Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřené komunity nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Alpský western je možná nezvyklý žánr, ale funguje stejně dobře jako americké originály. Tajemný cizinec z Ameriky versus starý Brenner a jeho šest synů v uzavřené komunitě v zimě úplně odříznuté od zbytku světa – to je prostě klasický westernový vzorec. Jeho naplnění dopadlo výborně, což se týká i technické stránky věci (kamera, zvuk, hudba, výprava). Hororové kořeny režiséra se občas přihlásí zejména v práci se střihem. Celkově western, jak má být. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Alpský western? Čo už len mohlo vzísť z tejto podivnej kombinácie? Ja osobne som dúfal v prekvapenie, ktoré sa ale napokon nekonalo, keďže to bol typický western so všetkým čo k tomu patrí, akurát zasadený v alpských zasnežených scenériách namiesto osvedčených polopúští a prérií. Proste klasika - dedinka pod nadvládou "banditov" v podobe klanu Brennerovcov a záhadný cudzinec, z ktorého sa vykľul pomstiteľ. A potom už to išlo podľa zaužívanej šablóny, ktorej dominoval motív pomsty a ako inak víťazstva dobra nad zlom... No neviem, nič úchvatné v tom nebolo, ani len poriadne dialógy. Jediné čo to ako tak zachraňovalo boli tie krásne alpské panorámy = 1*. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se společně s komisařem Durexem a ostatními rakousko-německými šprýmaři budeme přes hodinu a půl nudit?Možná 8 z 10 hodnotitelů. Takhle nějak dopadá asi každý film, který vsadí na vizuálně zajímavé přírodní exteriéry a dobové kostýmy, ale jaksi už nedomyslí scénář. Takže i kdyby se to tyrolské bratrstvo snažilo sebevíc, stejně by z toho nic víc nevytřískalo..................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Temné údolí moje uspokojení nesplnilo. Čekal jsem nějakou hororovou atmosféru či nějaké uctívání ďábla či čarodějnice, ale nic takového nečekejte. Jde jen o westernové drama, kde si Tobias Moretti alias vysloužilý Komisař Rex hraje na drsného padoucha, kterému patří jedno zapadlé horské městečko. 40% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve se milý divák vyděsí, že tempo není zrovna strhující, rázné a postrádá spád, zkrátka, že to jde jako když ,,sere a maluje", později však kvituje pečlivě budovanou atmosféru a spokojeně potřásá hlavičkou. Výborná záležitost, v níž Shane místo doliny ve Wyomingu volí údolí alpské. I zde se, stejně, jako v díle písmáka Schaefera, hrdina nedá popsat jako stoprocentně kladný. Přichází, vykoná potřebné, znaveně odjíždí zapadající lavině vstříc, a to s tíhou svých vin někde na ramenou. A tak jedinými zásadními rozdíly jsou osobní angažovanost x principiálnost a to, že Shane ,,byl pistolník s očima jako len, štíhlej jako řeholník" a Sam Riley je blbeček. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Rakousko zaslalo snímek do kategorie Nejlepší cizojazyčný film na 87. udílení Oskarů. Film však neprošel nominací. (Terva)
  • Natáčelo se v italském Val Senales. (Terva)
  • Film měl premiéru na 25. ročníku televizní a filmové tvorby Romy Gala 2014, kterou pořádá TV ORF a Thomas W. Kiennast si odnesl cenu za Nejlepší kameru. (Terva)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama