Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 1

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (257)

oLí 

všechny recenze uživatele

Na malém prostoru velké divadlo, ani chvíli mě to nenudilo a pořád udržovalo v nejistotě a napětí. Slušný thriller s výborně zahranými rolemi, protože pár z nich jsem fandil ( Logan Marshall-Green ), někomu bych nejradši ukop hlavu ( Tammy Blanchard ), dalšího bych zas nerad potkal sám v tunelu ( John Carroll Lynch ) a jednu bych pígloval vod rána do večera ( Lindsay Burdge ). Za mě dobrý 7.5/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kdekdo smysl žití hledá... Strach ze smrti v hlavách hlodá." Konečně vím, čím chci být až vyrostu. Bude ze mě uctívaný guru. Seženu si stádo nešťastníků a těmto mým suicidálním ovečkám budu tichým, vemlouvavým, leč laskavým hlasem přednášet o strachu ze smrti. Viz výňatek z mé budoucí stěžejní knihy Osvícení jehňátek: "Nepoddávejte se strachu, mé milované ovečky. Neboť strach ze smrti vás sežere zaživa! A jediný lék na něj je najít smysl života. V čem spočívá? Podle DR. Josepha (v našem stádu známý pod přijatým jménem Velký plešoun) je smysl života ve smíření se smrtí. Tím se nám myšlenkový ovcotoč krásně uzavřel do kruhu, hotovo dvacet." Co jsem si ještě odnesl z návštěvy u Bena a Claire? Starou vestu, že Američané kromě barbiturátů nadužívají i rádoby vřelá objetí a že společensky očekávanou odpovědí na otázku "How are you?" je "I am fine, thanks..." a to i v případě, že vám soused ojel starou, sousedka zapálila živý plot a jejich rotvajler vám právě ukousnul ruku. A že, kromě amerického fotbalu, mají středostavovští obyvatelé L.A. v oblibě i americkou vybíjenou. Let's roll! Light up the red lanterns... ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Invitation, jenž není ani tak hororem jakožto spíše tíživou psychologickou hrou, se může směle řadit mezi nejlepší snímky roku 2015. Koneckonců marně na něm hledat něco, co by stálo byť jen za hnidopišské kritické slovo. Ať už se jedná o perfektní režii Karen Kusamy, znepokojivou atmosféru precizně dokreslující hudební doprovod Theodora Shapira či třeba výborně zvládnutý casting v podobě obsazení ústředních i vedlejších postav i s jejich absolutně uvěřitelnými charaktery. Když už za každou cenu něco vytknout, tak snad jen tolik, že The Invitation příchází na scénu v naprosté tichosti a bez fanfár, kvůli čemuž tak unikne pozornosti velké části divácké obce. Myšlenkové rozpoložení diváka v průběhu snímku na chlup odpovídá myšlenkovému stavu hlavního hrdiny. Jak divák, tak Will jsou nuceni neustále upírat svou pozornost k na první pohled bezvýznamným jednotlivostem, jejichž sled však ve výsledku přináší stále sílící tušení, že něco není tak, jak má být. Tato propracovaná hra s myslí zúčastněných je tak intenzivní, že si ji divák bude v hlavě dohrávat ještě hodně dlouho po závěrečných titulcích. Osobně jsem v krátké době přidal i druhou a třetí projekci, protože Invitation zkrátka jen tak nepustí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Will je spolu s partnerkou pozvaný do domu, kde pred pár rokmi žil so svojou ex manželkou. Bola to totiž práve ona, ktorá mu zaslala pozvánku k menšej oslave, ktorej sa zúčastnia aj niektorí bývalí spoloční priatelia. Relatívne kľudný priebeh posedenia sa však postupne začína uberať čoraz podivnejším smerom. Čím dlhšie je Will vo svojom bývalom dome, tým viac ho začínajú prenasledovať dávne spomienky z minulosti, ktoré značne poznačili jeho život. Čím dlhšie je Will vo svojom bývalom dome, tým viac si začína uvedomovať, že prijať pozvanie na toto "priateľské" stretnutie, bolo obrovskou chybou. Si fanúšik komorných thrillerov, ktoré sú poňaté čudesným spôsobom, pričom samotný základ deja je položený "čisto" na komunikácii osôb? Tak potom klopeš na správne dvere. "The Invitation" je až na poslednú 20 minútovku úplne bez akcie. Najsilnejším prvkom je jednoznačne psychologická stránka, ktorá sa z viacerých uhlov zahráva s mysľou diváka. Miestami mi to trošku pripomínalo, neviem síce prečo, ale ... "Borgmana". Rozuzlenie mierne zahmlené, pričom si divák môže myslieť kadečo, no musím uznať že sa jedná o veľmi zaujímavý snímok, ktorý rozhodne nie je hororom - 65% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Od Jennifer's Body jsem považoval Karyn Kusamu za neschopnou krávu, která nikdy nedokáže natočit atmosférický film... Spletl jsem se... The Invitation je skvěle natočený konverzační thriller, se silně znepokojující atmosférou plnou paranoi, postupně gradující až k hororovému konci... I když je děj lehce předvídatelný a 80 minut se prakticky nic neděje, režisérka díky mnoha různým náznakům dokáže spolehlivě udržet divákovu pozornost až do konce... Poslední záběr je pak opravdová lahůdka... Jsem nadšen... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez pomoci jakéhokoliv většího studia, tudíž měli tvůrci naprostou tvůrčí svobodu. (NiWi)
  • Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan. (3buna)

Reklama

Reklama