Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Mikeowka 

všechny recenze uživatele

"Já jsem tohle všechno. Jsem tenhle, tenhle a tenhle... Jsem Alessandro, Tobias i Lars. I tenhle malý kluk. A toho kluka, toho nechci zklamat... Jsem Soleda, Wendy a taky Isa. Jsem Francouz, Španěl, Angličan, Dán. Nejsem jeden člověk, jsem několik osob najednou. Jsem jako Evropa. Jsem tohle všechno. Prostě pořádný chaos." Jo, to přesně taky jsem. A třeba jste i vy. Nebo byste aspoň rádi někoho takového poznali. Řekla bych, že to stojí za to :) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Hledáme-li způsob, jak polorozdrobit zajímavé téma a říci přitom všechno a nic zároveň, nemůžeme nezakopnout o tohoto eurostudentského ERASMA. Dobré herecké obsazení, v úvodu příslib zajímavého tématu okořeněný dnes zřídka užívanou příběhovou ich-formou, to všechno se zdálo slibovat nápaditý, originální film. To, co z toho zůstalo, je francouzská uhlazená forma a obsah, který může vcelku věrně zrcadlit stereotyp všedního života, byť studentského. I tak se scénář nevyvaroval některých nedůsledností (nekonečných čtrnáct dní pobytu Angličančina bratra, slibovaná nenaplněná stěhování z bytu, která se omezila na dvě plané repliky, ne zcela jasná láska s postavou ztělesněnou Audrey Tatou, takřka nulové napětí ve vyprávění příběhu, mdlý hlavní hrdina). Výsledný dojem je rozpačitý, protože i když film na žádném místě zcela neztrácí profesionalitu, přísib vrcholného zážitku se postupně rozplývá do fata morgány. Škoda zmarněného tématu i příležitosti. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl již před několika lety a popravdě si jej moc nepamatuji a už to je jeho mínus. Vím jen, že jsem z něj měl rozpačitý pocit. Na to, že to měla být lehká komedie, na mě působil spíše negativně. Hlavní hrdina si moc studentského života neužíval a spíš se topil sám v sobě. Navíc "vtipné" zálety a různá podvádění mě spíš odpuzují než pobaví. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ve své době se mi to docela líbilo, hlavně díky milostné lince, Audrey Tautou a No Surprises. Ale podruhé ten film vidět je docela nuda. Aby ne, když Klapisch neumí vyprávět příběh. Něco říká, ale docela v tom skáče, řadí vedle sebe obrazy jako mozaiku, a nakonec vlastně ani není jisté, jestli to má pointu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Musím na dvě hvězdičky, protože to byla strašná nuda. Na Erasmu jsem byl a poskládal bych z něj stokrát lepší příběh. Výsledek ročního pobytu je jedna vtipná scéna a jinak jde jenom o nevěru? Komu tohle přijde jako skvělá komedie, je vážně nenáročný, nebo má fakt nudný život (jako většina postav). 40% ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama