě trochu dál. Prostřený jídelní stůl ale vypadá dobře. Možná je trochu škoda, že se film snažil o pointu, která je sice dobrá, ale její podání je takové jalové. Stejně se mi ale snímek zamlouval a z hlediska kanibalského hororu je tohle vskutku celkem gurmánské, i když bez přehnaného gore. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film o tajné "domácí" kanibalské restauraci je jakoby/rádoby realistický, ale přece jen je z něj cítit artové pozérství a vyumělkovanost. Můžou za to hlavně zbytečně afektované, zkarikované, tedy nepřesvědčivé postavy aktérů-jedlíků i scény odchytu nešťastných obětí a následné "výroby" masa, připomínající mi svou formou špatné exploaťáky ze sedmdesátých a osmdesátých let. Film mě měl coby diváka asi šokovat, ale spíš mě nebavil a nikterak mě emocionálně nezasáhl. Ale možná je to tak dobře, asi bych tenhle deviantní příběh netoužil vidět zpracovaný výrazně realističtěji, tj. věrohodněji. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Madridu ve Španělsku. (rafix)

Reklama

Reklama