Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Nyní vychází Pinocchio ve Speciální edici - s dokonale vyčištěným obrazem a zvukem tak, jak jste ho ještě nikdy nemohli vidět! Nemá asi cenu připomínat, že hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos - vždy o kousek víc a víc.

Příběh o Pinocchiovi okouzlil celé generace dětí dokonalou klasickou animací i hudbou, za kterou byl dokonce oceněn prestižním Oscarem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Začiatok, ktorý sa od predlohy odkláňa asi najviac, je až príliš roztomilučký a príliš smerovaný na najmenšieho diváka. Je tu milušký šušlavý deduško so zlatučkou mačičkou a rybičkou, všetci sa radujú, radostne spievajú a tancujú. Proste je to tak presladené, že jedného by z toho aj rozboleli zuby. Našťastie sa ale film postupne zlepšuje, hlavne tým, že sa viac drží predlohy a našťastie zostávajú zachovávané aj nejaké temné prvky príbehu. A práve v tých temnejších momentoch je film najlepší (oslici, veľryba), aj keď pár hlúpostiam sa ani tu nevyhne (zúrivá veľryba, ktorá akoby zablúdila z nejakej epizódy Pepka námorníka). Hoci je animácia na svoju dobu výborná a je tu aj jedna skvelá pieseň „When You Wish Upon a Star“ (ostatné za veľa nestoja), celkovo je film výrazne slabší než predchádzajúca (prvá) celovečerná disneyovka, vynikajúca Snehulienka a sedem trpaslíkov (1937). Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Opět velmi kvalitně zpracovaná pohádka, která má ale několik much, díky kterým se nezařadila mezi mé oblíbené. Jednak motiv hlavní postavy není nikterak uchvacující a nepřináší žádné velké boom, jako je tomu u pohádek s princeznami, netvory a dalšími z řad klasických pohádkových bytostí. Za druhé film postrádá silné vedlejší role, jedinou která vám zůstane v paměti je cvrček, což je na disneyho poměry dost málo. Za třetí děj, v mých očích rozkouskovaný na epizody, je místy dost nudný a nepřináší nic, čím by diváka zaujal. I přes tyto neduhy se jedná o pohádku s dobrými dialogy, krásnou hudbou a animací a tím pádem stojí za shlédnutí. 65% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Taliansky spisovateľ Carlo Collodi napísal v roku 1881 rozprávkový román "Ponocchiove dobrodružstvá" (La avventure di Pinocchio). Príbeh o tomto oživlom z dreva vyrezanom chlapcovi sa dočkal mnohých filmových spracovaní. Jednou z najznámejších adaptácií je film "Pinocchio" z roku 1940 od The Walt Disney Studios. Je to klasický, typický komerčný produkt tejto hollywoodskej produkčnej spoločnosti. Výrazne farebné animácie a kopec zbytočných otravných spievaných sekvencií. *** ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Pohádkám už jsem dávno odrostla (a ani je moc nemusím), ale za příběh, který má myšlenku a za animaci, která neuráží a která mě zvláště ve vypjatých, dramatických situacích velice bavila (prvoplánovou líbivost vystřídal modernější, expresivnější tvar), tak za to všechno si Pinocchio ty hvězdičky zaslouží. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2. celovečerní Disney Ve srovnání se Sněhurkou je Pinocchio jen slabý odvar. Cesty celovečerních Disney filmů byly vždycky křivolaké. Ano, máme tu literární klasiku jako předlohu, i roztomilou kočičku, rybičku a cvrčka. Ale scénář není tak soudržný jako u Sněhurky, písničky jsou zapomenutelné, personifikovaná zvířata jsou i nejsou na úrovni lidí a příběh o oslících je zbytečně krutý a bez jakéhokoli konce. Carlo Collodi by se asi divil. Krásy rotoskopové kouzelné víly bohužel nejsou všechno. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (25)

  • Kultová scéna, keď Pinocchiovi rastie nos, je vo filme použitá iba jediný raz. (Raccoon.city)
  • Jako vodítko pro animátory byly postaveny pracovní modely všech Geppettových kukačkových hodin. (LUKICKK)

Související novinky

Roberto Benigni bude Geppetto

Roberto Benigni bude Geppetto

29.10.2018

Oscarový herec a režisér Roberto Benigni (Asterix a Obelix, Život je krásný) si zahraje Geppetta v nové verzi Pinocchia od italského režiséra Mattea Garroneho (Dogman). Benigni má už s kultovní… (více)

Reklama

Reklama