Reklama

Reklama

Escobar - Paradise Lost

  • Francie Paradise Lost (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Escobar: Paradise Lost sa odohráva počas posledných rokov Escobarovej nadvlády v Kolumbii. Mladý surfer Nick (Josh Hutcherson) a jeho brat Dylan (Brady Corbet) nachádzajú skromné útočisko na surfovanie pri Medellin, kde Nick spoznáva ženu svojich snov Mariu (Claudia Traisac). Maria je však toho času zaneprázdnená prípravou kampane pre svojho strýka Pabla Escobara (Benicio del Toro). Potom, čo Pablo pomôže Nickovi a Dylanovi s miestnymi kriminálnikmi, s ktorými mali problémy, Nick postupne upadá do divokého sveta extravagancie, korupcie a krviprelievania, z ktorého je nemožné uniknúť. (ambron)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (77)

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Benicio jak Pablo parádní,ale bohužel ani on ani jeho gorily nestačily táhnout film, když neherecky se tvářící Josh film jen znechucoval. Opravdu je Josh vhodný před kameru ? Já myslím, že by měl mít max na starosti catering pro opravdový herce,ale v žádným případě bych nezabíral jeho xicht. Osobně doufám že ho do dalších Hladových her nikde jinde neuvidím. Jinak film sám osobě docela táhlý až místy zbytečně pomalý, ke konci sice tempo narůstá,ale nijak závratným tempem do cíle nedobíhá. Škoda ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pablo Escobar ako charizmatický papá, ktorý pod svoje robustné krídla schová svoje dietky. Je tam príjemne, teplo, bezpečne, až dokým človek nezistí, že v onehdá stojacej stajni sa po víkendoch mačetou porcujú "problémy". O Escobarovi viem veľký prd, čiže netuším nakoľko je táto štylizácia verná jeho skutočnej osobnosti. Inštinktívne mám pocit, že sympatickí mafiáni ako z Krstného otca sú skôr chlapskou červenou knižnicou a realitou je banda poloprimitívnych hovád. Ale v žánrovom zaradení tu na csfd svieti "romantický/thriller", čiže touto optikou výsledok napĺňa svoju škatuľku. Del Toro je perfektný, stačí mu nehybne sedieť v šušťákovej súprave a človeku je jasné kto je kápo. Holt, prirodzená charizma. Hutcherson, upotený to apendix Jennifer Lawrence v Hunger Games, sa celkom snažil. Celkovo sa nejedná o žiadny zázrak, ale po napomádovaných gangsterkách z posledných rokov (Legend, Black Mass) je Escobar menšie vykročenie správnym smerom. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Escobar: Paradise Lost přináší příběh o nešťastné lásce za časů Escobara. Mladý Kanaďan se zakouká do mladé Kolumbijky a najde tak svůj ráj na zemi. Jenže tahle Kolumbijka není tak docela obyčejná Kolumbijka, nýbrž neteř asi největšího kokainového krále všech dob. No a jak už to tak bývá, tahle růžová idylka začne pomalu ztrácet barvu. Naneštěstí se tehle relativně zajímavý scénář nedokázal tak docela naplnit. V prvé řadě si nejsem jistá, jestli je Josh Hutcherson v hlavní roli nejšťastnější volbou. Navíc mě mrzelo, že jsem se o Escobarovi nedozvěděla vůbec nic. Naopak film počítá s obeznámeným divákem, takže v prvé řadě doporučuji zhlédnutí seriálu Narcos. Když k tomu připočtu slabou akční linku, jedná se o čisté zklamání. Tak snad někdy příště... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hrozná otrava. Nevhodně zvolili formu vyprávění přes Kanaďana (nakonec jsem pochopil proč). Escobar nebyl Escobar, ale nějaký vyfabulovaný mafián a hlavně ufňukaná buznička Josh Hutcherson (tragéd). Ten mi vypil krve. Nemuseli vůbec použít jméno kolumbijského mafiána. Měli si natočit romantický film s názvem: Jak se kretén zamiloval v Kolumbii. Podraz za 40%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Určitě to nebyl nejlepší tah, dát si tenhle film téměř hned po seriálu Narcos, ale ve výsledku toho extra moc nelituji. Jediné, co mi moc nesedlo byla role Nicka. Tam to byla totální šlápota vedle ve výběru herce. Jinak oba Pablíci měli originál celkem solidně prostudovaný, protože ty gesta, mimika, celkově celý pohybový aparát byl téměř totožný. Za to palec nahoru. O trochu vleklém závěru nebudu láteřit, protože jinak nemám celkem nic, co bych tomuhle počinu vytkla a klidně pálím čtyřku s ohledem na ten zmiňovaný Narcos.....nedá se svítit. Jinak jeden by to Escobarovi zbaštil. Takhle milovat manželku a své děti, to se hned tak nevidí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Španielska herečka Claudia Traisac vo filme používala mnoho mexických a argentínskych fráz, pretože vôbec nehovorila kolumbijským dialektom. (MikaelSVK)
  • Vlajka vejúca pred kanadskou ambasádou v Bogote, v skutočnosti nebola vlajkou Kanady. (MikaelSVK)
  • Snímka sa natáčala v panamských lokalitách Bocas del Toro, Chiriquí i samotnom meste Panama. (mh825)

Reklama

Reklama