Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (CinemArt)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (442)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Jakmile jsem zahlédl vcelku zajímavou upoutávku na film, jehož problematika mne skutečně zajímá, byl jsem u vytržení. Hrozně jsem se těšil na krásné filmové zahájení roku 2015. Bohužel, co čert nechtěl, mrknul jsem i na delší trailer a měl jsem již takový nahnědlý pocit, jako když se silně uprdnete a nevíte, jestli něco z vás neulpělo na vašem spodním prádle jaksi neplánovaně, dokud se nepřesvědčíte. Zážitek z kina bych hodnotil jako silně rozpačitý, až trapný. Film na vás totiž bude působit podle toho, jestli jste srozuměn s tématem, nebo nikoliv. Zatímco ajťák se bude celý film blbě usmívat a bodře se plácat do kolen nad tragickým zpracováním tupého filmu s hercem, který vypadá spíš jako fitness trenér, jenž by neobelstil ani kalkulačku, zbytek publika nebude tušit, co se tam vlastně děje. Podle mého osobního názoru se Chris Worthless vůbec v tomto filmu neměl angažovat. Jeho xicht neskutečného drsňáka se hodí spíše do Marvelovských trapáren, kde promluví jednou za hodinu, takže nemusíte tolik kroutit hlavou nad jeho nepřirozenou interpretací mluveného slova. Připadalo mi, jako bych sledoval syna MacGyvera a Ramba. Zbytek filmu už je téměř nepodstatné hodnotit. Od nukleární katastrofy až po zásahová komanda policejních složek - zkrátka komedie. Nelogické blbosti jsem přestal počítat už asi v polovině a pak se na scéně objevil hrůzný protivník - hacker Postránecký. To už jsem vyprskl smíchy a chtěl odejít z kina. Pokud mohu poradit organismům, které oplývají soudností a smyslem pro logiku, rozhodně bych je od tohoto zážitku odradil, natož aby za to dávali peníze v kině. Hrozitánské zklamání a neskutečná pitomost. 25% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Michael Mann je jedním z áčkových režisérů, který má vlastní rozpoznatelný rukopis. Navíc mě jeho hry s konvencemi kriminálního žánru většinou baví. Tentokrát je to spíš akční krimi, což ovšem ničemu nevadí. Scénář je sice na štíru s logikou, což se nejsilněji ukáže při odhalení plánu hlavního padoucha, ale jinak nevím, nač bych si mohl stěžovat. Navíc Wei Tang vypadá stále stejně dobře jako v době jejího filmového debutu (90%). ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Michael Mann je něco jako otec, který jezdí s kamionem. Synek ho vídává málo (Mann si dává hodně velké pauzy), hodně se na něho těší, a když už přijede, je plný zážitků. Mě si získal mnohokrát. Nelítostný souboj, Insider, Poslední Mohykán, Collateral. Teď chtě nechtě úkrok stranou udělal. Jeden z nejosobitějších amerických tvůrců nabízí příběh o tom, jak si čínské a americké tajné služby nevědí rady s hackerem, který nadělal neplechu v jaderně elektrárně, a tak musejí z vězení vytáhnout špičkového experta, který v něm má o tom, koho všeho okradl, přemýšlet nějakých 15 let. Blonďák začne bušit do klávesnice, erudovaně se u toho tváří, tu a tam sundá tričko, aby bylo jasné, že u počítače se nemusí jen tloustnout, a postavy okolo si mezi sebou začnou na můj vkus docela nezáživně vykládat. A prakticky hned mu důvěřovat. Občas se něco semele, jinak je to ale na mě mnoho kódů a nul. Napětí kolísá, zábava chybí. Příběh drhne. A nestrhne. Chris Hemsworth vytasí pár zadumaných pohledů, Mann volí nadávky přes klávesnici, namísto toho, aby nás těšil tím, co umí nejlépe – atmosférou a akcí. Ta přijde, dvakrát (bohužel finále nemyslím) je skvostná, ale celek prostě neuteče tak rychle, jak bychom si přáli. I přes fajn hudbu nebo kameru, která mě při minulé zastávce léta páně 2009 rozčilovala a mnohdy připomínala spíš záznam nějakého videoamatéra než renomovaného tvůrce. Nějaké zásadní zklamání necítím. Jednou to přijít muselo. Snad nepřijde další příděl za příliš dlouhou dobu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pro mě je vrcholem IT dovedností uložto, čili jsem byl dvě a čtvrt hodiny na návštěvě ve španělské vesnici. Což o to, pokupě film držel dobře a kdyby v té španělské vesnici nebylo tolik Číňanů, kdo ví, třeba by se mně tam líbilo víc. Odborného vám tu ale neřeknu nic, zkrátka tenhle kybermač Hezouna s Troškou nechal můj IT obvod netknutý. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Rád bych začal alespoň trochu positivně. První polovina je poměrně slušná, navnazuje na rozuzlení, pěkné záběry, hudba taky OK, i když sem tam až nebezpečně připomínala Temného rytíře. Že se Mann rozhodl obsadit/zaplatit pouze jednoho známějšího herce, není v principu na škodu, ale to by Kryštůfek Hemsworthů musel taky alespoň trochu hrát. Kámen úrazu však je, což jistě není záhadou, scénář. Ani nevím, jestli se mi chce investovat svou energii do popisování jeho stupidity. Záporáci nula, finále jedno z nejhorších, jaké jsem kdy viděl, zápletka / rozuzlení nula, ale Chris á la MacGyver oblepený porno časákama a vyzbrojený šroubováky a neprůstřelnou šálou pobavil... 40% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Mann přiznává, že neměl o Lee-Homově velkolepé hvězdné kariéře tušení, dokud s ním loni v Hongkongu nenatáčel na Nathan Road a nenarazil na neobvyklý problém. LeeHom Wang podepsal smlouvy s několika firmami, například na fotoaparáty Nikon a Coca Cola a jeho tvář byla vyobrazena na obřích billboardech všude v okolí. „Nemohl jsem při natáčení Blackhat namířit kameru žádným směrem, protože všude byly obrovské plakáty s Lee-Homem," říká Mann. (MJackie)
  • Režisér Michael Mann daroval 300 000 hongkongských dolarů (asi 38,5 tisíce dolarů) hongkongské neziskové organizaci jako poděkování za to, že mohl natáčet v bance Hang Seng. (Epistemolog)
  • Film sa natáčal v indonézskej Jakarte, Hongkongu, Los Angeles či malajzískych mestách Kuala Lumpur a Klang. (Hudakfilms)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama