Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s nádechem dramatu. Ty čtyři hvězdičky nejsou tak docela úplné jet o spíš 3 a půl, ale stejně ten film stojí za to. Skvělé obsazení - Jason Bateman se objevil v roli, ve které mi překvapivě vůbec nevadil a byl mi na druhou stranu velice sympatický a příjemný. Po dlouhé době jsem také ráda viděla Tinu Fey ve filmu. Jane Fonda na svůj věk vypadá fantasticky a musím říct, že závěrečná scéna, kdy Jane Fonda udělá, to co udělá pro mě byla šokující a moje spodní čelist spadla až na zem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Malý velký film o zármutku. Krásné. Součástí kouzla je i ta skutečnost, že si scénář napsal sám Jonathan Tropper - autor knižní předlohy Co by kdyby (This Is Where I Leave You), která se kupodivu jmenuje stejně ve všech podobách a nikoho z filmové distribuce to naštěstí nenapadlo rozbít. Herecky kraluje Jane Fonda. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokolikáté už se dívám na americký film o rodinné slezině a pokolikáté už je to pořád to samé v bledě modrém? Nechápu, proč se tyhle rodiny vůbec schází, když to vždycky dopadne stejně: na povrch vyplavou staré viny, všichni si všechno vyčítají, porvou se, poníží se na veřejnosti různými způsoby, někdo se s někým vyspí a nakonec se usmíří. A jedou domů. ____ Užvaněná záležitost plná ufňukaných postav. Je to sice na pohřbu, ale tady se figury spíš zalykají sebelítostí, než by truchlily pro zesnulého. Rodina je (jako obvykle v tomto druhu filmu) solidně disfunkční, její členové se potýkají s emočními i dalšími problémy (extrémně protivná Jane Fonda a její neustále vystrkované umělé poprsí) a všichni se v tom plácají jak vzteklé děti na pískovišti, co mlátí ostatní lopatičkou. Taková rodina si sama sebe zaslouží, ale divákům by měli z tohohle blázince dát co nejrychleji propustku. /9. 2. 15./ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film vznikol na motívy rovnomennej knižnej predlohy spisovateľa Jonathana Troppera, ktorý k filmu napísal scenár. Na plný počet to nie je, aj keď film odsýpa. Môj prvý názor na tento film som si ľahko poopravil po druhom zhliadnutí. Možno je to trochu nudný príbeh, ktorý nás prevedie siedmimi dňami, ktoré spoločne strávi rodina po smrti otca, ale ..Na ľahko komediálnom pozadí sa rozohrá mozaika súrodeneckých vzťahov a ich matky, ktorú výborne zahrala Jane "Frnda", takže som sa nakoniec nerád lúčil, keď sa všetci rozišli do svojich životov a za svojimi osudy, pretože ma do svojej rodiny tak trochu vtiahli. A hudba v tomto snímku je úplne skvelá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kto vraví, že Levy nevie? Takúto pohodovú rodinnú seansu som naposledy zažil pri Wish i was here. Bateman v jednej z najlepšie napísaných postáv priamo nemu na telo. Rose Byrne je ako obvykle dychberúca a z Adama Drivera sa začína stávať môj obľúbený herec. Pre mňa rovnaký duševný reštart akým bol pre mňa minulý rok Walter Mitty. Komornejší, zábavnejší a úprimnejší. Tropperov scenár je plný krásnych momentov a detailov a Levy ich umne spája do celku. Nepadá to do sentimentu, je to len čertovsky úprimné a príjemné. Také tie návraty domov, ktoré vás nakoniec posunú na novú životnú cestu a do novej etapy. Na koniec roka príjemné pohladenie pri šálke čaju. Značne motivujúce a s pekným soundtrackom. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)
  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)

Reklama

Reklama